מקרופון קונדנסר שיתאים לצרכיי
-
@לוי-ל כתב במקרופון קונדנסר שיתאים לצרכיי:
@מוזיקה-04 פריאמפ הוא בעצם מיועד להגביר את השמע שמגיע מהמיקרופון(כמו כפתור הגיין בכרטיס הקול), בפריאמפ בד"כ משתמשים כדי להוסיף צבע לווקאל, פריאמפ אנלוגי טוב יוסיף הרבה צבע לווקאל(סטורציה וכו’), זה רלוונטי לכל הקלטה(לא קריטי מאוד אבל חשוב)
אני רק אעיר: באם זה מיועד כדי לפתוח אולפן, אז כן צריך ציוד מקצועי, ויותר מזה: כדי לפתוח אולפן צריך באמת הבנה במוזיקה, לצערי נתקלתי בכמה וכמה אולפנים שהבעלים בהם לא מבינים כלום במוזיקה וגם בסאונד הם לא משהו, ואלו היו חוויות לא נעימות, דעתי היא שחייב לדעת לנגן ולהבין תכל’ס ידע מינימלי במוזיקה כדי לפתוח אולפן, אפילו אם “רק רוצים להקליט ווקאלים”, היו אולפנים שהייתי בהם ועיוותו את הפלייבק באופן נורא רק עקב חוסר ההבנה של הבעלים במוזיקה ואיך זה עובד, אי אפשר לפתוח אולפן בלי לפחות לדעת לנגן!, זה לאחרונה תופעה שראיתי המון וזה באמת מצער אותי.
יש למישהו קישור?..
יש לי ב"ה ידע בקיובייס… נכון שבציוד לא הכי…, בגלל זה מתייעצים, אבל יידע במוזיקה וקיובייס יש לי- והרבה.
וכמובן- שגם מי שאין לו… זה לאט לאט מגיע, צריך לקפוץ למיים, בלי לפחד- והיידע מגיע ייחד עם הזמן…
כדי לפתוח אולפן צריך ציוד מקצועי… בוודאי, הכרטיס קול הזה לא מספיק?, המקרופון?
תודה רבה!@SHLNX
תודה רבה!
ממליץ יותר על מקרופון אחר לצרכים שלי? או שרוד הוא המומלץ?@מוזיקה-04 כתב במקרופון קונדנסר שיתאים לצרכיי:
@SHLNX
תודה רבה!
ממליץ יותר על מקרופון אחר לצרכים שלי? או שרוד הוא המומלץ?אני חושב שכדאי להתאמץ עוד טיפה ולקנות את ה Warm Audio WA-87 JR, אבל אם לא מסתדר מבחינת תקציב או עיצוב (שזה גם חשוב), אז הרוד הוא בחירה מעולה!
לגבי הפרה אמפ, מה שיש בכרטיס קול מספיק בשביל הצורך שלך, אין צורך במשהו יקר יותר, ההבדל יהיה בקושי שמיע לאזניים שלך ולא שמיע בכלל לאוזניים של לקוחות (במידה ושאר הדברים מתנהלים נכון).
-
-
פוסט זה נמחק!
-
@מוזיקה-04 כתב במקרופון קונדנסר שיתאים לצרכיי:
@SHLNX
תודה רבה!
ממליץ יותר על מקרופון אחר לצרכים שלי? או שרוד הוא המומלץ?אני חושב שכדאי להתאמץ עוד טיפה ולקנות את ה Warm Audio WA-87 JR, אבל אם לא מסתדר מבחינת תקציב או עיצוב (שזה גם חשוב), אז הרוד הוא בחירה מעולה!
לגבי הפרה אמפ, מה שיש בכרטיס קול מספיק בשביל הצורך שלך, אין צורך במשהו יקר יותר, ההבדל יהיה בקושי שמיע לאזניים שלך ולא שמיע בכלל לאוזניים של לקוחות (במידה ושאר הדברים מתנהלים נכון).
