שאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!
-
@SHLNX תודה רבה בהחלט עשית לי סדר בעניין…
ועוד משהו -יש גם את העניין שהכפתור מיקס של הפלאגינים מדויק ואמין פחות מה-DAW…
שאתה שולח בסנד השליטה על כמות האפקט מדויקת יותר [כמו שהסברת]
זה נכון???@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX תודה רבה בהחלט עשית לי סדר בעניין…

ועוד משהו -יש גם את העניין שהכפתור מיקס של הפלאגינים מדויק ואמין פחות מה-DAW…
שאתה שולח בסנד השליטה על כמות האפקט מדויקת יותר [כמו שהסברת]
זה נכון???לא ידוע לי על זה, אבל יכול להיות…
-
האם יוצא לך לעשות “סיידצין” בתדרים בינונים וגבוהים- [באיקיו “דינמי” או “ספקטרל”].
אני רואה שהרבה מדברים על הבעיה בתדרים נמוכים בהקשר של לתת מקום לקיק וכו…או לפלייבק שלם בייחס לווקאל…
אני אשמח אם תרחיב איך לפתור בעיות “מיסוך” בmid ו- High. למשל: בין גיטרה לכלי נשיפה, או בין קלידים לבראס? וכו’ ומה הצורה לרוב משתמשים [ אני מאמין שמשתנה בין סוגי ההפקות, אבל בד"כ יש איזה בסיס שחוזר על עצמו]אני סומך על זה שאתה תגיד לי אם אני מגזים בשאלות…
פשוט אתה ה"מורה" הכי חזק שאני מכיר… ואני לא רוצה שתסבול בגלל זה… -
האם יוצא לך לעשות “סיידצין” בתדרים בינונים וגבוהים- [באיקיו “דינמי” או “ספקטרל”].
אני רואה שהרבה מדברים על הבעיה בתדרים נמוכים בהקשר של לתת מקום לקיק וכו…או לפלייבק שלם בייחס לווקאל…
אני אשמח אם תרחיב איך לפתור בעיות “מיסוך” בmid ו- High. למשל: בין גיטרה לכלי נשיפה, או בין קלידים לבראס? וכו’ ומה הצורה לרוב משתמשים [ אני מאמין שמשתנה בין סוגי ההפקות, אבל בד"כ יש איזה בסיס שחוזר על עצמו]אני סומך על זה שאתה תגיד לי אם אני מגזים בשאלות…
פשוט אתה ה"מורה" הכי חזק שאני מכיר… ואני לא רוצה שתסבול בגלל זה…@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
אני אשמח אם תרחיב איך לפתור בעיות “מיסוך” בmid ו- High
בהשגחה פרטית ממש WAVES הוציאו היום פלאגין שמטפל בדיוק בבעיות מיסוך
הוא זמין בחינם למשך ה48 השעות הקרובות: https://www.waves.com/plugins/curves-resolve
אם תצליח להשיג אותו, מצוין, ואם לא אז תכתוב כאן ואצרף לך פלאגין אחר שנקרא TRACKSPACER ומטפל גם כן בבעיות מיסוך(אני משתמש בו המון במיקסים)
הפלאגינים הנ"ל פשוט מזהים באופן אוטומטי את התדר הבעייתי ומטפלים בו(בטראק ספייסר לדוגמא אסור להגזים בכמות המיקס ששמים על הערוץ, אם תשים במאה אחוז כנראה שלא תשמע כמעט כלום, זה עובד כמו סידצ’ן, אתה שם את הפלאגין על ערוץ בעייתי אחד ושולח לערוץ השני) -
@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
אני אשמח אם תרחיב איך לפתור בעיות “מיסוך” בmid ו- High
בהשגחה פרטית ממש WAVES הוציאו היום פלאגין שמטפל בדיוק בבעיות מיסוך
הוא זמין בחינם למשך ה48 השעות הקרובות: https://www.waves.com/plugins/curves-resolve
