המחקר הזה מדאיג... 😟
-
כשיצאה לשוק מכונת הכביסה הראשונה, רבים טענו שהיא לעולם לא תוכל להחליף את הכובסות האנושיות, שעשו את עבודתן במסירות ובקפדנות.
ובצדק – המכונות הראשונות היו רחוקות משלמות, וזה נתן למבקרים סיבה טובה להישאר ספקנים.
אבל השנים חלפו, והיום – המקצוע ההוא כבר לא קיים.כך גם בעולם המוזיקה: נכון לעכשיו, הבינה המלאכותית עדיין רחוקה מלהיות מושלמת,
אבל היא מתפתחת בקצב מסחרר, מיום ליום.
ויבוא היום שבו לא נוכל עוד להבחין בין מפיק או זמר אנושי לבין מחשב –
כי גם את הרגש, היא תלמד לבטא ולרגש בדיוק כפי שאנחנו עושים. -
נתקלתי היום בפוסט הבא:
"מחקר ראשון מסוגו מאת פלטפורמת הזרמת המוזיקה “דיזר” וחברת Ipsos מצא, שרק 3% מהמאזינים יכולים לזהות את ההבדל בין מוזיקה שנוצרה על ידי בינה מלאכותית לבין מוזיקה מעשה ידי אדם.
"9,000 אנשים משמונה מדינות שונות ברחבי העולם נסקרו לצורך המחקר. הם התבקשו להאזין לשלושה שירים ולקבוע אלו מהם הם מאמינים שנוצרו על ידי AI באופן מלא.
"97% מהמשיבים “נכשלו”, מדווח דיזר, כאשר למעלה ממחצית מאלה (52%) מדווחים שהם חשו “לא נוח” שלא יודעים את ההבדל. 51% מהמשתתפים אמרו שהם מאמינים שהשימוש ב-AI בהפקה עלול להוביל למוזיקה “גנרית” באיכות נמוכה". עד כאן הפוסט.
אגיד את האמת, הסקר הזה די מדאיג אותי. עד כה הייתי בטוח שלמרות היכולות הטכניות של הבינה המלאכותית, ברגע שזה יגיע ללרגש - שירים של בני אדם ינצחו, כי רק בני אדם מרגישים.
בעיקר ידעתי שרוב בני האדם לא מבינים במוזיקה מקצועית - אבל הם כן יודעים האם משהו מסויים מדבר אל הלב שלהם או לא.
אבל כן מעניין לדעת איזה סוג שירים הושמע למשתתפי הסקר - האם מדובר בביצועים טכניים או רגשיים…
ומה דעתכם?
@יוחנן-בלייך
מצד אחד אני שואל את עצמי למה צריך לערוך תחרות בין a1 לבין הפקה אנושית
אין מה לעשות וצריך לזרום עם הטכנולוגיה הגלגל לא יחזור אחורה
אדרבה להבדיל "יגדיל תורה ויאדיר "
אבל מצד שני – זה ממש מתסכל ומוריד את החשק להשקיע במוזיקה ולהתפתח
כי עם a1 – לא צריך להבין במוזיקה צריך רק לדעת להפעיל תוכנה
גם אותי זה מדאיג מאוד – ואני יכול לתאר לעצמי שאומן
כמוך לדוגמה שיש לו שאיפות בתחום ההפקות הדיגיטליות – להתפתח ולחדש – זה עוד יותר מדאיג
וזו בעיה לא רק במוזיקה אלא בהרבה תחומים ומקצועות "הגולם קם על יוצרו "-פשוטו כמשמעו
ואם חושבים לעומק על כל ההשלכות זה לא רק מדאיג – זה ממש מפחיד -
@יוחנן-בלייך אתה טוען שליהודי אין רגש יותר מיוחד משל גוי?
