יש לי ציפיות... ותקלות | בדיקת ינשוף: פיני אינהורן - עולמות (ביקורת אלבום)
-
@יוחנן-בלייך כתב ביש לי ציפיות... ותקלות | בדיקת ינשוף: פיני אינהורן - עולמות (ביקורת אלבום):
@SHLNX זה לדיון נפרד ומעמיק.
אבל אני פשוט אניח כאן שאלה -
מה לדעתך מרצה את הקהל?
האם הם אוהבים שיוצרים להם משהו שהם ציפו לו -
או משהו שהפתיע וריגש אותם?אתה עכשיו מדבר על מה מרצה את הקהל, אני לא נכנסתי לזה,
רק היה לי חשוב להבהיר שריצוי קהל כמטרה, זה לא משהו פסול וזו אמנות בפני עצמה (אני משייך את זה לאמנות הבידור = בידור באמצעות מוזיקה),
עכשיו, איך לעשות את זה, זה עולם שלם, אבל ללא ספק, שיר שכבר הצליח לעשות את זה, נחשב שהוא הצליח מאוד באמנות הזו של ריצוי קהל, ואי אפשר להגיד שהוא ‘זול’ או ‘טפשי’, כי בהקשר של המטרה של היוצר, הוא השיג את המטרה בהצלחה,
משל להבהרת העניין - חברה שמייצרת ממתקים לילדים, והצליחה לגרום למליוני ילדים בעולם לצרוך את הממתקים האלה באופן קבוע, זה נחשב שהיא הצליחה, אמנם במושגים של בריאות, זה נחשב ‘רדוד’ ואפי’ ‘גרוע’, אבל במונחים של ביזנס, זה נחשב מדהים!
בנמשל, מפריע לי שאנשים לוקחים מוצר שמדד ההצלחה שלו הוא מסחריות, ומודדים אותו במדד של מוזיקליות ואז אומרים שהוא ‘טפשי’, אני חושב שצריך להיות ‘גאון’ כדי להביא להיט מסחרי רב גילאי,
אבל - לא ‘גאון’ מוזיקלי, אלא ‘גאון’ בריצוי קהל.(זו הסיבה שאני חוקר אנשים כמו מקס מרטין ודומיו, שלקחו את האמנות הזאת לקצה)
@SHLNX כתב ביש לי ציפיות... ותקלות | בדיקת ינשוף: פיני אינהורן - עולמות (ביקורת אלבום):
בנמשל, מפריע לי שאנשים לוקחים מוצר שמדד ההצלחה שלו הוא מסחריות, ומודדים אותו במדד של מוזיקליות ואז אומרים שהוא ‘טפשי’, אני חושב שצריך להיות ‘גאון’ כדי להביא להיט מסחרי רב גילאי,
אבל - לא ‘גאון’ מוזיקלי, אלא ‘גאון’ בריצוי קהל.כמוזיקאי, היה מספיק לי ששירים יהיו טובים מוזיקלית, ולא היה אכפת לי אם הם מסחריים או לא, כל זמן שהם נוגעים בי אישית.
כיזם, היה מספיק לי ששיר יצליח מסחרית, ומה אכפת לי מהמוזיקליות.
אני משתדל לגשת למוזיקה (ובכלל זה, בסרטונים כמו בדיקת ינשוף), עם שני הצדדים, ועם אפשר גם עם עוד צדדים…