דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • נבחרות "המוזיקאי" 🏆
  • חפש באמצעות Google
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • יצירת קשר
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
צור דיונים, שאל שאלות וקבל תשובות: המוזיקאי | פורום המוזיקאיים החרדי
  1. דף הבית
  2. תיאוריית המוזיקה
  3. דיונים מקצועיים
  4. שאלה על תורת העיבוד
🔥 הנושאים החמים
טוען נתונים...

שאלה על תורת העיבוד

מתוזמן נעוץ נעול הועבר דיונים מקצועיים
50 פוסטים 10 כותבים 474 צפיות 1 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • לוי לל לוי ל

@מוזיקה-ללב הכול לפי הראש וההרגשה, ומה שאני רוצה לשמוע.

מ מנותק
    מ מנותק
    מוזיקה ללב
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי

@לוי-ל
    בקיצער אין לך בראש משהו כתוב מראש.
    תוך כדי אתה עושה לפה ולשם עד שאתה מרוצה.
    כן?

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • לוי לל מנותק
      לוי לל מנותק
      לוי ל
      SynthMaster
      כתב ב נערך לאחרונה על ידי לוי ל

@מוזיקה-ללב אין לי משהו כתוב מראש, אבל לרוב יש לי משהו כתוב בראש, נניח לפעמים אני ארצה להתחיל בגיטרה חשמלית שמנגנת ברקע, אז אפתח גיטרה חשמלית, אבדוק את הפונקציות, אעשה מעט מיקס, ואשתמש באופן שאני רוצה…

תגובה 1 תגובה אחרונה
      👍
      0
      • מ מנותק
        מ מנותק
        מוזיקה ללב
        כתב נערך לאחרונה על ידי מוזיקה ללב

@SHLNX @לוי-ל
        יש לי שיר שקט שאני עובד עליו.
        עשיתי לו קצב בסיסי (קיק בס וכו’) שהוא קבוע לאורך כל השיר (השיר על 67 BPM).
        עשיתי אקורדים בסיסיים (עדיין לא מספיק ספציפיים לכל מקום בשיר)
        ועכשיו אני עובד על כל מיני מלודיות שיתנו ‘תשובות’ בכל מיני מקומות בין המילים או יחד איתם.

הבעיה שלי היא, שכשאני מקשיב לפלייבקים שונים וגם באופן כללי לכל ליווי של תזמורת, אני רואה שיש סוג של ליווי בלתי כתוב לשיר, ואני לא מצליח להבין למען השם איך אני מגיע להבין איך עושים את זה. איך זה אמור להיות ביחס לשיר.
        זה נשמע יותר סוג של ניחוש ונבואה…

איך באמת מגיעים לזה? [אני תוהה לעצמי, האם כל קלידן חתונות בעצם מנסה לעשות כל מיני סוגים של ליוויים שונים לשירים שקטים, עד שהוא עולה על איזו נוסחה מסוימת וכו’, כי זה נראה ממש ניחוש מה לעשות בשיר הזה ומה בשיר אחר וכו’].

SHLNXS יוחנן בלייךי el mE 3 תגובות תגובה אחרונה
        0
        • מ מוזיקה ללב

@SHLNX @לוי-ל
          ועכשיו אני עובד על כל מיני מלודיות שיתנו ‘תשובות’ בכל מיני מקומות בין המילים או יחד איתם.

הבעיה שלי היא, שכשאני מקשיב לפלייבקים שונים וגם באופן כללי לכל ליווי של תזמורת, אני רואה שיש סוג של ליווי בלתי כתוב לשיר, ואני לא מצליח להבין למען השם איך אני מגיע להבין איך עושים את זה. איך זה אמור להיות ביחס לשיר.

איך באמת מגיעים לזה? [אני תוהה לעצמי, האם כל קלידן חתונות בעצם מנסה לעשות כל מיני סוגים של ליוויים שונים לשירים שקטים, עד שהוא עולה על איזו נוסחה מסוימת וכו’, כי זה נראה ממש ניחוש מה לעשות בשיר הזה ומה בשיר אחר וכו’].

