שאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!
-
@מוזיקה-04 כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
יש לך המלצה לסטורצייה יותר מומלצת ממנה?
הפלאגין שאני אישית הכי משתמש בו זה Decapitator של סאונדטוייס,
כלים נוספים שאני משתמש בהם:
Devil-Loc Deluxe
Radiator
Black Box HG-2
Gorilla Drive
Oxide Tape Recorder
(הסדר לא מכוון)
יש עוד כמה, אלה האהובים עליי…אני ממליץ להתנסות ולפתח לאט לאט טעם אישי וזיכרון של “תחושות” ותגובות של פלאגין לסיטואציה מסוימת, עם הזמן הרשימה האישית הזאת גודלת…
-
@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
הפלאגין שאני אישית הכי משתמש בו זה Decapitator של סאונדטוייס,
סתם מעניין איזה מהם הכי אהבת? A, E, N, T, P
@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX
סתם מעניין איזה מהם הכי אהבת? A E N T Pאני אוהב את כולם, זה תלוי סיטואציה, הם מאוד שונים אחד מהשני וזה מה שאני אוהב בכלי הזה, לרוב אני אוהב לדחוף את זה קצת הרבה ולעבור בין 5 האפשרויות, לוקח לי 3 שניות לדעת מה אני רוצה, לפעמים אני יכול להתלבט בין 2, אח"כ אני אקח את זה קצת אחורה ואאזן מיקס וכו’ (אלא אם כן אני מחפש משהו אגרסיבי יותר)
זה כלי כ"כ פשוט עם אינסוף אפשרויות והתנהגויות שונות של סטורציה… -
@SHLNX
סתם מעניין איזה מהם הכי אהבת? A E N T Pאני אוהב את כולם, זה תלוי סיטואציה, הם מאוד שונים אחד מהשני וזה מה שאני אוהב בכלי הזה, לרוב אני אוהב לדחוף את זה קצת הרבה ולעבור בין 5 האפשרויות, לוקח לי 3 שניות לדעת מה אני רוצה, לפעמים אני יכול להתלבט בין 2, אח"כ אני אקח את זה קצת אחורה ואאזן מיקס וכו’ (אלא אם כן אני מחפש משהו אגרסיבי יותר)
זה כלי כ"כ פשוט עם אינסוף אפשרויות והתנהגויות שונות של סטורציה… -
כמעט שכחתי את מדור “השאלה היומית” מבית @SHLNX

אז ככה: הבנתי שיש טכנאי מיקס- בהפקות של פופ- שבמקום לשים על הווקאל ריברב הם משתמשים ב- “דיליי” או “אקו” כדי לייצר החזרים פחות צפופים ויותר נושמים [כמובן אני מדבר על ריברב שנועד לאפקט]
יצא לך לעשות את זה בהפקה?! וא"כ איזה פלאגין לדעתך מתאים לזה?
-

אז ככה: הבנתי שיש טכנאי מיקס- בהפקות של פופ- שבמקום לשים על הווקאל ריברב הם משתמשים ב- “דיליי” או “אקו” כדי לייצר החזרים פחות צפופים ויותר נושמים [כמובן אני מדבר על ריברב שנועד לאפקט]
פוסט זה נמחק! -