אם תצליח להשיג אותו, מצוין, ואם לא אז תכתוב כאן ואצרף לך פלאגין אחר שנקרא TRACKSPACER ומטפל גם כן בבעיות מיסוך(אני משתמש בו המון במיקסים)
הפלאגינים הנ"ל פשוט מזהים באופן אוטומטי את התדר הבעייתי ומטפלים בו(בטראק ספייסר לדוגמא אסור להגזים בכמות המיקס ששמים על הערוץ, אם תשים במאה אחוז כנראה שלא תשמע כמעט כלום, זה עובד כמו סידצ’ן, אתה שם את הפלאגין על ערוץ בעייתי אחד ושולח לערוץ השני) -
פשוט אתה ה"מורה" הכי חזק שאני מכיר… ואני לא רוצה שתסבול בגלל זה…@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
אני אשמח אם תרחיב איך לפתור בעיות “מיסוך” בmid ו- High. למשל: בין גיטרה לכלי נשיפה, או בין קלידים לבראס? וכו’ ומה הצורה לרוב משתמשים [ אני מאמין שמשתנה בין סוגי ההפקות, אבל בד"כ יש איזה בסיס שחוזר על עצמו]אני כן משתמש בטכניקה הזאת במיקסים אבל בזהירות רבה, הפלאגין החדש של ווייבס שיצא היום מעולה בשביל זה (אני חושב שהוא הטוב ביותר שיש היום),
אבל חשוב לי להבהיר, שהדברים האלה מתחילים הרבה לפני המיקס, כבר בשלב ההפקה, אם ההפקה בנויה נכון ויש מקום לכל כלי, כמעט ואין צורך להשתמש בטכניקות מהסוג הזה, אולי בקטנה בשביל ה 10 אחוז האחרונים, אבל אם ההפקה לא נכונה, זה בד"כ גם לא ממש יעזור כי זה יישמע מוזר ולא נכוןאני סומך על זה שאתה תגיד לי אם אני מגזים בשאלות…
פשוט אתה ה"מורה" הכי חזק שאני מכיר… ואני לא רוצה שתסבול בגלל זה…
-
אני אשמח אם תרחיב איך לפתור בעיות “מיסוך” בmid ו- High. למשל: בין גיטרה לכלי נשיפה, או בין קלידים לבראס? וכו’ ומה הצורה לרוב משתמשים [ אני מאמין שמשתנה בין סוגי ההפקות, אבל בד"כ יש איזה בסיס שחוזר על עצמו]אני כן משתמש בטכניקה הזאת במיקסים אבל בזהירות רבה, הפלאגין החדש של ווייבס שיצא היום מעולה בשביל זה (אני חושב שהוא הטוב ביותר שיש היום),
אבל חשוב לי להבהיר, שהדברים האלה מתחילים הרבה לפני המיקס, כבר בשלב ההפקה, אם ההפקה בנויה נכון ויש מקום לכל כלי, כמעט ואין צורך להשתמש בטכניקות מהסוג הזה, אולי בקטנה בשביל ה 10 אחוז האחרונים, אבל אם ההפקה לא נכונה, זה בד"כ גם לא ממש יעזור כי זה יישמע מוזר ולא נכוןאני סומך על זה שאתה תגיד לי אם אני מגזים בשאלות…
פשוט אתה ה"מורה" הכי חזק שאני מכיר… ואני לא רוצה שתסבול בגלל זה…
-
@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
כבר בשלב ההפקה, אם ההפקה בנויה נכון ויש מקום לכל כלי,
אתה מתכוון לתמונת הסטריאו?
או שבאופן כללי אתה כבר משתמש באיקיו על כל כלי. כבר בהפקה?@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
במיקס יש שלשה מימדים, גובה רוחב ועומק (כמו קובייה), הפקות טובות בעיניי, יודעות לנצל נכון את המרחב הזה, בכל המימדים שלו.
או שבאופן כללי אתה כבר משתמש באיקיו על כל כלי. כבר בהפקה?
