כמה אפשר להרוויח ממכירת שיר?
-
https://www.prog.co.il/threads/חולם-למכור-שיר-כמה-תובנות.373584/
https://www.prog.co.il/threads/כמה-שווה-שיר-מצליח-ליוצריו.372911/
https://www.prog.co.il/threads/מכירת-לחנים-כל-השאלות-והתשובות.732823/
https://www.prog.co.il/threads/מכירת-לחנים.324448/
https://www.prog.co.il/threads/מה-עושים-עם-לחנים.611390/
https://www.prog.co.il/threads/הלחנתי-כמה-שירים-מה-הלאה.907087/
נראה לי מספיק לא?!
-
@לבן-הארמי
נכון, אני גם מכיר מישהו שהצליח למכור כמה שירים. לאט לאט יותר מכירים אותו ונהיה לו ‘שם’ במכירת לחנים, אבל צריך הרבה ס"ד שאת הלחנים הראשונים שלך יסתכלו עליהם בכלל.
חוץ מזה, שאתה רואה בעצמך שזה לא כ"כ תלוי במשהו מסויים, יכול להיות אחד מתחיל שפתאום עפו עליו יכול להיות הפוך.תנסה פעם לתפוס שיח קצר עם זמר תראה, יש כאלו שמרימים את האף ‘למה שבחור ישיבה ימכור לי שיר’ ויש כאלו שדווקא בעד.
אין בזה חוקים. -
@לבן-הארמי
יש לי הרבה נסיון בתיוך שירים ממלחינים לזמרים גדולים
עם כמה הצלחות ב"ה, כולל שירים שליאני יכול לחלוק כמה תובנות מהעניין
דבר ראשון תצא מנקודת הנחה שאף אחד לא יסתכל על השירים שלך
דבר שני, אם מישהו כבר התעניין בשיר שלך אל תחלום אפילו לבקש ממנו שקל
ואם בסופו של התהליך הזמר לקח את השיר, אתה יכול רק להגיד תודה.
פעם מלחין היה משהו שאפשר להתפרנס ממנו
אף אחד לא ידע איך מלחינים ומאיפה מתחילים
היום כל אחד מתיישב על פסנתר ויוצא לו “להיט”תסתכל מסביבך ותבדוק כמה חברים יש לך שהלחינו ומלחינים שירים
תרים טלפון לפנחס ביכלר (הוא זמין) ותשאל אותו כמה לחנים הוא מקבל כל יום למייל
מדובר בעשרות אם לא מאותהיום שיר נמדד לפי המלחין שלו ולא לפי האיכות
אם יש לו שם של מלחין גדול, ייקחו ממנו שירים בלי לשמוע.
ואם אף אחד לא מכיר אותו, לא יסתכלו עליו.דרך אגב יש היום נגידים שמשלמים מיליונים כדי להוציא שירים שלהם, עיין ערך רכניץ ועוד הרבה.
סליחה שאני מאכזב, אבל זה המצב.
-
@המעבד-המתאבד כתב בכמה אפשר להרוויח ממכירת שיר?:
גם היום
אלא שלא כל אחד יש לו את המזל והחוכמה איך לעשות את זה -
@לוי-ל.
אני בעד לחשוב ביחד על איזה מיזם. לדוגמא אתר שיעלו בו לחנים ויהיה בו אפשרות לכולם לתת לייק וכו’ והזמרים יכולו לראות שם את לחנים לפני סינון של כל מיני בחירות שלהם (ז’אנר, כמות לחנים, כמות לייקים) או משהו אחר.
רק אני לא יודע עד כמה שווה ההשקעהאפשר לעשות סקר, השאלה כמה זה משקף באמת…
זכור לי שבעבר ניסו לעשות איזה משהו עם זה
-
@הגיטריסט כתב בכמה אפשר להרוויח ממכירת שיר?:
@לוי-ל.
