הקלידנים 2 כל הפרטים בשרשור!!! | פורום המוזיקאי!
-
@מנגינת-הלב כתב בהקלידנים 2 כל הפרטים בשרשור!!!:
מסכים עם כל מילה שכתב אילן פ. בנוגע לטראנסים.
השופטים מחפשים שתוכיח להם מוזיקה. (עיין ערך אברהם דויטש איתמר שטיין ושאר האלופים מהעונה הקודמת). אי אפשר להוכיח מוזיקה על ידי מקצבי dj.
חשבתי לכתוב כמה טיפים שיקדמו את המתמודדים לדעתי: (אני לא חושב שאני מבין יותר מהם במוזיקה, פשוט האזנתי בחיי להרבה סוגי מוזיקה וחשבתי רבות על הנושאים האלה והתייעצתי עם הרבה אנשים, כך שאם אני אולי אזכה לעזור למישהו, למה לא לנסות לעזור?)
1. כמו שהזכירו כאן כבר. אתה חייב להוכיח מקצועיות (זה אולי הדבר שהשופטים מחפשים) וזה בעיקר על ידי שהבלאנס יהיה מאוזן הכי טוב שיכול להיות. (או יותר מדויק אם תפשל בזה, הוכחת אי מקצועיות).
2. בשופו"א לא להעביר צליל באמצע משפט (אבי דרור כבר דיבר על זה), זה גם לא יפה, וגם עושה בלאגן בעוצמת הצליל ברגע המעבר.
3. לנגן בכמה סגנונות כמו שכתב אילן פ. לדוגמא: בינתיים רוב ככל משתתפי התחרות ניגנו מחרוזת בסדר הזה: פריילאך ואז השיר מקבל האטה ועובר לדאנס dj וכו'. הייתי ממליץ לנגן את ההתחלה גם על פריילאך וגם על רוק. גם בשביל הגיוון וגם בשביל לנסות להוכיח שאתה יודע לנגן בפיל של הכלי ומותאם לרוק (פיץ' בגיטרה חשמלית ועוד). וגם בדאנס צריך לדעת איך להוכיח מוזיקה. קצת קשה (אפשרי על ידי משחקי אקורדים, או להשתדל בהתאמת השיר למקור).
4. אני מאד אוהב שלוקחים שיר אחד ומנגנים בכמה סגנונות כמו שכתב אילן פ. אפשר אפילו לקחת שיר פשוט כמו לב טהור העממי. ולנגן אותו כך:
בית פסנתר.
פזמון בסגנון אופרה קונצרטים וכו'.
שוב בית בסגנון מזרחי (וגם כאן הייתי ממליץ לשחק בתווים שישמעו יותר מזרחי כגון אם אתה מנגן על לה מינור תחליף (בסוף הבית ב"חדש בקרבי") את התו סי (B) בלה דיאז (Bb) זה אופציה יפה בהרבה שירים).
פזמון פריילאך או רוק.
ואפשר איזה פתיח יפה שהמצאת לסיום או אפילו איזה טראק ולנגן אותו עם איזה ביצוע קטנטן שיגרום לשופטים להתלהב.
5. גם אם החלטת לנגן רק דאנסים וטראקים. צריך לדעת (זה דברים שראיתי שהרבה פישלו בהם) שלא על כל הברייקים או הפילים (מעברים) מתאים להמשיך את הנגינה של השיר עצמו. לפעמים כדאי לתת למעבר להתנגן לבד.
עוד דבר חשוב בנגינת טראקים. כדי לנגן סוג מוזיקה מסוים אתה חייב להכיר את אותו סגנון. וכיוון שאני מאמין שרוב הבחורי ישיבה שמנגנים ומתמודדים בתחרות, פחות מתמצאים במוזיקת dj. זה חיסרון ענק!!! עדיף לנגן מוזיקה שאתה מכיר טוב (או שתאזין לגדולים כמו דמיטרי וגאס ועוד).
6. הטיפ החשוב והגדול מכולם: פשוט תאזינו להקלטות של קלידנים מחתונות. אני חושב שזו הדרך הכי טובה לדעת איך אמור להתנהל קלידן גם בקטעי סולו וגם בקטעי הרמוניה כליווי (בהמשך התחרות אמור להיות שמלווים זמר - כך היה בעונה הקודמת).
הייתי ממליץ להאזין לכמה סוגי קלידנים כדי לדעת הרבה סוגי נגינה, לדוגמא לאפרים מרקוביץ יש דאנסים מדאימים עם סאונד נקי וביצועים יפים מאד במעברים ובליווי. לשמוע את יוחנן אורי כדי להכיר את נגינת הרוק דיסקו. ואיך להתכתב עם דאנסים כמו שצריך. את אבי דרור בשביל נגינה מקצועית ואמיתית וכן רפי שטיין. איציק איזנשטט בשביל פריילאך (אין צורך להזכיר את מאיר אדלר אבי הפריילאך). כל קלידן ייחודי בתחום מסויים וכדאי להכיר הכל.
בשני משפטים הייתי מסכם את הכללים החשובים:
א. אם יש לך מעט זמן כדי להוכיח את עצמך, אל תבזבז חצי מהזמן בנגינת טראקים או סתם נגינה חלקה ביד ימין של שיר מסויים. חייב להיות ביצוע כלשהוא בכל שלבי הנגינה (יש כל כך הרבה סוגי ביצועים, חבל עליהם ועליך...)