SHLNXS מנותק
          SHLNXS מנותק
          SHLNX
          מאסטר
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@מוזיקה-ללב

אני חושב שזה גם עניין של ניסיון ומשהו שבא עם הזמן, ויש בזה גם קצת נוסחאות או טכניקות ברמה כזאת או אחרת, אולי @יוחנן-בלייך או @el-m יעזרו לך יותר…

"שימו איקיו על העבר שלכם, תקמפרסו את הדברים השליליים ותוסיפו ריוורב לרגעים היפים, החיים עצמם הם רק ערוצים, את המיקס תכתיבו אתם - היו הממקססים של חייכם!" (SHLNX)

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
          2
          • SHLNXS SHLNX

@מוזיקה-ללב

אני חושב שזה גם עניין של ניסיון ומשהו שבא עם הזמן, ויש בזה גם קצת נוסחאות או טכניקות ברמה כזאת או אחרת, אולי @יוחנן-בלייך או @el-m יעזרו לך יותר…

מ מנותק
            מ מנותק
            מוזיקה ללב

@SHLNX
            תודה.
            ‘קצת נוסחאות או טכניקות’, אתה יודע יותר לכוון אותי?
            אולי לצפות בסרטונים מסויימים או לקרוא חומר?

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • מ מוזיקה ללב

@SHLNX @לוי-ל

יוחנן בלייךי מנותק
              יוחנן בלייךי מנותק
              יוחנן בלייך
              מאסטר
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@מוזיקה-ללב כתב בשאלה על תורת העיבוד:

קודם כל, זה דבר שלחלוטין ניתן ללמוד איך לעשות.
              אבל בחוויה שלי זה שילוב של ידע - ואינטואיציה רגשית (או כפי שאתה קורא לזה “נבואה”). כשאתה מבין איך השיר גורם לך להרגיש, ויודע איך ליישם את זה מוזיקלית, אתה מקבל החלטות שבסופו של דבר משקפות אותך ואת האמירה המוזיקלית שלך.

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
              2
              • מ מוזיקה ללב

@SHLNX @לוי-ל

el mE מנותק
                el mE מנותק
                el m
                כתב נערך לאחרונה על ידי el m

@מוזיקה-ללב
                הנה דוגמא חיה למה חשוב ללמוד תאוריה מוזיקלית.
                מי שלומד תאוריה יבין הרבה יותר איך לחלק את התפקידים וגם לתת להם משחקים בין המילים בצורה שזה משתלב נכון הרמונית וכו’.
                אז כן, אפשר ללמוד את זה. אבל אם אתה שואל את הדרך זה רק ללמוד תאוריה כמו שצריך. בדגש על עניין של הולכת קולות שזה מאוד נוגע בנושא שדיברת עליו.
                אבל כמו שאמר @יוחנן-בלייך מלבד למידה יש גם אינטואיציה ויש כאלו שזה בא להם יותר בטבעי.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                2
                • מאיר צורףמ מנותק
                  מאיר צורףמ מנותק
                  מאיר צורף
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

לגבי ליווי של קלידנים ספציפית לשירים שקטים, אין כמובן כללים ברורים אבל אם אתה מקשיב להרבה קלידנים אפשר בכללי לשמוע נוסחה שהיא די ברורה אצל כולם:
                  בדרך כלל בבתים המטרה היא לתת תמיכה קלה יותר, ופחות אגרסיבית, ולכן בדרך כלל יעשו ליווי עדין של סטרינגס או שאלות ותשובות יותר פשוטות עם גיטרה אקוסטית או משהו בסגנון.
                  בפזמון בדרך כלל מנסים לתת יותר נפח ויותר דרייב ולכן יתנו פד חזק של סטרינגס עם הדגשה של קול שני ושלישי, ולפעמים גם קול ראשון. כמובן שאין בדברים האלה כללים ברורים והפתרון הוא באמת להקשיב להרבה פלייבקים של שירים ולנסות להבין פחות או יותר מה הם עושים, בדרך כלל זה לפי הכללים שכתבתי.
                  לדעתי, פשוט שאלות ותשובות של גיטרה אקוסטית או קלאסית בפזמון, לא ישמעו אותם, כי הפזמון בדרך כלל הוא יותר חזק אגרסיבי ומלא, ודיאלוג של כלי יחסית חלש כמו גיטרה אקוסטית, לא יתן את הנפח והגודל המספק, לעומת זה אולי דיאלוג של סולו דיסטורשן לפעמים בהחלט יכול לתת את הנפח הרצוי…

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • לוי לל מנותק
                    לוי לל מנותק
                    לוי ל
                    SynthMaster
                    כתב נערך לאחרונה על ידי לוי ל