אני בעד לחשוב ביחד על איזה מיזם. לדוגמא אתר שיעלו בו לחנים ויהיה בו אפשרות לכולם לתת לייק וכו’ והזמרים יכולו לראות שם את לחנים לפני סינון של כל מיני בחירות שלהם (ז’אנר, כמות לחנים, כמות לייקים) או משהו אחר.
רק אני לא יודע עד כמה שווה ההשקעהאפשר לעשות סקר, השאלה כמה זה משקף באמת…
זכור לי שבעבר ניסו לעשות איזה משהו עם זה
לפני 20 שנה הייתה חברה שמכרה לחנים וכל זמר היה יכול לבוא ולקנות
-
@לבן-הארמי בפודקסט של שמילי אונגר הוא דיבר עם נפתלי משה שניצלר והרשי ויינברגר בין השאר על הנושא הזה, הרשי הזכיר עד כמה לא הסתכלו עליו (לפני שנים בודדות!) והם הסבירו את זה מאד יפה:
זמר לא מחפש שיר טוב, זמר מחפש להיט. כאשר שמילי אונגר למשל פונה לפינקי וועבער, הוא פונה אליו כי פינקי כבר הלחין הרבה להיטים, ויש מאד הרבה סיכויים שהלחן הבא יהיה גם כן להיט (לדעת בבירור - אי אפשר, אפשר רק לשער לפי הסטורית הלחנים שלו שתפסו)
לכן כשמגיע מלחין חדש שעוד לא מוכר בשוק, לא משנה עד כמה השיר איכותי, הם לא יירצו לשלם על הלחן, והלוואי שיסכימו לקחת אותו בכלל ולהשקיע בהפקה, בשביל זה הזמר צריך להתלהב מהשיר באופן אישי (לא מבחינה מוזיקלית, אלא מבחינה רגשית, שזה בכלל לא תלוי בטיב השיר) - עד כדי שירצה להשקיע בזה. ולדעתי מעט מאד סיכויים שזה יקרה.
(תנסה לחשוב לעצמך על כמה שירים מפורסמים שאתה מאד אוהב, האם היית גם משקיע בהם כסף…)אבל!!!
אל תרפה, תנסה לדחוף את הלחן/ים שלך, תשלח אותם למוזיקאים, (תתכונן רגשית גם לביקורות הכי גרועות…) וכמובן תתפלל!!
@לבן-הארמי כתב בכמה אפשר להרוויח ממכירת שיר?:ומי ששמע אותו אמר מיד שהמילים ברמה גבוהה, הלחן מקורי וסוחף, ו"אתה חייב למכור את זה למישהו"…
השאלה אם המישהו הזה מכיר את השוק, עד כמה הוא מבין בשירים, או שהוא חבר טוב/קרוב משפחה שמפרגן מכל הלב והוא נגוע בדבר כמוך…
@המעבד-המתאבד כתב בכמה אפשר להרוויח ממכירת שיר?:
שמעתי שמיכאל שטרייכר קנה מבני הרשקוביץ בשעתו את ‘אין ערוך’ המפורסם בחמישים דולר… (אם אני זוכר טוב)
-
@רה-מינור כתב בכמה אפשר להרוויח ממכירת שיר?:
בפודקסט של שמילי אונגר הוא דיבר עם נפתלי משה שניצלר והרשי ויינברגר בין השאר על הנושא הזה, הרשי הזכיר עד כמה לא הסתכלו עליו (לפני שנים בודדות!)
באותו פודקאסט הם סיפרו שארבעת הלהיטים שעשו לשמילי קריירה מהאלבום ‘מאך א ברכה’, שאת כולם הלחין הרשי (מאך א ברכה, קל מסתתר, דיינו, שוהל) היו בחינם!!! (כלשונם: נישט באצאלטע…)
הם הגיעו לנושא בעקבות כך ששמילי סיפר לנפתלי שהוא קיבל פניות רבות מאנשים למה הוא לוקח שירים רק ממלחינים ידועים, ולכן לקראת הוצאת האלבום הוא פתח תיבת מייל ייעודית לשליחת לחנים. הגיעו לשם מאות לחנים, ומתוכם הוא שלף 100 באופן אקראי. ומתוך ה-100 הללו לאחר סינונים רבים הוא בחר שניים שהופיעו באלבום, והוסיף שהוא שילם עליהם מחיר מלא (500$ אאל"ט).
