בדיקת יכולת המעבד
-
הי, מאז שהתקנתי את קיובייס על המחשב הוא מתחיל קצת לגמגם לי ולסגור תוכניות מדי פעם.
מישהו יכול אולי לעזור לי ולומר אם המחשב שלי מספיק טוב בשביל לאכלס את קיובייס!
(כי זה יכול להיות בגלל שהמחשב פשוט עמוס ולא קשור למעבד…)
אין לי מושג כמה זה עוצמה מספקת…
@איש-אחד אתה מבין בזה… -
@yehunatan מבחינת זיכרון זה מעולה.הדור של המעבד שלך ישן אבל בכל אופן התוכנה אמורה לרוץ עליו בצורה טובה (אם כי קצת איטית).
אתה עם קיובייס פרוץ? אם כן, יכול להיות שזה באג במה שהתקנת -
@Hagai-Habani הורדתי את קיובייס מהאתר של Steinberg ופרצתי
-
@yehunatan אני לא מתעסק עם פרוץ אז אני לא יודע להגיד לך מה הבעיה. אולי הקובץ של הפריצה יצר את הבעיות. זה יכול לקרות.
-
@Hagai-Habani כתב בבדיקת יכולת המעבד:
@yehunatan אני לא מתעסק עם פרוץ אז אני לא יודע להגיד לך מה הבעיה. אולי הקובץ של הפריצה יצר את הבעיות. זה יכול לקרות.
אם הוא פרץ מהפריצה שנמצאת כאן בפורום, לא אמורות להיות שום בעיות.
מה שכן יכול להיות זה שני דברים:
או שהמחשב עמוס, כמו שאמרת,
או שהוא משתמש הרבה בפלאגיני מידי כבדים, שבשביל זה גם 32 GB RAM זה לא כ"כ הרבה.[אופציות נוספות-
ייתכן שהוא פותח יותר מדי תוכנות בפעם אחת חוץ מהקיובייס.
או שהמחשב או הקיובייס מוגדר לעבודה על ליבה אחת מהמעבד במקום על כל ה-4 או יותר, כמה שיש לו]. -
@Hagai-Habani תציע לו מק יפתור את הכל…
-
@yehunatan כתב בבדיקת יכולת המעבד:
@איש-אחד בהחלט חוץ מקיובייס בדר"כ גם פתוח לי פוטושופ, אינדיזיין, וכרום…
אחינו אפילו את הוויפי מומלץ לנתק למה זה פתוח לך כל התוכנות האלו?
-
@Studio-Bit חחח לגמרי.
@yehunatan הכי חשוב זה לסגור את תוכנות העריכה האחרות (פוטושופ ואינדיזיין). שתיהן תוכנות ממש כבדות ובצירוף עם קיובייס זה ממש מוגזם.
עדיף שתסגןר גם את הכרום כי זה דפדפן שצורף הרבה כוח עיבוד והרבה זיכרון ראם אבל אם מדובר על כרטיסיה אחת או 2 זה לא כ"כ נורא. -
@Hagai-Habani כתב בבדיקת יכולת המעבד:
@yehunatan הכי חשוב זה לסגור את תוכנות העריכה האחרות (פוטושופ ואינדיזיין). שתיהן תוכנות ממש כבדות ובצירוף עם קיובייס זה ממש מוגזם.
עדיף שתסגןר גם את הכרום כי זה דפדפן שצורף הרבה כוח עיבוד והרבה זיכרון ראם אבל אם מדובר על כרטיסיה אחת או 2 זה לא כ"כ נורא.בדיוק מה שרציתי לומר…
מה זה אוצר העניין עם הליבות?
כל מעבד נורמלי (כמובן לא הדפוקים ממש) מגיע עם מספר ליבות (משהו ברעיון של שכבות כפולות לעיבוד מידע).
ככל שיש מספר ליבות גבוה יותר, כך המחשב מסוגל לבצע יותר פעולות בו זמנית (כמובן בכפוף לזיכרון ה-RAM הפנוי).
ישנן תוכנות שמוגדר להן בברירת המחדל שינצלו מהמחשב רק ליבה אחת, שזה אומר שכל הכח שהתוכנה תצרוך מהמחשב ינוצל מליבה אחת בלבד.
מה שאומר, שבתוכנה כבדה כמו קיובייס (או יותר גרוע- פוטושופ ואינדינזיין, שתיהן תוכנות מהכבדות בשוק הנפוץ וכפי שכתב @Hagai-Habani האלוף) המחשב יזיע קשות מליבה אחת שתתאמץ עד כלות הכוחות, לעומת שלוש או יותר נוספות שתשבנה די בחוסר מעש… וחבל!