-
@SHLNX
הוא בכלל לא יותר ייקר בהרבה-!
https://www.halilit.com/items/8342093-warm-audio-wa-87-jr?srsltid=AfmBOoqE8Y8RIEsCIMScadAn88y7OOUeESketUjhZKlZt1CI1bqUPhagמומלץ יותר מהרוד?
למה?, מה יותר טוב בו?)תודה רבה מממש!!!
@מוזיקה-04 כתב במקרופון קונדנסר שיתאים לצרכיי:
מומלץ יותר מהרוד?
לדעתי כן.
למה?, מה יותר טוב בו?)
בכללי, זו חברה שנותנת הרבה תמורה ביחס לכסף, וזה ספציפי רפליקה של מיקרפון מאוד מפורסם ומצליח.
תודה רבה מממש!!!
בשמחה!
-
טובב-
אז ביררתי אצל כמה על המקרופון Warm Audio WA-87 JR-
ואכן אמרו לי שהוא מאוד מומלץ-
רובם כתבו לי שהוא מעניק סאונד חם שנותן תחושה של עומק…
לעומת הרוד שהוא סאונד נקי, ברור ומדויק יותר.האם המקרופון של Warm Audio מתאים לשירים מקפיצים גם?
ה “חום” הזה שהוא מביא- מתאים לכל סוגי הוואקלים?או שבשירים מקפיצים כן עדיף את הסאונד הנקי יותר…?
זו ההתלבטות שלי…, אם באמת הוא יתאים לכל סוגי הווקאל- או שהוא יגביל אותי
ובשירים המקפיצים- התדרים שלא מחמיאים יבלטו.מבחינת רעש עצמי- איך הוא…?
מתאים לחדר עם אקוסטיקה בקטנה?מי שיש לו עוד מיידע על המקרופון הזה אשמח לשמוע!
בעיקרון רוצה ממש ללכת לקנות אותו עוד השבוע…, אך לא רוצה בפזיזות, אלא לברר לפני כן טוב.@SHLNX @לוי-ל וכו…
אשמח לשמוע את דעכם- וכל מי שבאמת(!) מכיר.
שוב תודה גדולה, לא ברור מאליו!! -
@מוזיקה-04 כפי שאמרתי אני לא אוהב את הסאונד שלו, ואני מעדיף את ה251, @SHLNX יענה לך בצורה מפורטת יותר עליו
-
@מוזיקה-04 כפי שאמרתי אני לא אוהב את הסאונד שלו, ואני מעדיף את ה251, @SHLNX יענה לך בצורה מפורטת יותר עליו
אוקי, ה251 זה הרמה מעליו?)
-
@מוזיקה-04 לא, אלו שני דגמים שונים
ואני אוהב יותר את ה251. -
ואני אוהב יותר את ה251.@לוי-ל כתב במקרופון קונדנסר שיתאים לצרכיי:
ואני אוהב יותר את ה251.ה 251, לא קשור לפה, מדברים על מי קרופון של 1000 ש"ח בערך.
מדברים פה על מיקרופונים בכמה נושאים במקביל בימים האחרונים וזה קצת מבלבל…
-
ואני אוהב יותר את ה251.ה 251, לא קשור לפה, מדברים על מי קרופון של 1000 ש"ח בערך.
מדברים פה על מיקרופונים בכמה נושאים במקביל בימים האחרונים וזה קצת מבלבל…
-
טובב-
לעומת הרוד שהוא סאונד נקי, ברור ומדויק יותר.האם המקרופון של Warm Audio מתאים לשירים מקפיצים גם?
ה “חום” הזה שהוא מביא- מתאים לכל סוגי הוואקלים?או שבשירים מקפיצים כן עדיף את הסאונד הנקי יותר…?
ובשירים המקפיצים- התדרים שלא מחמיאים יבלטו.מבחינת רעש עצמי- איך הוא…?