יוצא לי לעשות את זה בעיקר בווקאל, יש לי פריסט שבניתי ב EchoBoy למטרה הזאת, אני קורא לו “Tight Room”.
-
@SHLNX רציתי לשאול את דעתך בנוגע לקומפרסור R VOX כמה שאלות -
א. כמה אתה משתמש בו בעיבודים, והאם הוא לדעתך האישית מספיק מקצועי ופרקטי לווקאלים?
ב. איך הוא פועל בעצם?, ככל שמגבירים יותר הוא מגביר יותר בטרשהולד ובאטק?, איך זה עובד?
ג. מה החילוק בין הR VOX מונו לR VOX סטריאו?, יש את זה בכל הפלאגינים של וויבס, למה צריך את זה?, ולמה הם לא מטמיעים את זה בפלאגין עצמו?
ד. מה החילוק בין R VOX לR COMPRESOR? -
א. כמה אתה משתמש בו בעיבודים, והאם הוא לדעתך האישית מספיק מקצועי ופרקטי לווקאלים?
ב. איך הוא פועל בעצם?, ככל שמגבירים יותר הוא מגביר יותר בטרשהולד ובאטק?, איך זה עובד?
ג. מה החילוק בין הR VOX מונו לR VOX סטריאו?, יש את זה בכל הפלאגינים של וויבס, למה צריך את זה?, ולמה הם לא מטמיעים את זה בפלאגין עצמו?
ד. מה החילוק בין R VOX לR COMPRESOR?@לוי-ל כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
ד. מה החילוק בין R VOX לR COMPRESOR?א. משתמש בו רק על ווקאלים (לרוב אחרי הקומפרסור הראשי), סופר מקצועי ופרקטי לדעתי.
ב. ככל שמורידים את הטשרהולד, נוסף יותר מייקאפ גיין באופן אוטומטי, האטק שלו קבוע (הכי מהיר), ומה שמיוחד בקומפרסור הזה, זה שהרשיו שלו הוא כמו לימיטר, אבל הברך שלו מאוד גדולה ורכה (משהו כמו 60 דיבי או יותר), זה יוצר דחיסה מאוד חלקה ועקבית, אין הנחתות פתאומיות כמו בקופרסורים עם ברך קשה ויש הרבה שליטה בגלל הרשיו הגבוה.
ג. זה התחיל מהימים שכוח עיבוד היה משהו הרבה יותר יקר, אז כדי לחסוך ב CPU, הם יצרו כל פלאגין גם למונו, למקרים שהסיגנל גם ככה מונופוני.
ד. R COMPRESOR זה קומפרסור יותר כללי, עם יותר שליטה בפרמטרים והברך שלו היא 6 דיבי בשונה מה R VOX כמו שכתבתי.
-
@לוי-ל כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
ד. מה החילוק בין R VOX לR COMPRESOR?א. משתמש בו רק על ווקאלים (לרוב אחרי הקומפרסור הראשי), סופר מקצועי ופרקטי לדעתי.
ב. ככל שמורידים את הטשרהולד, נוסף יותר מייקאפ גיין באופן אוטומטי, האטק שלו קבוע (הכי מהיר), ומה שמיוחד בקומפרסור הזה, זה שהרשיו שלו הוא כמו לימיטר, אבל הברך שלו מאוד גדולה ורכה (משהו כמו 60 דיבי או יותר), זה יוצר דחיסה מאוד חלקה ועקבית, אין הנחתות פתאומיות כמו בקופרסורים עם ברך קשה ויש הרבה שליטה בגלל הרשיו הגבוה.
ג. זה התחיל מהימים שכוח עיבוד היה משהו הרבה יותר יקר, אז כדי לחסוך ב CPU, הם יצרו כל פלאגין גם למונו, למקרים שהסיגנל גם ככה מונופוני.
ד. R COMPRESOR זה קומפרסור יותר כללי, עם יותר שליטה בפרמטרים והברך שלו היא 6 דיבי בשונה מה R VOX כמו שכתבתי.
-
@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
נוסף יותר מייקאפ גיין באופן אוטומטי
והוא גם מוסיף צבע/סטורציה. נכון?!
-
-
@SHLNX קודם כל ישר כוח גדול על התשובה המפורטת והמובנת, מעריך מאוד!
תודה!
דבר שני - מה הכוונה ברך?
בקצרה,
במקרה שהברך קשה, זה אומר, שברגע שהסיגנל יפגע בטרשהולד, הוא יקמפרס, אבל כשהוא לא מגיע לשם, גם אם הוא קרוב מאוד, לא תהיה שום השפעה של הקומפרסור,
כשהברך רכה יותר, הקומפרסור מתחיל לעבוד כבר לפני, ומתחזק ככל שקרובים יותר לטרשהולד,
זה כמו חום של אש, ככל שמתקרבים מרגישים יותר חום (ברך רכה), האש לא חמה רק ברגע שנוגעים בה ממש (ברך קשה). -
-
דבר שני - מה הכוונה ברך?
תמונה אחת שווה אלף מילים:

ככל שה-DB יהיה יותר קרוב ל-0, הזוית תהיה חדה יותר.