בתוכנות הנ"ל (מבית אדובי) זכור לי שישנה הגדרה כזו, בקיובייס אני לא זוכר ואין לי כח לפתוח את זה עכשיו כדי לבדוק…נ.ב. בדר"כ ככל שרמת המעבד גבוהה יותר תגענה איתו יותר ליבות.
למשל המחשב הנייד שיש לי כרגע הינו בעל מעבד i7 ובו 4 ליבות בלבד, כשלעומתו אני חושב ברצינות יתרה לקנות בע"ה בזמן הקרוב מחשב נייח עם מעבד i9 ultra ובו לא פחות מ24 ליבות(!). -
@Hagai-Habani @Studio-Bit @איש-אחד
תודה רבה!
לא חשבתי שזה עד כדי כך מוגזם
אני פשוט עובד על כל התוכנות
אבל זה לא נשמע שזה פותר לי את הבעיה כי המחשב לא עושה בעיות רק בקיובייס אלא בעיקר באינטרנט, הוא סוגר אותו הרבה פעמים!! -
@Hagai-Habani @Studio-Bit @איש-אחד
תודה רבה!
לא חשבתי שזה עד כדי כך מוגזם
אני פשוט עובד על כל התוכנות
אבל זה לא נשמע שזה פותר לי את הבעיה כי המחשב לא עושה בעיות רק בקיובייס אלא בעיקר באינטרנט, הוא סוגר אותו הרבה פעמים!!שוב, בדיוק מאותה סיבה… אם אתה עובד על כל כך הרבה תוכנות בו זמנית, פירושו של דבר שהמחשב פשוט לא עומד בעומס…
שקול לקנות מחשב חדש שהמפרט שלו תואם את התוכנות שאתה רגיל לעבוד איתן!
גם אני עובר את אותו הסיפור ולכן אני חושב לקנות חדש כמו שכתבתי.
וזה בהחלט קשור גם לזיכרון ה-RAM שלא מספיק בשביל כל הפצצות הללו.
הפתרון פשוט- הרי אין קשר בין פוטושופ ואינדינזיין לקיובייס. אשר על כן כשאתה פותח את הקיובייס סגור את שתיהן.
גם בהן, אני לא יודע מה אתה עושה עם שתיהן יחד פתוחות בו זמנית, אבל אם כך אתה עובד תמיד- בדוק כדאיות קניית חדש וכנ"ל.קבל חלון שקיבלתי מקודם בעקבות תעוזתי לפתוח פרו טולס יחד עם אוצר החכמה המקוון (בגוגל):
-
-
ואני לא תמיד סוגר את שלושתם מכיון שיש לי חומר שפתוח עליהם, וזה לסגור ולפתוח אותם כל פעם מחדש, אבל עכשיו אני יקפיד…
גם אני משתמש בכמה תוכנות, אבל אני סוגר כל תוכנה כשאני מסיים את השימוש בה-
בדיוק בגלל זה! -
@yehunatan בכללי זה לא כל כך בריא למחשב שהתוכנות האלו כל הזמן רצות. קח בחשבון שכל הזמן המחשב מתאמץ עצם זה שהם רצות עליו.
-
@איש-אחד כתב בבדיקת יכולת המעבד:
קבל חלון שקיבלתי מקודם בעקבות תעוזתי לפתוח פרו טולס יחד עם אוצר החכמה המקוון (בגוגל):
זה בהחלט קורה לי הרבה
@איש-אחד @Hagai-Habani תודה על העזרה!
פשוט כיף לדעת שבפורום יש כאלה מקצוענים… -
@איש-אחד כתב בבדיקת יכולת המעבד:
קבל חלון שקיבלתי מקודם בעקבות תעוזתי לפתוח פרו טולס יחד עם אוצר החכמה המקוון (בגוגל):
מעשה מאוד אמיץ…
-
@yehunatan
זה מפרט מאד משובח
למעט המעבד שהוא דור שמיני יש לך שם 6 ליבות ו12 מעבדים לוגים זה די סבבה זה כמו i5 של דור עשירי (כמו המחשב שלי)
אין סיבה שהקיובס ייתקעיש לבדוק עדכוני דרייברים למחשב כדי לוודא שהמחשב פועל כייאות
אגב: יש לך כרטיס מסך חיצוני או מובנה? -
@אהרון-יוסף-בבייב כתב בבדיקת יכולת המעבד:
אגב: יש לך כרטיס מסך חיצוני או מובנה?
אין לי מושג מה זה אומר…
-
@yehunatan
זה אומר כך
האם הכבל של הכונן>מסך מחובר לחיבור כרטיס מסך של הלוח אם או של כרטיס שמחובר לאחד מה PCI של הלוח אם