@לוי-ל אני טוען שיש רגשות שהם כלל אנושיים, כמו געגוע, עצב, שמחה, כעס, ואת זה יש לכולם. יש סיפורים וחוויות שהם תרבותיים יותר, ולכל תרבות יש דברים שונים. אני כן חושב שלאנשים שמחוברים לעולם הרגש ולרוחניות יש לפעמים מוזיקה שמבטאת רגשות מאד עמוקים, לא חושב שזה קשור דווקא ליהדות.
-
@לוי-ל @יוחנן-בלייך @יהודה-עדן-יופה יש רגש אנושי (אהבה/שנאה/כעס/רצון להיטיב וכדומה)
ויש נשמה יהודית שזה מקום אחר לגמרי ומי שאין לו נשמה לא יוכל אף פעם להבין את העומק שבשיר יהודי,
אבל ברור שגם לגוי יש רגשות.
הבעיה היא שהמוזיקה העולמית בדור האחרון איבדה הרבה מהרגש האנושי והפכה למשהו מאד רדוד ובהמי,
כך שיכול מאד להיות שבן אדם לא יראה הבדל גדול בין שיר שהוא כמעט חסר אנושיות שהופק בידי אדם, לשיר שהוא לגמרי חסר אנושיות שהופק בידי מכונה…@רה-מינור כתב בהמחקר הזה מדאיג...
:הבעיה היא שהמוזיקה העולמית בדור האחרון איבדה הרבה מהרגש האנושי והפכה למשהו מאד רדוד ובהמי,
חבל לי שאתה לא שומע את המוזיקה הנכונה של הדור האחרון. יש המון מוזיקה מדהימה עם המון רגש.
-
@shimix-dj כתב בהמחקר הזה מדאיג...
:המוזיקה האוקסטית שלהם פסיכית
אתה אומר את זה כיוצר אלקטרוני…
כי אני עוד לא שמעתי אקוסטי אחד ראוי לשמו, ודווקא באלקטרוני אני לא רואה הבדל…
@רה-מינור כתב בהמחקר הזה מדאיג...
:כי אני עוד לא שמעתי אקוסטי אחד ראוי לשמו, ודווקא באלקטרוני אני לא רואה הבדל…
ואתה אומר את זה כיוצר אקוסטי?

-
טוב ועכשיו זה רשמי הפלאגין הראשון של יצירה עם AI בתוך הDAW קדימה כולם לחפש עבודות חדשות
יאאלה מי הבא בתורhttps://www.antarestech.com/products/creative-vocal-effects/metamorph
@Studio-Bit
איזה ראשון? יש רבים, כבר שנים. -
@יוחנן-בלייך מה שברור
זה כלל שנוסח על ידי החוקר והעתידן האמריקאי רוי אמארה, והוא קובע:
“אנו נוטים להעריך יתר על המידה את ההשפעה של טכנולוגיה בטווח הקצר, ולהעריך בחסר את ההשפעה בטווח הארוך.”
מה שאומר שאנו לא מצליחים להבין את ההתפתחות ב’'ריבית דריבית ‘’ של הAI.
ואם הAI זה לא בועה שתתפוצץ (ואכמ"ל)
המומחה המוזיקלי של עוד 5 שנים זה מומחה בנתינת הנחיות
(אלא אם כן נגיע ל AI גנרטיבי(-שמשפר את עצמו ונותן לעצמו את ההנחיות)
ואז אנחנו בבעיה רצינית
בהצלחה!@מייבין-באקורדים 5 שנים זה טווח קצר יקירי. טווח ארוך זה עשורים לפחות.
-
כשיצאה לשוק מכונת הכביסה הראשונה, רבים טענו שהיא לעולם לא תוכל להחליף את הכובסות האנושיות, שעשו את עבודתן במסירות ובקפדנות.
ובצדק – המכונות הראשונות היו רחוקות משלמות, וזה נתן למבקרים סיבה טובה להישאר ספקנים.
