טיפים למיקס קולות רקע
-
קורה לי לא פעם שהקולות רקע מאבדים הרבה מאד מהאנרגיה כשהם בתוך מיקס. בדקתי גם היפוכי פאזה לראות שאין קולות שמבטלים אחד את השני, אבל עדיין הקולות רקע לא נותנים דרייב כמו שרציתי שיתנו, ובבדיקה של המאסטר במונו אני מאבד אינפורמציה למרות בדיקת הפאזה.
אני אכתוב את הצ’יין שאני עושה בד"כ על קולות רקע ואשמח מאד לשמוע טיפים מהמקצוענים אם אני טועה, ואיך אפשר להביא את הקולות רקע למקום האידיאלי ביותר במיקס.- צידוד של הקולות במרחב הסטראופוני החל מ-100% R ו-L בקולות הגבוהים ועד צידוד ממש קטן לקולות שבאוקטבה נמוכה שמצודדים ממש קצת והם כמעט במונו.
- טיפול איקיו שונה לקולות שעלולים ליצור ביטולי פאזה.
- באלאנס נכון לכל תפקיד.
- חיתוך איקיו בגרופ של כל הנמוכים, וקצת אויר בגבוהים.
- דיאייסר בגרופ.
- קומפרסיה בגרופ.
- קורוס בגרופ.
- קצת סאטורציה בגבוהים בגרופ.
- אפקטים ב-SEND של ריוורב ודיליי
יכול להיות שיש עוד דברים קטנים נוספים שאני עושה תלוי באיזו הפקה מדובר, אבל זה פחות או יותר הצ’יין הקבוע.
אשמח שהחברים יכוונו אותי!
תודה רבה!
-
קורה לי לא פעם שהקולות רקע מאבדים הרבה מאד מהאנרגיה כשהם בתוך מיקס. בדקתי גם היפוכי פאזה לראות שאין קולות שמבטלים אחד את השני, אבל עדיין הקולות רקע לא נותנים דרייב כמו שרציתי שיתנו, ובבדיקה של המאסטר במונו אני מאבד אינפורמציה למרות בדיקת הפאזה.
אני אכתוב את הצ’יין שאני עושה בד"כ על קולות רקע ואשמח מאד לשמוע טיפים מהמקצוענים אם אני טועה, ואיך אפשר להביא את הקולות רקע למקום האידיאלי ביותר במיקס.- צידוד של הקולות במרחב הסטראופוני החל מ-100% R ו-L בקולות הגבוהים ועד צידוד ממש קטן לקולות שבאוקטבה נמוכה שמצודדים ממש קצת והם כמעט במונו.
- טיפול איקיו שונה לקולות שעלולים ליצור ביטולי פאזה.
- באלאנס נכון לכל תפקיד.
- חיתוך איקיו בגרופ של כל הנמוכים, וקצת אויר בגבוהים.
- דיאייסר בגרופ.
- קומפרסיה בגרופ.
- קורוס בגרופ.
- קצת סאטורציה בגבוהים בגרופ.
- אפקטים ב-SEND של ריוורב ודיליי
יכול להיות שיש עוד דברים קטנים נוספים שאני עושה תלוי באיזו הפקה מדובר, אבל זה פחות או יותר הצ’יין הקבוע.
אשמח שהחברים יכוונו אותי!
תודה רבה!
@אביב-חאלו זה מאוד משתנה בהתאם לסוג ההפקה, הקולות ומה שאתה מנסה להשיג בהם
יכול להיות שהבעיה אצלך זה סה״כ להרים ווליום לגרופ של המקהלות
זה ממש תלוי כמה הכפלות אתה עושה לכל קול, כמה אנשים יש במקהלה, מהם התפקידים ועוד…בכל אופן, זה התהליך שאני עובד עם מקהלות.
מינימום 4 קולות לכל תפקיד (אלא אם אני עושה אוקטבות לקולות יכול להיות גם רק 2 הכפלות. זה ממש משתנה). לפעמים התפקיד הראשי מכפיל ב-6 או אפילו 8 לפי הצורך.
מבחינת צידודים, הכל 100% L/R.
באלאנס בין הקולות.