ב. אתה חייב להיכנס לראש של השופטים וללמוד מהפרקים הקודמים ומעונה קודמת. תגרום להם לרקוד!!!
ג. הכי הכי חשוב תפילה על כל צעד ושעל!
בברכת הצלחה לכל המתמודדים (???.... שגם מי שלא ינצח יצליח במקצוע בפרט אם הוא רוצה להתפרנס מזה). כולנו מאחוריכם, כולנו מחכים משבוע לשבוע רק לשמוע אתכם מנגנים. תנו בראש!!!אני חשבתי בתור עיצה לביצוע שיכול בפוטנציה להעיף את השופטים והצופים (והמאזינים)
ולהרשים אותם גם ביכולות האיצבוע וגם באינטלגנציה המוזיקלית
זה לנגן את ניגון יוסף של אחי'ה הכהן
אפשר לעשות שם ממש יצירה מטורפת כגון להתחיל כנעימת פסנתר ולעבור למקצב של הורה וכו' וכו'
כיד הדמיון הטובה עליכם
בהצלחה מרובה -
למישהו יש קישור להורדה של הקלידנים עונה 2 פרק 3
-
@חכם_בלילה בהצלחה בגלגל ההצלה. כולנו אתך לאורך כל הדרך.
-
לדעתי השבוע התוכנית עלתה רמה כי באמת הגיעו מתמודדים טובים
ראו ערך ברוך לוין...
אך מאידך גיסא היא ירדה בכמה רמות מכיון שהביאו ילד בגיל 12!
זה לא משנה איך הוא מנגן וזה לא משנה כלום
זה הוריד את התוכנית בכמה רמות!
לא סתם בל התוכניות ריאלטי למינהם יש גיל שרק ממנו אפשר לבוא!!!
אולי הם חשבו שזה יצור רייטינג דבר שלדעתי תכלס לא קרה -
@ציפור-שיר אני ממש איתך!! מה זה תוכנית לילדים?? זה תוכנית על רמה גבוה!
-
@צוציק
למה לא להוריד מיוטיוב עם התוכנה של כתר תורה?
מצו"ב קישור לתוכנה.
https://horadah.click/ -
-
הקלידנים עונה 2 פרק 3 על הדרייב.
https://drive.google.com/file/d/1m_LlJs550UcgS3AiisjiWdH6S_mo1a9T/view?usp=sharing -
@מנגינת-הלב התוכנה הזאת חסומה בסינון אתרוג
אב ל תודה בכל זאת ! -
@צוציק כתב בהקלידנים 2 כל הפרטים בשרשור!!!:
@מנגינת-הלב התוכנה הזאת חסומה בסינון אתרוג
אב ל תודה בכל זאת !יש עוד המון תוכנות שיכולות להוריד מיוטיוב למשל IDM וכו', אני לא יפרט כאן כדי לא לסטות מהנושא אבל תחפש במתמחים יש המון!!
-
מי השופט האורח השבוע??
-
סליחה, אבל לא באתי להוריד ת'מיץ. אבל אני עם נסיון של הפקות וסאונדים כבר כמה שנים. אני אישית מנגן על כמה כלים, ואני רואה דבר אחד, האורגניסטים שיש להם כל ערב -ערב זה לא קשור בעליל לרמת מיקצעויות ווהבנה בסולמות או בבנית מקצבים וכדו' אלא זה סוג אישיות שיודע לנהל את במת החתונה בכפוף לתקנון הזמר...
יש כמה דברים אגב לכל המתמודדים, לצאת לשוק זה לא יהיה בשום צורה ע"י הקלידנים העולם ברחוב לא מצליח לפרוט את "המאסטר" מהמסך לזה שינגן בחתונות. אתה צריך לעבור דרך כמה מסיבות חנוכה בסיגנון הישיבות שאתה מתאים להם עוד כמה ארועי קורונה וכו'
שנית, אתה חייב להתמצא במינימום סאונד יותר מפסנתר (אשקרא הטענה המטומטמת שמה שאם יקחו אותך לכניסה למלון... לא נראה לי צריך להסביר...)
להכיר פרושו א' סוגי המקסרים אם זה אנולוגי דיגיטאלי מחברים וסוג הגברה וכן מנימום של בלאנס.
שנית תנסה להתאמן לנגן עם זייפנים שמשנים לך סולם לפני שאורגן קולט את הפוזיציה... וזהו.
יש כמויות אורגניסטים זה בסוף או בהתחלה ס"ד!
אבל אם אתה בונה זה יכול להביא לך מיוחדות מסוימת אבל זה לא ייצר אותך לאורגניסט -
@משפחת-בלוי-הלל השופט האורח: שמואל יפת.
הפרומו: https://www.youtube.com/watch?v=lCUIsctXxPA (פתוח בנטפרי).
הפרק עצמו: https://www.youtube.com/watch?v=sGXZS9f-2AA (פתוח בנטפרי). -
@סאונד-ותאורה
קראתי בעיון מה שכתבת - וואו --ממש מרגישים שיש לך ניסיון עשיר בתעשיית ההפקות
נכון שלא מספיק רק להתמודד בקלידינים כדי להצליח וברור שהכל ס"ד
אבל אי אפשר להתעלם מכך שהקלידינים זו חשיפה משמעותית מאוד שככה נכנס למודעות
של -"רדיו קול חי " - ואם מצא חן -- טוקר ושו"ת יפרגנו לו גם אחרי התחרות -- וזו ס"ד גדולה -
אם אפשר כל פרק לקבל גם אפשרות להוריד