@מוזיקה-ללב ראשית כל @SHLNX ו @יוחנן-בלייך כמובן צודקים, זו סוג של אינטואיציה והרגשה, אבל גם @el-m צודק, תאוריה מוזיקלית חשובה להבנת העניין, הדעה שלי בעניין היא שילוב של שניהם, אם ארגיש ואגיע לי רעיון מסוים לליווי לעיבוד שיוסיף “סוכריות אוזן”, אז אוסיף אותו, אבל כשאני מעבד ובפרט עיבודים אקוסטים/דיפ האוס, אז אשתיק לרגע את הסולו המרכזי/הווקאל, ואחשוב - איזו מלודיה נוספת ניתן לנגן על אותם האקורדים באופן שתלווה את המלודיה המרכזית בצורה טובה?, כשאגיע למסקנות אז אתן את המלודיה הנ"ל למספר כלים שינגנו אותה, כגון כינורות/בראס/פסנתר/גיטרות, זה טיפ שעשוי לעזור לך מאוד, בנוסף לזה פשוט אתן את האקורדים לכלים שונים שינגנו אותם בצורות שונות(פריטות גיטרה, פדים, פסנתרים, וכו’ וכו’) ועל גביהם תנוגן המלודיה המקבילה למרכזית, ואז המרכזית, וכמובן מתחת לכל זה תופים ובס שנותניםי נפח.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • יוחנן בלייךי יוחנן בלייך

אבל בחוויה שלי זה שילוב של ידע - ואינטואיציה רגשית (או כפי שאתה קורא לזה “נבואה”). כשאתה מבין איך השיר גורם לך להרגיש, ויודע איך ליישם את זה מוזיקלית, אתה מקבל החלטות שבסופו של דבר משקפות אותך ואת האמירה המוזיקלית שלך.

מ מנותק
                      מ מנותק
                      מוזיקה ללב

@יוחנן-בלייך כתב בשאלה על תורת העיבוד:

אשמח שתסביר.

@el-m כתב בשאלה על תורת העיבוד:

מי שלומד תאוריה יבין הרבה יותר איך לחלק את התפקידים וגם לתת להם משחקים בין המילים בצורה שזה משתלב נכון הרמונית וכו’.
                      אז כן, אפשר ללמוד את זה. אבל אם אתה שואל את הדרך זה רק ללמוד תאוריה כמו שצריך. בדגש על עניין של הולכת קולות שזה מאוד נוגע בנושא שדיברת עליו.

איפה אפשר ללמוד את זה? [עדיף סרטונים]

@לוי-ל כתב בשאלה על תורת העיבוד:

אבל כשאני מעבד ובפרט עיבודים אקוסטים/דיפ האוס, אז אשתיק לרגע את הסולו המרכזי/הווקאל, ואחשוב - איזו מלודיה נוספת ניתן לנגן על אותם האקורדים באופן שתלווה את המלודיה המרכזית בצורה טובה?, כשאגיע למסקנות אז אתן את המלודיה הנ"ל למספר כלים שינגנו אותה, כגון כינורות/בראס/פסנתר/גיטרות, זה טיפ שעשוי לעזור לך מאוד, בנוסף לזה פשוט אתן את האקורדים לכלים שונים שינגנו אותם בצורות שונות(פריטות גיטרה, פדים, פסנתרים, וכו’ וכו’) ועל גביהם תנוגן המלודיה המקבילה למרכזית, ואז המרכזית.

תודה על הפירוט!
                      איך אתה יכול לתת תפקיד כפול לכינורות בראס פסנתר וכו’?

לוי לל תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • מ מוזיקה ללב

@יוחנן-בלייך כתב בשאלה על תורת העיבוד:

אשמח שתסביר.

@el-m כתב בשאלה על תורת העיבוד:

איפה אפשר ללמוד את זה? [עדיף סרטונים]

@לוי-ל כתב בשאלה על תורת העיבוד:

אבל כשאני מעבד ובפרט עיבודים אקוסטים/דיפ האוס, אז אשתיק לרגע את הסולו המרכזי/הווקאל, ואחשוב - איזו מלודיה נוספת ניתן לנגן על אותם האקורדים באופן שתלווה את המלודיה המרכזית בצורה טובה?, כשאגיע למסקנות אז אתן את המלודיה הנ"ל למספר כלים שינגנו אותה, כגון כינורות/בראס/פסנתר/גיטרות, זה טיפ שעשוי לעזור לך מאוד, בנוסף לזה פשוט אתן את האקורדים לכלים שונים שינגנו אותם בצורות שונות(פריטות גיטרה, פדים, פסנתרים, וכו’ וכו’) ועל גביהם תנוגן המלודיה המקבילה למרכזית, ואז המרכזית.

תודה על הפירוט!

לוי לל מנותק
                        לוי לל מנותק
                        לוי ל
                        SynthMaster
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

כמובן שלא כולם מנגנים את אותו התפקיד, פסנתר ינגן אקורדים וליווי, כנ"ל כינורות, בראס ינגן מלודיה מלווה כל שהיא.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        👍
                        1

תגובה
                        • תגובה כנושא
                        התחברו כדי לפרסם תגובה
                        • מהישן לחדש
                        • מהחדש לישן
                        • הכי הרבה הצבעות

23

3.6k

משתמשים