מידע בעניין "זכויות יוצרים"
-
רציתי לשאול אם מישהו יודע פרטים לגבי זכויות יוצרים...
אני יוצר כרגע נעימה של שיר מסוים, האם אני צריך לבקש מהמלחין אישור להשתמש ביצירה?? (אני מעוניין לדעת בכדי שלא תהיה עילה לתביעה משפטית) תודה. -
שאלתי פעם שאלה דומה בפרוג, וזה מה שענו לי
https://www.prog.co.il/threads/זכויות-יוצרים-בהפקה-מוזיקלית-ובפרסום-קאבר-לשירים-של-אחרים.839999/
-
@יוסל-ה-המוזיקלי בפרט שאני מתעסק עם שירים של זמרים מעבר לנהר שאין להם שום קשר לאקו"ם, אז מספיק לתת קרדיט?
@binyamin לגבי הקרדיט, צריך לתת קרדיט גם לזמר המבצע או רק למלחין, הייתי מעדיף לבקש ממנו אישור אבל לך תמצא איזה גוי בארה"ב -
@binyamin זה הסגנון שאני יוצר, שיר קיים שאני לוקח אותו לכיוון שלי - בהמשך אני רוצה להקליט סולו של סקסופון בינתיים הכנסתי סולו של כינורות
still gone be - solo string's (Unfinished).mp3 -
@יוסל-ה-המוזיקלי זה נכון, כל האגודות הרשמיות בעולם מחוברות ומעבירות מאחד לשני.
-
@Benaya כתב במידע בעניין "זכויות יוצרים":
@binyamin זה הסגנון שאני יוצר, שיר קיים שאני לוקח אותו לכיוון שלי - בהמשך אני רוצה להקליט סולו של סקסופון בינתיים הכנסתי סולו של כינורות
still gone be - solo string's (Unfinished).mp3אם מדובר בקטע הזה אני ממש לא מבין מה הבעיה -- מדובר בקטע נגינה ללא שירה
יש כאן בפורום כמה יוצרים עם ערוצים ביוטיוב שבהם מעלים קטעי נגינה לשירים מוכרים
@חכם_בלילה @מרדכי-S @אהרון-יוסף-בבייב וכ"ו
לא נראה שפנו ליוצר המקורי לבקש רשות ובטח שמדובר במישהו מחו"ל -
@Benaya כתב במידע בעניין "זכויות יוצרים":
@אילן-פ נכון, א. הם לא מוגנים בפני תביעה, ב. ברגע שזה תחביב זה לא מעניין את בעל היצירה אבל ברגע שזה נהיה מקצועי או שזה מתחיל לצבור תאוצה בעל היצירה יתחיל ללטוש עיניים...
א- כל יוצר שעושים קאבר ליצירה שלו זה נותן לו כבוד ומוכיח כמה הוא מוצלח --אני הייתי לדוגמה מאוד שמח אם מישהו היה עושה קאבר לשירים שלי --הייתי אומר לו תודה
ב- מי קובע אם הקאבר מקצועי או תחביב ?
מאחל לך הצלחה מכל הלב אבל נראה לך שיהיה כלכך מוצלח
שמלחין גוי עם מיליוני עוקבים יחפש אותך מעבר לים ?
בקיצור -- לא השתכנעתי שיש כאן בעיה -