אבל השנים חלפו, והיום – המקצוע ההוא כבר לא קיים.כך גם בעולם המוזיקה: נכון לעכשיו, הבינה המלאכותית עדיין רחוקה מלהיות מושלמת,
אבל היא מתפתחת בקצב מסחרר, מיום ליום.
ויבוא היום שבו לא נוכל עוד להבחין בין מפיק או זמר אנושי לבין מחשב –
כי גם את הרגש, היא תלמד לבטא ולרגש בדיוק כפי שאנחנו עושים.@חולם כתב בהמחקר הזה מדאיג...
:המקצוע ההוא כבר לא קיים
אמנם כובסת על יד הנהר זה מקצוע שלא קיים, אבל במקום המקצוע הזה צצו להם המון מקצועות אחרים: עובדי מכבסה; טכנאי מכונות כביסה; מנקי שטיחים; מפעלי ייצור חומרי כביסה על שלל עובדיהם; ועוד ועוד. כך שהענף שמטרתו לקחת בגד מלוכלך ולהחזיר אותו נקי - לא בטוח שאיבד כוח אדם, אלא פשוט הכלים השתנו.
-
@יוחנן-בלייך
מצד אחד אני שואל את עצמי למה צריך לערוך תחרות בין a1 לבין הפקה אנושית
אין מה לעשות וצריך לזרום עם הטכנולוגיה הגלגל לא יחזור אחורה
אדרבה להבדיל "יגדיל תורה ויאדיר "
אבל מצד שני – זה ממש מתסכל ומוריד את החשק להשקיע במוזיקה ולהתפתח
כי עם a1 – לא צריך להבין במוזיקה צריך רק לדעת להפעיל תוכנה
גם אותי זה מדאיג מאוד – ואני יכול לתאר לעצמי שאומן
כמוך לדוגמה שיש לו שאיפות בתחום ההפקות הדיגיטליות – להתפתח ולחדש – זה עוד יותר מדאיג
וזו בעיה לא רק במוזיקה אלא בהרבה תחומים ומקצועות "הגולם קם על יוצרו "-פשוטו כמשמעו
ואם חושבים לעומק על כל ההשלכות זה לא רק מדאיג – זה ממש מפחיד@אילן-פ כתב בהמחקר הזה מדאיג...
:למה צריך לערוך תחרות בין a1 לבין הפקה אנושית
זהו שלדעתי זו לא התחרות שתהיה פה. התחרות שתהיה היא בין רעיונות אנושיים - בין אם רק אדם מיישם אותם ובין אם הוא נעזר ב-AI כדי ליישם את הרעיונות שלו על הצד הטוב ביותר; לבין רעיונות שהם לגמרי של רובוט, שבהם אני צופה שישתמשו בעיקר אנשים עצלנים.
-
@יוחנן-בלייך תשמע המוזיקה האוקסטית שלהם פסיכית
באלקטרני יש להם מה להתקדם
זה כבר פסיכי אבל לזה את הראש האנושי ההזוי
מה שהצד הלועזי בעולם עושה זה דברים שיקח קצת לבינה להגיע לשם
אבל זה יהיה לדעתי(באסהההההההההה
עד שהגעתי לאן שהגעתי)
אני מאמין שאני אמשיך ליצור מוזיקה לבד כי זה פשוט כייף
אבל זה יגמר ויותר מהר ממה שאנחנו חושבים@shimix-dj כתב בהמחקר הזה מדאיג...
:אבל זה יגמר ויותר מהר ממה שאנחנו חושבים
אני ממש לא מסכים אתך
אפילו הגויים אולי בעיקר יש להם סלבס שהם מוכנים להתאבד עלייהם ועיקר הסלבס היום בפער זה מוזיקאים
גם אם הבינה מלאכותית תצליח לחקות את המוזיקה הכי טובה שיש היא לא תחליף אנשים
לא יהיה עם מי להצתלם לא יהיה לאנשים הערכה למישהוא וזה דבר שכל אדם רוצה -
@shimix-dj כתב בהמחקר הזה מדאיג...