נפתלי שמע את זה והתקומם, וכאן התחיל דיון מעניין בינו לבין שמילי:
נפתלי טען שמלחין חדש לא אמור לקבל כסף על לחנים שהוא שולח לשמילי, הוא צריך להיות מבסוט ששמילי בכלל הסתכל על הלחן שלו, ועוד יותר על זה שהוא נהנה ממנו, וכל שכן על זה שהוא לקח ממנו את הלחן. בזה לבד הוא כבר עשה לעצמו פרסומת. לקבל על הלחן גם כסף- זה כבר הדבר הבא…
אך שמילי חלק עליו (לשבחו יאמר…) וטען שלא, כי אם מלחין - ולא משנה מי שזה יהיה - הביא לחן טוב, ששמילי הרגיש שהוא טוב בשבילו, אין שום סיבה בעולם שהמלחין לא יקבל על כך את מה שמגיע לו!
זה היה הדיון פחות או יותר.
כך ש @לבן-הארמי קיבלת כאן את שני הצדדים, ומכאן עשה כהבנתך. -
@איש-אחד כתב בכמה אפשר להרוויח ממכירת שיר?:
אין שום סיבה בעולם שהמלחין לא יקבל על כך את מה שמגיע לו!
מאה אחוז אני עם שמילי, משפט שקלע בול למטרה, אני טוען ההפך מנפתלי, הזמר צריך להיות מבסוט ששלחו לו כמויות של לחנים שחלקם יכולים להיות להיטים, גם אם זה מרדכי בן דוד וגם אם זה זמר מתחיל
-
@איש-אחד אני חושב ששתיהם צודקים כי מצד המלחין אם זמר מוכן לקח את הלחן שלו הוא צריך להיות מבסוט על הפרסום ולא לבקש כסף אבל מצד הזמר אם הוא קיבל לחן טוב הוא כן אמור לשלם עליו בלי קשר למי המלחין שעומד מאחוריו אבל השיקול הזה הוא פריווילגיה של הזמר בלבד והמלחין לא אמור לצפות לכלום.
-
@איש-אחד @המעבד-המתאבד @לוי-ל @הגיטריסט @david @Yossile
אתם צודקים במאה אחוז, אין סיבה שהזמר יסתכל על שיר שאנונימי שלח לו, וכנ"ל שאין לי עניין להפסיד שיר על זמר כל עוד אין לי מה להרוויח ממנו…
אני מבין את כל הצדדים ואני בטוח שאני לא הראשון עם הרעיונות של למכור לחן…
אבל עיקר שאילתי היא שאם בסופו של דבר הגעתי לזמר איכשהו, והוא מאד אהב את השיר, ומוכן לשלם עליו כדי לבצע אותו.
כמה נכון לדרוש על דבר כזה? -
אתה יודע מה ההבדל? שמילי הוא זמר, אמן. הוא מבין מאוד את הצד שאדם עבד על משהו ולא משנה מי הוא, הוא אמור לקבל על כך כסף. בדיוק כמו שאם נגר מתחיל בנה ארון לראש הממשלה הוא יקבל על כך כסף מלא ולא יקבל במקום זה תעודה ממוסגרת לתלות בחנות…
אך נפתלי הוא מפיק. מפיק תפקידו לחשוב על הרווח שהוא או המיוצג על ידו אמור להוציא מהמוצר, ולא להתחשבויות באנשים אחרים.