אני מבדיל בין איקיו של מיקס לאיקיו של הפקה, איקיו של הפקה נועד לעצב את הצליל בהקשר של הצליל עצמו, למשל אם בא לי סנר יותר בהיר, או קלידים מפולטרים וכדו’, זו בחירה אומנותית שקשורה להפקה, לעומת איקיו של מיקס שהמטרה שלו היא לטפל בסאונד של הערוץ בהקשר של שאר הערוצים והתמונה כולה,
כשאני מפיק משהו, אני לא שם כברירת מחדל איקיו על כל ערוץ, וגם לא חושב יותר מדי על תדרים וכו’, אבל כן משתמש באיקיו למטרות יותר הפקתיות,
אח"כ אני חובש את כובע הממקסס ויורד לרזולוציות ומתחיל לדייק דברים… -
במיקס יש שלשה מימדים, גובה רוחב ועומק (כמו קובייה), הפקות טובות בעיניי, יודעות לנצל נכון את המרחב הזה, בכל המימדים שלו.
או שבאופן כללי אתה כבר משתמש באיקיו על כל כלי. כבר בהפקה?
אני מבדיל בין איקיו של מיקס לאיקיו של הפקה, איקיו של הפקה נועד לעצב את הצליל בהקשר של הצליל עצמו, למשל אם בא לי סנר יותר בהיר, או קלידים מפולטרים וכדו’, זו בחירה אומנותית שקשורה להפקה, לעומת איקיו של מיקס שהמטרה שלו היא לטפל בסאונד של הערוץ בהקשר של שאר הערוצים והתמונה כולה,
כשאני מפיק משהו, אני לא שם כברירת מחדל איקיו על כל ערוץ, וגם לא חושב יותר מדי על תדרים וכו’, אבל כן משתמש באיקיו למטרות יותר הפקתיות,
אח"כ אני חובש את כובע הממקסס ויורד לרזולוציות ומתחיל לדייק דברים… -
יש לי בעיה שחוזרת על עצמה. תמיד אחרי המאסטרינג אני בודק את התדרים הנמוכים. והם תמיד נפתחים ל"סטריאו" מה ש"מלכלך" את כל המיקס…וגרורם לביטולים וכו’ ואני לא מבין איך זה קורה?!
אני מקפיד תמיד לחתוך נמוכים באיקיו [בכלים שלא צריך כולל באפקטים] ואם זה כמו תופים ובס- אני תמיד יקפיד שהנמוכים יהיו ב"מונו"…השאלה אולי זה קורה בגלל קומפרסיה חזקה שמייצרת נמוכים?
או שיש איזה ריברב שאפילו שהוא על מצב שהוא בלי התדרים הנמוכים הוא מייצר אותם?
אני מאוד אשמח אם תעשה לי סדר בעניין
תודה מראש! -
יש לי בעיה שחוזרת על עצמה. תמיד אחרי המאסטרינג אני בודק את התדרים הנמוכים. והם תמיד נפתחים ל"סטריאו" מה ש"מלכלך" את כל המיקס…וגרורם לביטולים וכו’ ואני לא מבין איך זה קורה?!
אני מקפיד תמיד לחתוך נמוכים באיקיו [בכלים שלא צריך כולל באפקטים] ואם זה כמו תופים ובס- אני תמיד יקפיד שהנמוכים יהיו ב"מונו"…השאלה אולי זה קורה בגלל קומפרסיה חזקה שמייצרת נמוכים?
תודה מראש!@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
תודה מראש!יכול להיות שזה מגיע מריוורב, לפעמים הלואו קאט בריוורבים לא ממש חותך (כי זה סלופ של 6 דיבי לאוקטבה), ואז נשאר קצת נמוכים,
לדעתי פשוט תעשה סולו או מיוט לערוצים ותגלה מי מביא את הנמוכים שאתה לא רוצה, ואז פשוט תבטל את זה,
ואגב, לא תמיד הנמוכים חייבים להיות במונו.בהצלחה!
