שאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!
-
@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
באיקיו יוצא לעיתים רחוקות, יותר בשביל לתקן דברים (לדגומא איזה סאמפל של לופ תופים עם ריוורב סטריאופוני שאני לא אוהב, אז אני יכול להוריד אותו מהסייד)
ואתה לא הופך אותו פשוט ל"מונו" כי אתה כן רוצה את הרוחב. רק בלי האפקט!
הבנתי נכון?!@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
בצורה יצירתית כמו להרחיב סטריאו וכדו’, אני משתמש לפעמים בכל מיני דרכים, למשל סטורציה רק לסייד או כל מיני כאלה…
ואוו נשמע מגניב. אבל אתה לא מעדיף שיהיה הבדל בין הצדדים? כי ב"סייד" אין לך שליטה על זה…
@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
באיקיו יוצא לעיתים רחוקות, יותר בשביל לתקן דברים (לדגומא איזה סאמפל של לופ תופים עם ריוורב סטריאופוני שאני לא אוהב, אז אני יכול להוריד אותו מהסייד)
ואתה לא הופך אותו פשוט ל"מונו" כי אתה כן רוצה את הרוחב. רק בלי האפקט!
הבנתי נכון?!כן, אני מתכוון שאני רוצה להוריד מהסייד משהו ספציפי ונקודתי בלי לפגוע בשאר התמונה.
בצורה יצירתית כמו להרחיב סטריאו וכדו’, אני משתמש לפעמים בכל מיני דרכים, למשל סטורציה רק לסייד או כל מיני כאלה…
ואוו נשמע מגניב. אבל אתה לא מעדיף שיהיה הבדל בין הצדדים? כי ב"סייד" אין לך שליטה על זה…
ההבדל בין הצדדים נשמר, אני רק מגביר אותו
-
@SHLNX
היי יש לי שאלה אולי אתה יודע.
אני בכל מיני פרוייקטים של EDM מסתבך בקטע של בניית קיק ובס בצורה שנשמעת נקי ואיכותי יש אולי איזה כל AI שמכין לי את החלק של הביט עם קיק ובס בלבד לפי האקורדים וטמפו שאני צריך ואז אני פשוט משתמש בזה ומוסיף את כל מה שאני רוצה?@el-m כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX
אני בכל מיני פרוייקטים של EDM מסתבך בקטע של בניית קיק ובס בצורה שנשמעת נקי ואיכותי יש אולי איזה כל AI שמכין לי את החלק של הביט עם קיק ובס בלבד לפי האקורדים וטמפו שאני צריך ואז אני פשוט משתמש בזה ומוסיף את כל מה שאני רוצה?קודם כל זו שאלה מעולה, ואני באמת מבין את הצורך, שילוב נכון ומדויק של קיק בס במוזיקה אלקטרונית זה אולי הבסיס להכל,
נראה לי שיש כמה כלים כאלה (כמו זה למשל), אבל לא מכיר משהו שבאמת יעיל, הפיתרון הטוב ביותר כרגע זה לעבוד עם האוזניים ולנסות הרבה ניסיונות עד שמגיעים לתוצאה המדוייקת,
יש בזה בד"כ שני סוגים, אחד שהקיק והבס משלימים אחד את השני כמו בהיפ הופ או BIG ROOM ב EDM, ויש ז’אנרים כמו רוב ה EDM שהבס עונה לקיק ולא ממשיך אותו, כמו בסלאפ האוס לדוג’,
במקרים כאלה אני אוהב הרבה פעמים לחלק את זה לבנדים ולבדוק בכל תחום תדרים שהקיק והבס מדברים טוב אחד עם השני, מבחינת הפאץ’, הגוף וכו’מקווה שזה קצת עזר, בהצלחה!
-
פוסט זה נמחק!
-
@el-m כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX
אני בכל מיני פרוייקטים של EDM מסתבך בקטע של בניית קיק ובס בצורה שנשמעת נקי ואיכותי יש אולי איזה כל AI שמכין לי את החלק של הביט עם קיק ובס בלבד לפי האקורדים וטמפו שאני צריך ואז אני פשוט משתמש בזה ומוסיף את כל מה שאני רוצה?קודם כל זו שאלה מעולה, ואני באמת מבין את הצורך, שילוב נכון ומדויק של קיק בס במוזיקה אלקטרונית זה אולי הבסיס להכל,
נראה לי שיש כמה כלים כאלה (כמו זה למשל), אבל לא מכיר משהו שבאמת יעיל, הפיתרון הטוב ביותר כרגע זה לעבוד עם האוזניים ולנסות הרבה ניסיונות עד שמגיעים לתוצאה המדוייקת,
יש בזה בד"כ שני סוגים, אחד שהקיק והבס משלימים אחד את השני כמו בהיפ הופ או BIG ROOM ב EDM, ויש ז’אנרים כמו רוב ה EDM שהבס עונה לקיק ולא ממשיך אותו, כמו בסלאפ האוס לדוג’,
במקרים כאלה אני אוהב הרבה פעמים לחלק את זה לבנדים ולבדוק בכל תחום תדרים שהקיק והבס מדברים טוב אחד עם השני, מבחינת הפאץ’, הגוף וכו’מקווה שזה קצת עזר, בהצלחה!
-
אתה משתמש הרבה בפלאגינים של ספארי פדאלס במיקסים שלך?
למשל במיקס (המטורף) שעשית לאחיך, השתמשת בפלאגין של הסטורציה?@דוד-משה כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
אתה משתמש הרבה בפלאגינים של ספארי פדאלס במיקסים שלך?
לא הרבה, אבל כמו שכתבתי, אני מאוד אוהב את החברה, ומאמין שעם הזמן יהיו יותר דברים שלהם שאני אוהב, מה גם שהם עובדים על כמה דברים של AI, יהיה מעניין…
למשל במיקס (המטורף) שעשית לאחיך, השתמשת בפלאגין של הסטורציה?
לא,
אני משתמש בפלאגין של הדרייב בעיקר על ווקאל, ובמקרה הזה, הווקאל כבר היה מאוד חם (הוקלט על פרה אמפ של ניב), אז אין שום סטורציה על הווקאל. -
היי! הרבה זמן לא שאלתי אותך משהו…
יוצא לך להשתמש ב-imager על ווקאל. למשל לתת רוחב לגבוהים. או שתמיד אתה משאיר ווקאל במונו [ואת הרוחב אתה יוצר עם אפקטים וכו’]?ועוד משהו-
האם יוצא לך להשתמש ב- Vocal Rider? [לפני קופרסיה]
או שאתה מאזן ווליום בצורה ידנית [אוטמציה וכו’] -
יוצא לך להשתמש ב-imager על ווקאל. למשל לתת רוחב לגבוהים. או שתמיד אתה משאיר ווקאל במונו [ואת הרוחב אתה יוצר עם אפקטים וכו’]?ועוד משהו-
או שאתה מאזן ווליום בצורה ידנית [אוטמציה וכו’]@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:

יוצא לך להשתמש ב-imager על ווקאל. למשל לתת רוחב לגבוהים. או שתמיד אתה משאיר ווקאל במונו [ואת הרוחב אתה יוצר עם אפקטים וכו’]?
אני לא משתמש באימג’ר על הווקאל, אבל כן אוהב אפקטים שיוצרים סטריאו לווקאל, כמו דאבלר, קורוס וכו’, גם הריוורב והדיליי מוסיפים סטריאו.
ועוד משהו-
או שאתה מאזן ווליום בצורה ידנית [אוטמציה וכו’]לא משתמש בווקאל ריידר,
אני עורך ידנית את הווליום בצורה בסיסית, לא מידי כירורגי, אח"כ מוסיף את הקומפרסיה ואז עובר שוב, כשהשירה בסולו, ועובר על הכל בצורה יותר כירורגית, כולל נשימות, פיידים וכו’, מאזן את זה שזה יישמע לי טוב, לפי האוזן, לא לפי איך שזה נראה,
אח"כ בתוך המיקס, אני תמיד אעשה אוטומציות של וויליום לערוץ ווקאל עצמו (אחרי הקומפרסיה), כדי שהשירה תמיד תהיה יציבה בכל רגע נתון. -

יוצא לך להשתמש ב-imager על ווקאל. למשל לתת רוחב לגבוהים. או שתמיד אתה משאיר ווקאל במונו [ואת הרוחב אתה יוצר עם אפקטים וכו’]?
אני לא משתמש באימג’ר על הווקאל, אבל כן אוהב אפקטים שיוצרים סטריאו לווקאל, כמו דאבלר, קורוס וכו’, גם הריוורב והדיליי מוסיפים סטריאו.
ועוד משהו-
אני עורך ידנית את הווליום בצורה בסיסית, לא מידי כירורגי, אח"כ מוסיף את הקומפרסיה ואז עובר שוב, כשהשירה בסולו, ועובר על הכל בצורה יותר כירורגית, כולל נשימות, פיידים וכו’, מאזן את זה שזה יישמע לי טוב, לפי האוזן, לא לפי איך שזה נראה,
אח"כ בתוך המיקס, אני תמיד אעשה אוטומציות של וויליום לערוץ ווקאל עצמו (אחרי הקומפרסיה), כדי שהשירה תמיד תהיה יציבה בכל רגע נתון.@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
מוסיפים סטריאו.
לדעתי להקליט ווקאל בסטריאו זה פשע.
לא פחות ולא יותר. -
מוסיפים סטריאו.
לא פחות ולא יותר.@לוי-ל כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
מוסיפים סטריאו.
לא פחות ולא יותר.מי דיבר על להקליט בסטריאו?
-
@לוי-ל כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
מוסיפים סטריאו.
לא פחות ולא יותר.מי דיבר על להקליט בסטריאו?
@דוד-משה כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
מי דיבר על להקליט בסטריאו
דיברו האם להשאיר ווקאל במונו, ודעתי בעניין היא שחובה להקליט במונו ולהשאיר במונו
הסיבה היא שאתה אמור להרגיש את הווקאל בפנים ולא “מתפזר”
מקהלות כמובן בסטריאו -

ועוד משהו-
אח"כ בתוך המיקס, אני תמיד אעשה אוטומציות של וויליום לערוץ ווקאל עצמו (אחרי הקומפרסיה), כדי שהשירה תמיד תהיה יציבה בכל רגע נתון.