מכאן אני מטפל בעיקר על הגרופ.איקיו
קומפרסיה עדינה רק כדי לקבל יותר איזון דינמי (אלא אם כן צריך משהו יותר אגרסיבי)
לפעמים קצת סיטואציה לפי העניין והטעם (לא חובה בכלל)
שליחות לריוורב ודיליי המותאמים לפי הפרוייקט הספציפי.
וזהו…יכול להיות מקרים חריגים שיהיה צורך בתהליך יותר כירורגי, או משהו קצת שונה אבל ככה אני עובד בד"כ וזה מספיק
הרבה פעמים זה עניין של ווליום שצריך לדייק
גם יכול להיות שהאפקטים שאתה שולח אליהם לא מוגדרים טוב גורמים שזה ישמע יותר בלוע במיקס או שהשליחות לאפקטים לא מאוזנות. -
זה ממש תלוי כמה הכפלות אתה עושה לכל קול, כמה אנשים יש במקהלה, מהם התפקידים ועוד…בכל אופן, זה התהליך שאני עובד עם מקהלות.
מינימום 4 קולות לכל תפקיד (אלא אם אני עושה אוקטבות לקולות יכול להיות גם רק 2 הכפלות. זה ממש משתנה). לפעמים התפקיד הראשי מכפיל ב-6 או אפילו 8 לפי הצורך.
באלאנס בין הקולות.
וזהו…יכול להיות מקרים חריגים שיהיה צורך בתהליך יותר כירורגי, או משהו קצת שונה אבל ככה אני עובד בד"כ וזה מספיק
גם יכול להיות שהאפקטים שאתה שולח אליהם לא מוגדרים טוב גורמים שזה ישמע יותר בלוע במיקס או שהשליחות לאפקטים לא מאוזנות.@Hagai-Habani כתב בטיפים למיקס קולות רקע:
סה״כ להרים ווליום לגרופ של המקהלות
צודק, רוב הסיכוים שזה זה
@אביב-חאלו פשוט תנסה לדחוף גיין בלימיטר -
@Hagai-Habani כתב בטיפים למיקס קולות רקע:
סה״כ להרים ווליום לגרופ של המקהלות
צודק, רוב הסיכוים שזה זה
@אביב-חאלו פשוט תנסה לדחוף גיין בלימיטר@לוי-ל למה עם לימיטר?
חשוב שישאר מספיק הדרום בשביל לעשות דברים כאלו גם בלי כלים נוספים ככה זה שומר על המיקסר בסופו של דבר הרבה יותר מאוזן. -
@Hagai-Habani כי אני מאמין שאם הוא כבר שם קומפרסור והגביה את הפייד למקסימום, הפתרון היחידי הוא לדחוף גיין עם לימיטר או לדחוף גיין בתוכנה עצמה ולשים לימיטר, אפשר גם להשתמש בסייף מוד של פרו לימיטר שיגרום לווקאל לא להחנק ועדיין להיות גבוה יותר.
-
@Hagai-Habani כי אני מאמין שאם הוא כבר שם קומפרסור והגביה את הפייד למקסימום, הפתרון היחידי הוא לדחוף גיין עם לימיטר או לדחוף גיין בתוכנה עצמה ולשים לימיטר, אפשר גם להשתמש בסייף מוד של פרו לימיטר שיגרום לווקאל לא להחנק ועדיין להיות גבוה יותר.
@לוי-ל גם אחרי קומפרסיה כדאי להשאיר הדרום למצבים כאלו.
דבר נוסף, אני במצבים כאלו הייתי עושה פרוסס מחדש. כי אישית אני חושב שזה מראה שמה שעשיתי עד עכשיו לא היה מספיק טוב. -
@Hagai-Habani מה כוונתך הדרום?
כאלו הייתי עושה פרוסס מחדש
כנ"ל, אבל במקרה שהוא כבר עשה ואין לו כוח/יכולת לעשות שוב אני רואה את זה כפתרון נחמד.
-
פוסט זה נמחק!
-
באלאנס בין הקולות.
גם יכול להיות שהאפקטים שאתה שולח אליהם לא מוגדרים טוב גורמים שזה ישמע יותר בלוע במיקס או שהשליחות לאפקטים לא מאוזנות.@Hagai-Habani תודה רבה אח יקר!!!