-
תודה מראש!יכול להיות שזה מגיע מריוורב, לפעמים הלואו קאט בריוורבים לא ממש חותך (כי זה סלופ של 6 דיבי לאוקטבה), ואז נשאר קצת נמוכים,
לדעתי פשוט תעשה סולו או מיוט לערוצים ותגלה מי מביא את הנמוכים שאתה לא רוצה, ואז פשוט תבטל את זה,
ואגב, לא תמיד הנמוכים חייבים להיות במונו.בהצלחה!
-
@SHLNX תודה רבה!
ואגב, לא תמיד הנמוכים חייבים להיות במונו.
אני מדבר על הנמוכים שמתחת 100/120 בערך… וחשבתי שזה כלל ברזל שהם יהיו במונו. זה לא נכון?!
@SHLNX תודה רבה!
אני מדבר על הנמוכים שמתחת 100/120 בערך… וחשבתי שזה כלל ברזל שהם יהיו במונו. זה לא נכון?!
זה היה פעם כלל ברזל כשהיו מדפיסים תקליטים על ויניל (זה היה גורם למחט לקפוץ),
היום זה יותר עניין של אסתטיקה וטעם, אלא אם כן זה מוזיקה שמיועדת להתנגן ברחבות ריקודים וכדו’, שאז זה יתנגן מן הסתם במונו, ואז כדאי שהנמוכים יעבדו טוב במונו בלי ביטולי פאזות וכו’, אבל בסתם שירים רגילים, זה לגמרי עניין של טעם,
אני אישית אוהב לפעמים להרחיב את הבס עד איזור ה 60 או 50 הרץ (מתחת לזה זה כבר ממש סאב שהוא יותר מורגש מאשר שמיע ואותו אני כן רוצה במונו תמיד). -
@SHLNX תודה רבה!
זה היה פעם כלל ברזל כשהיו מדפיסים תקליטים על ויניל (זה היה גורם למחט לקפוץ),
היום זה יותר עניין של אסתטיקה וטעם, אלא אם כן זה מוזיקה שמיועדת להתנגן ברחבות ריקודים וכדו’, שאז זה יתנגן מן הסתם במונו, ואז כדאי שהנמוכים יעבדו טוב במונו בלי ביטולי פאזות וכו’, אבל בסתם שירים רגילים, זה לגמרי עניין של טעם,
אני אישית אוהב לפעמים להרחיב את הבס עד איזור ה 60 או 50 הרץ (מתחת לזה זה כבר ממש סאב שהוא יותר מורגש מאשר שמיע ואותו אני כן רוצה במונו תמיד). -
האם יוצא להשתמש במיקס- בצורה של “מיד” “סייד” [באיקיו או כלי אחר]
הבנתי שיש שמשדרגים את המיקס שלהם עם זה…
אשמח שתסביר על זה…
תודה מראש!!@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
אשמח שתסביר על זה…
תודה מראש!!באיקיו יוצא לעיתים רחוקות, יותר בשביל לתקן דברים (לדגומא איזה סאמפל של לופ תופים עם ריוורב סטריאופוני שאני לא אוהב, אז אני יכול להוריד אותו מהסייד),
בצורה יצירתית כמו להרחיב סטריאו וכדו’, אני משתמש לפעמים בכל מיני דרכים, למשל סטורציה רק לסייד או כל מיני כאלה… -
אשמח שתסביר על זה…
תודה מראש!!באיקיו יוצא לעיתים רחוקות, יותר בשביל לתקן דברים (לדגומא איזה סאמפל של לופ תופים עם ריוורב סטריאופוני שאני לא אוהב, אז אני יכול להוריד אותו מהסייד),
בצורה יצירתית כמו להרחיב סטריאו וכדו’, אני משתמש לפעמים בכל מיני דרכים, למשל סטורציה רק לסייד או כל מיני כאלה…@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
באיקיו יוצא לעיתים רחוקות, יותר בשביל לתקן דברים (לדגומא איזה סאמפל של לופ תופים עם ריוורב סטריאופוני שאני לא אוהב, אז אני יכול להוריד אותו מהסייד)
ואתה לא הופך אותו פשוט ל"מונו" כי אתה כן רוצה את הרוחב. רק בלי האפקט!
