אבלטון לייב - בדיקת התעניינות
-
@דוד כתב באבלטון לייב - בדיקת התעניינות:
איפה ניתן להוריד את התוכנה?
@איש-אחד @Studio-Bit
סומך עליכם!אשמח לאבלטון לייב תודה רבה לכל העוזרים
-
@איש-אחד הסיבה שהתוכנה נקראת "לייב" (ולא "אבלטון" כפי שנוטים לומר. אבלטון זו החברה, לא התוכנה), היא בגלל שבנו אותה במיוחד כדי לשלב בין יצירה לבין הופעות.
הממשק שלה כיום נחשב הכי מוביל למטרה זו, אבל גם בתוכנת סטודיו וואן (שבה אני יוצר) לקחו מהם השראה ויצרו אזור שלם של הופעות שעובד באותו ראש.
-
@יוחנן-בלייך
האם יש אפשרות להשתמש עם התוכנה לחתונות???
ואם כן למה לא עושים את זה? -
@יוחנן-בלייך כתב באבלטון לייב - בדיקת התעניינות:
אבל גם בתוכנת סטודיו וואן (שבה אני יוצר)
מותר לשאול מה הביא אותך דווקא לתוכנה הזאת (סתם סקרנות)?
-
@איש-אחד הסיבה שהתוכנה נקראת "לייב" (ולא "אבלטון" כפי שנוטים לומר. אבלטון זו החברה, לא התוכנה), היא בגלל שבנו אותה במיוחד כדי לשלב בין יצירה לבין הופעות.
הממשק שלה כיום נחשב הכי מוביל למטרה זו, אבל גם בתוכנת סטודיו וואן (שבה אני יוצר) לקחו מהם השראה ויצרו אזור שלם של הופעות שעובד באותו ראש.
וזה בדיוק מה שמעניין אותי, איך עובדים עם זה בהופעות.
(אגב, עם זה גם שולחים את התווים לנגנים? ואם לא, עם מה כן?) -
@איש-אחד אבלטון היא לא תוכנת תיווי. אפשר לעשות תווים עם תוכנות ייעודיות (סיבליוס, מיוזסקור וכו'), או להשתמש בתוכנות הפקה שבהן יש המרה מהירה לתווים (סטודיו וואן או קיובייס).
את זה אני יודע, ולכן שאלתי גם מה עושים איתה בעצם בהופעות, ומה יותר נוח בה בלייב על פני תוכנות אחרות.
ואם לא איתה שולחים את התווים, עם מה כן עושים את זה? כי ה נראה משהו ייעודי לכך. -
לעיתים יוצרים חלק קטן מהמוזיקה מראש. אם זו הופעה אקוסטית למשל, שבה אמן מופיע עם גיטרה, אפשר להכין מראש לופים של פדים או סינתים עדינים שמתנגנים ברקע מהאבלטון. לאמן יש אוזניה עם קליק טראק (מטרונום) והסאונדים מהאבלטון, והוא מופיע יחד איתם.
אבלטון פשוט נוחה וגמישה לתפעול בלייב. כלומר אם משהו פתאום משתנה בהופעה, החלון של הPerformance (הופעה) מאפשר שינויים מהירים הרבה יותר של דברים, שנניח בקיובייס ידרשו 20 פעולות שונות.
-
@יוחנן-בלייך אני חושב שהיום רוב ההופעות בעיקר בחו"ל וגם בארץ בנויים ככה, שמכינים מראש הפקה שלימה וקולות של הזמר עצמו ובלייב מנגנים על זה...
יש פעמים שמוסיפים גם תופים ולפעמים המתופף בורח בקטנה מהקצב ואפשר לשמוע 2 מכות ברצף אחת מההקלטה ואחת מהלייב... -
@Benaya כתב באבלטון לייב - בדיקת התעניינות:
@יוחנן-בלייך אני חושב שהיום רוב ההופעות בעיקר בחו"ל וגם בארץ בנויים ככה, שמכינים מראש הפקה שלימה וקולות של הזמר עצמו ובלייב מנגנים על זה...
יש פעמים שמוסיפים גם תופים ולפעמים המתופף בורח בקטנה מהקצב ואפשר לשמוע 2 מכות ברצף אחת מההקלטה ואחת מהלייב...לא תמיד, למשל דרשו לא עובד כך (ושומעים את זה באירוע עצמו לפי הפישולים...)
-
@Benaya כתב באבלטון לייב - בדיקת התעניינות:
@איש-אחד בציבור החרדי ברובו לא נראה לי שעושים את זה אולי רק בהופעות הגדולות...
בציבור הכללי בעיקר בחו"ל זה נכנס לפני שנים ועם הזמן התפשט גם בארץ - כך לפי דעתי אם אני טועה תקנו אותי.דווקא עושים את זה המון גם בציבור שלנו. מידיעה.
אבל לא תמיד, וכשלא- שומעים את זה בדר"כ.
אגב, לפי הידוע לי הראשון שהביא את הדבר הזה אלינו הוא ירחמיאל ביגון בהופעות של פרחי מיאמי כבר בעבר.