סולמות מתורגם לטונים באורגן
-
אני רוצה ללמוד את כל הפה מינור וכדומה
כמו פה מינור זה 4 באורגן וכן הלאה תודה !!! -
כמו פה מינור זה 4 באורגן וכן הלאה תודה !!! -
מה זה ???
-
מה זה ???
-
אין מילים אבל לא הבנתי …
-
אין מילים אבל לא הבנתי …
-
אוקי אבל לא אהבתי …
-
כמו פה מינור זה 4 באורגן וכן הלאה תודה !!!@ברני-דייטש אל תהיה ילד! לך תיקח איזה ספר של תיאוריה מוזיקלית, ותלמד לעומק לפחות את שני הפרקים הראשונים.
שווה להשקיע על זה כמה שעות.
שמע לי, לא תתחרט.
(אגב לדעת את שמות התווים - דו רה מי / A B C זה מינימום שבמינימום!!! קלידן שלא יודע את זה (ופגשתי כמה כאלה שמרשים לעצמם לעשות אירועים) זה כמו נהג אוטובוס שלא יודע באיזה צד הגז ובאיזה צד הברקס. לא פחות. -
כמו פה מינור זה 4 באורגן וכן הלאה תודה !!!@ברני-דייטש כתב בסולמות מתורגם לטונים באורגן:
כמו פה מינור זה 4 באורגן וכן הלאה תודה !!!יש שני סוגי סולמות עיקריים (לפחות במוזיקה החסידית)
שהם מינור (שאופיו יותר סוחף וקטן)
ומזור (גדול /רחב /מורכב)יש סה"כ 12 צלילים לדוגמא בין התו דו לתו דו באוקטבה מעליו ,
אתה צריך בעצם לעבור שבעה צלילים מדו 1 לדו 2
וזה שני האופציות העיקריות שלך.
לכל אחד חוקים שונים שההבדל ביניהם זה המרווחים,
זאת אומרת שבין כל צליל לצליל שבא אחריו עם זה דו אז השחור שמעליו זה מרווח של חצי טון וא"כ אם עברתי מדו ללבן שמעליו עברתי בעצם טון שלם (שים לב שבין מי לפה ובין סי לדו יש חצי טון - משום שאין שחור באמצע)
אפ אתה רוצה לבנות סולם מינור (שרוב השירים החסיידים הקלאסים יושבי על סולם זה)
אתה צריך לעבור מרווחים של:
טון , חצי ,טון , טון , חצי , טון וטון.
אז אם אנחנו התחלנו את הבנייה של המינור בדו
זה יצא לפי חוקים אלו התווים- דו רה מי במול (השחור שמתחת מי) פה סול לה במול סי במול ודו.
תמיר את המהלך הזה לפה (זאת אומרת תתחיל את החוקים הללו מהתו פה ותסיים בפה) ויצא לך סולם פה מינור.
תרשום כאן מה יצא לך …
נ.ב. שים לב שהטון הראשון בחוקים אם התחלת מדו אז הטון אומר שזה מעבר מדו לרה ובעצם הצליל הראשון בסולם לא נכלל בחוקים , שאתה בעצם מתחיל ממנו וכביכול הוא אפס והוא לא נכלל במרווחים.
מקווה שאני מובן, תקרא לאט לאט ובריכוז.
בהצלחה ושבוע טוב! -
@ברני-דייטש כתב בסולמות מתורגם לטונים באורגן:
כמו פה מינור זה 4 באורגן וכן הלאה תודה !!!יש שני סוגי סולמות עיקריים (לפחות במוזיקה החסידית)
שהם מינור (שאופיו יותר סוחף וקטן)
ומזור (גדול /רחב /מורכב)יש סה"כ 12 צלילים לדוגמא בין התו דו לתו דו באוקטבה מעליו ,
אתה צריך בעצם לעבור שבעה צלילים מדו 1 לדו 2
וזה שני האופציות העיקריות שלך.
לכל אחד חוקים שונים שההבדל ביניהם זה המרווחים,
זאת אומרת שבין כל צליל לצליל שבא אחריו עם זה דו אז השחור שמעליו זה מרווח של חצי טון וא"כ אם עברתי מדו ללבן שמעליו עברתי בעצם טון שלם (שים לב שבין מי לפה ובין סי לדו יש חצי טון - משום שאין שחור באמצע)
אפ אתה רוצה לבנות סולם מינור (שרוב השירים החסיידים הקלאסים יושבי על סולם זה)
אתה צריך לעבור מרווחים של:
טון , חצי ,טון , טון , חצי , טון וטון.
אז אם אנחנו התחלנו את הבנייה של המינור בדו
זה יצא לפי חוקים אלו התווים- דו רה מי במול (השחור שמתחת מי) פה סול לה במול סי במול ודו.
תמיר את המהלך הזה לפה (זאת אומרת תתחיל את החוקים הללו מהתו פה ותסיים בפה) ויצא לך סולם פה מינור.
תרשום כאן מה יצא לך …
נ.ב. שים לב שהטון הראשון בחוקים אם התחלת מדו אז הטון אומר שזה מעבר מדו לרה ובעצם הצליל הראשון בסולם לא נכלל בחוקים , שאתה בעצם מתחיל ממנו וכביכול הוא אפס והוא לא נכלל במרווחים.
מקווה שאני מובן, תקרא לאט לאט ובריכוז.
בהצלחה ושבוע טוב!@אריק סיכום מעולה!!
@ברני-דייטש הערה-פה מינור בטונים של האורגן הוא מינוס 4 (או +8).
חשוב מאד להכיר גם את סולם הפריגי.
אם תרצה אוכל להרחיב על זה