
קלרינט
-
@ישראל-1 חידשת לי
-
@רה-מינור ישנם מספר חברות טובות מאוד הדבר מאוד תלוי במחיר ובסאונד לכל אחד הייתי ממלץ משהו אחר …
באופן כללי אני חושב שכלי זול לא שווה את זה כלומר פחות מאלף שלק בפלסתיק וכ4 אלף בעץ לא שווה
לתלמידים ממולץ להתחיל בפלסתיק גם בגלל המחיר היחסית זול וגם שהוא יותר נשמר
ובאופן כללי אפשר לומר שחבר בופה היא מאוד טובה משתמשים בזה גדולי הכליזמרים
ואים נדבר על שמות יש את גיורא פידמן שהוא הגדול בכולם ממשיך למוסא ברלין חיליק פרנק אברימי בלטי עוד
גם אני משתמש בהם
ובאופן כללי אפשר לומרעל דגם פרודיג שעולה כ 3 אלף שח אם צריכים יותר מידע אפשר לאול כאן בפורום אפה קונים וכו’ -
יש לי בופה B 12 ומשום מה הנשיפה מאוד קשה יש לך מושג למה זה קשור או שזה הכלי וצריך להתרגל לזה כי נסיתי קלרינט מחברה אחרת לא זוכר איזה וזה היה הרבה יותר קל
-
@יועץ-המוזיקה
B 12 הוא כלי מעולה
צריך לבדוק שהעלה בסדר ולא פגום
אולי השעמים נפגעו
ואם הכל בסדר תפרק את הלרינט ותסתום את כל החורים ותסתום את הפתח הגדול ותנשוף אוויר ותראה אם בורח אוויר אם בורח כנראה שצריך להחליף כרית או שאחד הלחצנים מקולקלים
אם בכול זאת יש בעיות תגיד -
@רה-מינור זה תלוי בחוזק התפיסה וצורת התפיסה.
ליגטורה הוא רכיב בכלי נשיפה מעץ חד עליים (קלרינטים וסקסופונים) שתפקידו להדק את העלה אל הפייה. המילה ליגטורה היא מאיטלקית ומשמעותה לקשור. את הליגטורה יש לחבר במקום המיטבי על גבי העלה, חיבור הליגטורה גבוה יותר (לכיוון הפה) יגרום לעלה להרגיש קל יותר, ולהפך.על הליגטורה לתפוס את העלה היטב ובו זמנית לאפשר לעלה לרטוט בחופשיות לשם יצירת הצליל. עם השנים הומצאו שלל פתרונות, כמו העברת הלחץ שמופעל על העלה אל צידי העלה, בליגטורות אלו קיימים כמין שני מוטות בשני צידי העלה וכשהליגטורה נמתחת הלחץ מופעל מהצדדים פנימה (לדוגמה ליגטורות של בונד או פרימיום של וונדורן). בליגטורות אחרות ממוקד הלחץ למרכז העלה לכל אורך הטבעת (נפוץ בליגטורות מעור). ליגטורת “פרנסואה לואיז” היא ליגטורה שמורכבת מכמה מוטות זעירים מה שנותן עוד חופש לעלה. בליגטורות מסוימות (למשל אופטימום ממתכת של וונדורן) ניתן להחליף את הפלטפורמה שתופסת העלה למספר אפשרויות לקבלת גוונים שונים של צליל ונוחות שונה בפה.
בעבר היו לוקחים שרוך מעור או מחומר אחר ומלפפים סביב הפייה עם העלה וקושרים את הקצה. שיטה זו עדיין נהוגה בקרב נגני כלי נגינה תקופתיים ואף נגנים מודרניים רבים והיא פופולרית במיוחד בגרמניה (לדוגמה אצל הקלרינטנים ממשפחת מאייר). פיות רבות אף מיוצרות עם חריצים מיוחדים לקשירת שרוך.
נפוץ לייצר את הליגטורה מעור. ישנם גם ליגטורות מעץ הנחשבות למקצועיות ביותר, אך הליגטורות הנפוצות ביותר הן ממתכת, ניקל, כסף או זהב. הליגטורות הן בעלי בורג בודד או שני ברגים. ברוב הליגטורות הבורג יימצא בצד של העלה אך קיימים מספר דגמים בהם הבורג נמצא בצד הקדמי של הפייה.
חברות בולטות בייצור ליגטורות הן BG, ונדורן ובונד הצרפתיות.
לי אישית יש כמה סוגים, ואני הכי אוהב BG שילוב של עור ומתכת.
-
@ישראל-1 תודה על המידע המחכים, אך שים לב שאתה יכול לערוך את הפוסט אם אתה רוצה להוסיף משהו, ולא צריך בכל פעם לפתוח פוסט חדש.
(ולתשומת לב תקנה 16 בתקנון הפורום).