לצערנו תעשיית המוזיקה כיום עובדת כך, שאם אין לך מספיק שרירים וקשרים במקומות הנכונים אתה נדחק הצידה ומפנה מקום לאלו שכן זכו בהנ"ל.
אני יודע על מקרים של גופים גדולים בתעשיה (כמובן בלי שמות) שלקחו ממתחילים מוצרים מוזיקליים בחינם, וכאשר הם העזו לבקש קרדיט- עודכנו שהדבר עולה כסף(!)…
זה עולם אכזרי מאוד, ואלו דרכי הפעולה שלו.
(לא) נעים להכיר… אך מי שרוצה להתברג בתעשיה כמעט חייב לעבור את הדרך הזו! -
@לבן-הארמי כמו שכתבו כבר: תלוי בעד כמה אתה והזמר שאתה רוצה למכור לו מוכרים (אני לא מכיר לא אותך ולא אותו ולכן אני לא יודע להגיד לך) תכל’ס - תהמר…
אני יודע על מקרים של גופים גדולים בתעשיה (כמובן בלי שמות) שלקחו ממתחילים מוצרים מוזיקליים בחינם, וכאשר הם העזו לבקש קרדיט- עודכנו שהדבר עולה כסף(!)…
בשביל דברים כאלה יש בציבור הכללי ועדי עובדים בתחום המוזיקה (בארץ: “איגוד המוזיקאים העצמאיים”)
-
@יצחק-1 כתב בכמה אפשר להרוויח ממכירת שיר?:
בשביל דברים כאלה יש בציבור הכללי ועדי עובדים בתחום המוזיקה (בארץ: “איגוד המוזיקאים העצמאיים”)
נו, בעצמך אמרת-
בציבור הכללי
…
-
מתחילים מוצרים מוזיקליים בחינם, וכאשר הם העזו לבקש קרדיט- עודכנו שהדבר עולה כסף(!)…
במקרה הזה דוקא מי שנתן לגופים הגדולים את המוצרים לא נהג בצורה חכמה, שיבקש קרדיט בתמורה למוצר
זה עולם אכזרי מאוד, ואלו דרכי הפעולה שלו.
לא הכול ככה, יש הרבה מוזיקאים עם לב ויושר ענק
אבל הרוב ככה, למרבה הצער, למלחינים במוזיקה אין הרבה עתיד ונגני כלי נגינה וקלידנים צריכים להתאמץ כדי להתברג טוב -
@לוי-ל אתה מעמיד אותי בניסיון לחשוף מי היה הגוף המדובר… (סתם, ברור שלא אחשוף, זה לשון הרע ממעלה ראשונה…)
אך לצערנו על אף שישנם מוזיקאים גדולים על לב זהב, בסוף אלו השולטים בשוק הם דווקא אלו עם השרירים.
לצערי אני אומר את זה מידיעה. -
לצערי אני אומר את זה מידיעה
רגע, אם המפיק תפקידו לחשוב על הרווח שהוא או המיוצג על ידו אמור להוציא מהמוצר
אולי זה מוצדק שהזמרים לא לוקחים כל לחן, כי לא כל לחן יוציא להם מספיק רווח והצלחה
בכל אופן, אם המערכת עובדת ככה צריך לפעול לפיה ולנסות להצליח, יש זמרים מצליחים בגלל הסגנון האישי ולא בגלל קשרים ושרירים, עיין ערך מוטי וייס ודומים לו -
@לוי-ל כתב בכמה אפשר להרוויח ממכירת שיר?:
בכל אופן, אם המערכת עובדת ככה צריך לפעול לפיה ולנסות להצליח, יש זמרים מצליחים בגלל הסגנון האישי ולא בגלל קשרים ושרירים, עיין ערך מוטי וייס ודומים לו
מסכים לגמרי!
וזו אכן העבודה של כל אמן, להביא משהו שונה וייחודי שרק הוא מביא ולא היה לפניו.
וזה קשה מאוד…