:אבל זה יגמר ויותר מהר ממה שאנחנו חושבים
אני ממש לא מסכים אתך
אפילו הגויים אולי בעיקר יש להם סלבס שהם מוכנים להתאבד עלייהם ועיקר הסלבס היום בפער זה מוזיקאים
גם אם הבינה מלאכותית תצליח לחקות את המוזיקה הכי טובה שיש היא לא תחליף אנשים
לא יהיה עם מי להצתלם לא יהיה לאנשים הערכה למישהוא וזה דבר שכל אדם רוצה@יהודה-עדן-יופה אוקי
נכון יש בזה משו’
תודה
-
@יהודה-עדן-יופה אוקי
נכון יש בזה משו’
תודה
@shimix-dj בטוחים שהחייטים של לפני 200 שנה לא היו סלבס?
-
@Studio-Bit
איזה ראשון? יש רבים, כבר שנים.@יוחנן-בלייך כתב בהמחקר הזה מדאיג...
:איזה ראשון? יש רבים, כבר שנים.
ליצירה עם AI? (שים לב שהקישור ששמתי זה משו שלא דורש חיבור לאיטרנט ומגיע כפלאגין לכל דבר)
ואם פיספסתי משו אשמח שתחכים אותי… -
@shimix-dj בטוחים שהחייטים של לפני 200 שנה לא היו סלבס?
@מייבין-באקורדים צ’מע…
וואלה תפסת מקצוע שפחות נראה לי אולי היו ממש עולמיים(שזה יש גם היום…) -
@מייבין-באקורדים צ’מע…
וואלה תפסת מקצוע שפחות נראה לי אולי היו ממש עולמיים(שזה יש גם היום…)@shimix-dj יכול להיות אבל מה שברור זה שכשהעולם משתנה אני לא חושב שאנשים ישארו על האקסיומות הישנות
אתה רק יכול לקוות שהדור הספציפי הנוכחי ישאר עם הערגה לסלבס הגדולים
יכול גם להיות שהניתוב לסלבס לא יהיה סותר לזה שהכל נעשה בערת AI
ושים לב לחדשה הבוערת מארה"ב
האומן “בּרייקינג רָאסְט” כבש לאחרונה את אחד ממצעדי המוזיקה האמריקאיים אבל להופעה שלו לא תוכלו להגיע – כי הוא ג’ונרט בכלי בינה מלאכותית!!!
סונו מגייסת לפי שווי של 2 מליארד דולר
וMTV נסגר… -
@shimix-dj יכול להיות אבל מה שברור זה שכשהעולם משתנה אני לא חושב שאנשים ישארו על האקסיומות הישנות
אתה רק יכול לקוות שהדור הספציפי הנוכחי ישאר עם הערגה לסלבס הגדולים
יכול גם להיות שהניתוב לסלבס לא יהיה סותר לזה שהכל נעשה בערת AI
ושים לב לחדשה הבוערת מארה"ב
האומן “בּרייקינג רָאסְט” כבש לאחרונה את אחד ממצעדי המוזיקה האמריקאיים אבל להופעה שלו לא תוכלו להגיע – כי הוא ג’ונרט בכלי בינה מלאכותית!!!
סונו מגייסת לפי שווי של 2 מליארד דולר
וMTV נסגר…@מייבין-באקורדים כתב בהמחקר הזה מדאיג...
:אבל להופעה שלו לא תוכלו להגיע
תשמע מה שאתה אומר אתה לא תוכל להגיע כי זה לא אדם אמיתי
אז בסדר הוא זכה במצעד ממש גדול אבל בסופו של דבר אנשים לא יכולים להעריץ או להעריך אותו
הרי בעולם מוזיקאים הם לא רק סלבס הם גם דוגמא אישית (לטובה או לרעה) ממש גדולה להרבה אנשים
פחות בציבור שלנו אבל בציבור הכללי זה ממש מורגש