מתאים לחדר עם אקוסטיקה בקטנה?מי שיש לו עוד מיידע על המקרופון הזה אשמח לשמוע!
בעיקרון רוצה ממש ללכת לקנות אותו עוד השבוע…, אך לא רוצה בפזיזות, אלא לברר לפני כן טוב.@SHLNX @לוי-ל וכו…
אשמח לשמוע את דעכם- וכל מי שבאמת(!) מכיר.
שוב תודה גדולה, לא ברור מאליו!!@מוזיקה-04 כתב במקרופון קונדנסר שיתאים לצרכיי:
טובב-
ובשירים המקפיצים- התדרים שלא מחמיאים יבלטו.כל מיקרופון, יתאים יותר במקרים ספציפיים ובאחרים פחות, אני חושב שבאופון יחסי, ה 87 מאוד אוניברסלי ולכן המלצתי עליו.
אגב אני אציין שכל הדיבורים על חם, בהיר וכדו’, זה דברים ממש קטנים ולא מאוד קריטיים (בטח לא בשלב הזה), עושים מזה יותר מדי עניין לפעמים וכדאי לדעת את זה, הייתי אומר שההבדל בין מיקרופון של 1000 ש"ח למיקרופון הכי יקר בעולם הוא לא יותר מ 5% בתוך המיקס השלם,
לעומת דברים אחרים כמו זמר טוב, חדר, מיקס וכו’ שמשפיעים הרבה יותר…אני מדבר בתור אחד ששמע כמה מיקרופונים בחיים ויש לו קצת ניסיון עם העניין…
בהצלחה!
-
@מוזיקה-04 אל תשכח, שיש פלאגינים שנותנים הדמיה די טובה לכל הפרא-אמפים והסיטורציות למיניהם, ולכן אם יש לך סורס נקי, לייצר עליו את החום וכו’- זה עניין אפשרי.
אם יש לך סאונד חם מדי-להוריד מזה את החום זה סיפור הרבה יותר מורכב,
ולכן אם אין לך ניסיון במיקס ברמה של להבחין מתי החום קצת מוגזם ו/או מאבד אינפורמציה חשובה ו/או לא משרת את השיר, עדיף לך מיקרופון שמנסה כמה שפחות לשנות את הסאונד המקורי.
את כל המניפולציות ניתן (בשלב הזה) לעשות בתוכנה ולא בדרך שהיא אל-חזור…
בהצלחה!! -
@מוזיקה-04 אל תשכח, שיש פלאגינים שנותנים הדמיה די טובה לכל הפרא-אמפים והסיטורציות למיניהם, ולכן אם יש לך סורס נקי, לייצר עליו את החום וכו’- זה עניין אפשרי.
אם יש לך סאונד חם מדי-להוריד מזה את החום זה סיפור הרבה יותר מורכב,
ולכן אם אין לך ניסיון במיקס ברמה של להבחין מתי החום קצת מוגזם ו/או מאבד אינפורמציה חשובה ו/או לא משרת את השיר, עדיף לך מיקרופון שמנסה כמה שפחות לשנות את הסאונד המקורי.
את כל המניפולציות ניתן (בשלב הזה) לעשות בתוכנה ולא בדרך שהיא אל-חזור…
בהצלחה!!@מייבין-באקורדים
יש בזה משהו…
נניח Rode NT1 5th לדעתך…? -
@מייבין-באקורדים
יש בזה משהו…
נניח Rode NT1 5th לדעתך…?@מוזיקה-04 לא מכיר את המיקרופונים השונים אישית, כי אני לא מתעסק בהקלטת שירה…
-
@מוזיקה-04 לי יש את rode nt2000 שדובר כאן כבר מעל שנתיים, נהנה ממנו ואוהב אותו מאוד. לא בכיוון של להיהרס ב"ה.
כמובן שכמו כל מוצר צריך להיזהר איתו, אני שם אותו אחרי כל שימוש בתוך הקייס שהגיע איתו, מאוד שומר עליו.