ההרמוניה המקורית לשיר "קרב יום" של משה פלד
-
מאז שיצא השיר המופלא והשמימי הזה, אין שנה שאני לא שומע ומנגן אותו - מר"ח ניסן, ועד 2 דק’ לפני כניסת שביעי של פסח.
אני מרגיש שהשיר הזה מבטא בצורה הכי ברורה ויפה שיכולה להיות, את התפילה והבקשה שפורצת מלב כל אחד ואחד מאיתנו, ובפרט בתקופה הזו, יותר מתמיד - “קרב יום אשר הוא לא יום ולא לילה… תאיר כאור יום חשכת לילה”.
לפניכם ההירמון המקורי של השיר, כי אם רוצים להתרגש מהמנגינה, חייבים לדייק אותה, ולא ליפול לפרשנות שלעיתים ממש מטעה - הנמצאת באתרי אקורדים למיניהם…
בהנאה
קרב יום משה פלד - אקורדים.pdf
עריכה: עודכנו תיקונים קלים -
videoplayback (25).mp4
@יואל-גלס
ניתוח מדהים ומדויק… -
videoplayback (25).mp4
@יואל-גלס
ניתוח מדהים ומדויק… -
videoplayback (25).mp4
@יואל-גלס
ניתוח מדהים ומדויק… -
videoplayback (25).mp4
@יואל-גלס
ניתוח מדהים ומדויק… -
מאז שיצא השיר המופלא והשמימי הזה, אין שנה שאני לא שומע ומנגן אותו - מר"ח ניסן, ועד 2 דק’ לפני כניסת שביעי של פסח.
אני מרגיש שהשיר הזה מבטא בצורה הכי ברורה ויפה שיכולה להיות, את התפילה והבקשה שפורצת מלב כל אחד ואחד מאיתנו, ובפרט בתקופה הזו, יותר מתמיד - “קרב יום אשר הוא לא יום ולא לילה… תאיר כאור יום חשכת לילה”.
לפניכם ההירמון המקורי של השיר, כי אם רוצים להתרגש מהמנגינה, חייבים לדייק אותה, ולא ליפול לפרשנות שלעיתים ממש מטעה - הנמצאת באתרי אקורדים למיניהם…
בהנאה
קרב יום משה פלד - אקורדים.pdf
עריכה: עודכנו תיקונים קלים

)
ניתוח נכון בהחלט, אגב לדעתי הפרשנות הפשוטה לאקורד המוקטן בסוף היא שהוא נותן בדיוק את התחושה של הציפייה לאקורד פיתרון - הגאולה…