הבנתי נכון?!@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
בצורה יצירתית כמו להרחיב סטריאו וכדו’, אני משתמש לפעמים בכל מיני דרכים, למשל סטורציה רק לסייד או כל מיני כאלה…
ואוו נשמע מגניב. אבל אתה לא מעדיף שיהיה הבדל בין הצדדים? כי ב"סייד" אין לך שליטה על זה…
-
@SHLNX
היי יש לי שאלה אולי אתה יודע.
אני בכל מיני פרוייקטים של EDM מסתבך בקטע של בניית קיק ובס בצורה שנשמעת נקי ואיכותי יש אולי איזה כל AI שמכין לי את החלק של הביט עם קיק ובס בלבד לפי האקורדים וטמפו שאני צריך ואז אני פשוט משתמש בזה ומוסיף את כל מה שאני רוצה? -
באיקיו יוצא לעיתים רחוקות, יותר בשביל לתקן דברים (לדגומא איזה סאמפל של לופ תופים עם ריוורב סטריאופוני שאני לא אוהב, אז אני יכול להוריד אותו מהסייד)
הבנתי נכון?!@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
בצורה יצירתית כמו להרחיב סטריאו וכדו’, אני משתמש לפעמים בכל מיני דרכים, למשל סטורציה רק לסייד או כל מיני כאלה…
ואוו נשמע מגניב. אבל אתה לא מעדיף שיהיה הבדל בין הצדדים? כי ב"סייד" אין לך שליטה על זה…
הבנתי נכון?!כן, אני מתכוון שאני רוצה להוריד מהסייד משהו ספציפי ונקודתי בלי לפגוע בשאר התמונה.
ההבדל בין הצדדים נשמר, אני רק מגביר אותו
-
@SHLNX
אני בכל מיני פרוייקטים של EDM מסתבך בקטע של בניית קיק ובס בצורה שנשמעת נקי ואיכותי יש אולי איזה כל AI שמכין לי את החלק של הביט עם קיק ובס בלבד לפי האקורדים וטמפו שאני צריך ואז אני פשוט משתמש בזה ומוסיף את כל מה שאני רוצה?@el-m כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX
אני בכל מיני פרוייקטים של EDM מסתבך בקטע של בניית קיק ובס בצורה שנשמעת נקי ואיכותי יש אולי איזה כל AI שמכין לי את החלק של הביט עם קיק ובס בלבד לפי האקורדים וטמפו שאני צריך ואז אני פשוט משתמש בזה ומוסיף את כל מה שאני רוצה?קודם כל זו שאלה מעולה, ואני באמת מבין את הצורך, שילוב נכון ומדויק של קיק בס במוזיקה אלקטרונית זה אולי הבסיס להכל,
נראה לי שיש כמה כלים כאלה (כמו זה למשל), אבל לא מכיר משהו שבאמת יעיל, הפיתרון הטוב ביותר כרגע זה לעבוד עם האוזניים ולנסות הרבה ניסיונות עד שמגיעים לתוצאה המדוייקת,
יש בזה בד"כ שני סוגים, אחד שהקיק והבס משלימים אחד את השני כמו בהיפ הופ או BIG ROOM ב EDM, ויש ז’אנרים כמו רוב ה EDM שהבס עונה לקיק ולא ממשיך אותו, כמו בסלאפ האוס לדוג’,
במקרים כאלה אני אוהב הרבה פעמים לחלק את זה לבנדים ולבדוק בכל תחום תדרים שהקיק והבס מדברים טוב אחד עם השני, מבחינת הפאץ’, הגוף וכו’מקווה שזה קצת עזר, בהצלחה!