איך לערוך ווקאל שישמע טוב עם הפלייבק?
-
שלום.
אשמח לקצת ייעוץ ועזרה.
אני רוצה להקליט שיר עם שירה. והכנתי כבר את הפלייבק. (כידוע לחלק מכם, אני לא ממש עשיתי את זה אי פעם)
אבל ההקלטה של השירה לא נשמעת טוב עם הפלייבק עצמו. נשמע כאילו הדביקו על הפלייבק ולא חלק מהשיר.
לגבי הציוד אז המיקרופון סביר+ ואמור לתת תוצאה טובה.
אני מאמין שזה עניין של כמה אפקטים מסויימים שמשפרים את זה.
אז אשמח מאוד אם מישהו יסכם בקצרה באיזה כלים אני צריך להשתמש ומה חשוב כדי לקבל תוצאה טובה. -
@el-m זה ממש תלוי איך הפלייבק בנוי ואיך הוא ממקוסס.
הסבר ממש מלמעלה איך לעשות מיקס ווקאל:
א. תנסה להנמיך את הווליום של הווקאל ככה תשמע אותו יושב יחסית במקום שבו הוא צריך לשבת. (שלא יהיה חזק מידי ואז הוא ישתלט על השיר וישמע קצת תקוע. ולא חלש מידי שאז הפלייבק יעלה עליו).
ב. תנסה לעשות לו תיקון ב-EQ. תתחיל בהנמכה של תדרים נמוכים שיוצרים בלאגן בשיר. (חשוב לא לחתוך יותר מידי כדי לא לאבד את הסאונד של הווקאל). תנסה למצוא את איזור התדרים שבו הוא נשמע ממש טוב ויתן לשירה חיות ותגביר אותו ממש בעדינות (עניין של 1-3DB בערך).
ג. תנסה להוסיף קומפרסור כדי לאזן קצת את השירה שלא תהיה דינמית מידי, אבל מצד שני לא מידי מקומפרס. ווקאל צריכים דינמיקה רחבה יחסית כדי שזה ישמע טבעי. (זה כלי יחסית מורכב לשמיעה. תנסה להיות ממש עדין איתו). חשוב לוודא שאחרי הקומפרסיה תעשה התאמת ווליום בין לפני הקומפרסור (תשתיק אותו) לאחרי הקומפרסור. (בכל קומפרסור כמעט אפשר למצוא נוב של Output. תשחק איתו עד שזה ישמע תואם בווליום לכשאתה משתיק את הקומפרסור).
ד. אם יש לך אותיות שורקות כמו ש, ס, צ וכדו’ שהם ממש בולטות וזה מציק באוזן, תוסיף DeEsser כדי לתת להם קצת יותר איזון.
ה. תוסיף ריוורב ודילי. חשוב רק לוודא לא לשים יותר מידי כדי שזה לא יטשטש את הכל ורק יהרוס את הפרוסס ואת המיקס של כל השיר.נ.ב. מה שכתבתי כאן אלו כללי אצבע. הכל תלוי בפרוייקט ואיך שהוא נשמע. תנסה לראות מה נשמע לך הכי טוב ולפי זה תעבוד.
בהצלחה!!! -
@Hagai-Habani
וואו תודה רבה על ההסבר. ממש מפורט! -
חחח…
בדיוק סיימתי לכתוב מדריך קצר בבלוג שלי, ועכשיו אני רואה שהקדמת אותי!
בכל אופן, הסבר מעולה!@el-m
בהצלחה! -