אתה מצדד את כל הקולות ל - 100%? זה לא יוצר ביטולים?
אם תצודד קולות ל - 50% ול - 80% זה לא יתן יותר תחושה של רוחב סטראופוני? -
@Hagai-Habani תודה רבה אח יקר!!!
אתה מצדד את כל הקולות ל - 100%? זה לא יוצר ביטולים?
אם תצודד קולות ל - 50% ול - 80% זה לא יתן יותר תחושה של רוחב סטראופוני?@אביב-חאלו לא. אם תוצדד חלקית זה יתן לך תמונה יותר צרה.
ברור שנוצרת פאזה כלשהי ע"י צידוד אבל זה גם מה שיוצר את הנפח. וגם במונו עדיין תשמע את זה טוב כי גם ככה יש המון חלקים בגל שמאוד דומים בין הקולות מה שיוצר סאונד שנשמע טוב במונו.אם זה מעניין אותך, הנוסחה של מונו היא L+R=M ולעומת זאת הסטריאו היא L-R=S דהיינו, אם הסאונד שווה בשני הצדדים, זה נהיה מונו. אם הוא שונה זה נהיה סטריאו. כשיש דמיון בין השניים, אז אותם חלקים אחוזים נהיים במונו.
-
@אביב-חאלו לא. אם תוצדד חלקית זה יתן לך תמונה יותר צרה.
ברור שנוצרת פאזה כלשהי ע"י צידוד אבל זה גם מה שיוצר את הנפח. וגם במונו עדיין תשמע את זה טוב כי גם ככה יש המון חלקים בגל שמאוד דומים בין הקולות מה שיוצר סאונד שנשמע טוב במונו.אם זה מעניין אותך, הנוסחה של מונו היא L+R=M ולעומת זאת הסטריאו היא L-R=S דהיינו, אם הסאונד שווה בשני הצדדים, זה נהיה מונו. אם הוא שונה זה נהיה סטריאו. כשיש דמיון בין השניים, אז אותם חלקים אחוזים נהיים במונו.
@Hagai-Habani מעניין…
אז יכול להיות שזו הסיבה שהתוצאה הסופית במיקס יצאה לי צרה מידי.
אני אנסה את מה שאתה אומר.
תודה רבה!
מאד מעריך את תשובתך הארוכה! -
@Hagai-Habani מה כוונתך הדרום?
כאלו הייתי עושה פרוסס מחדש
כנ"ל, אבל במקרה שהוא כבר עשה ואין לו כוח/יכולת לעשות שוב אני רואה את זה כפתרון נחמד.
-
@Hagai-Habani מעניין…
אז יכול להיות שזו הסיבה שהתוצאה הסופית במיקס יצאה לי צרה מידי.
אני אנסה את מה שאתה אומר.
תודה רבה!
מאד מעריך את תשובתך הארוכה!@אביב-חאלו בשמחה!
שמחתי לעזור@לוי-ל הדרום (Headroom בלע"ז) בתרגום מילולי מרווח ראש.
ההסבר הוא קצת טכני וארוך אבל אנסה להעביר את זה בצורה כמה שיותר טובה.לכל מקור סאונד, יש טווח מסויים של ווליום שאליו הוא יכול להגיע מבלי להתעוות. בצורה אחרת, כשהמיטרים מגיעים לאדום, עברת את סף הקיבולת ואז הסאונד מתחיל להתעוות. (מה שנקרא קליפינג או דיסטורשן)
הדרום זה הטווח מהסאונד הכי חלש, עד הרמה שמגיעה לקליפינג. -
@Hagai-Habani נו, לכן ציינתי שכדאי להשתמש בסייף מוד של פרו ל, ולדחוס דרכו שלא יווצר קליפינג…
-
@Hagai-Habani נו, לכן ציינתי שכדאי להשתמש בסייף מוד של פרו ל, ולדחוס דרכו שלא יווצר קליפינג…
@לוי-ל זה דבר שיכול מאוד לעזור, אבל לדעתי זה רק פלסתר לבעיה יותר גדולה. זה שאין עוד הדרום זה מאוד מצמצם את אפשרות העבודה. זה דבר שכל הזמן צריך לשים לב אליו.
רק בשלב הסופי, כשאני שם לימיטר על Master Bus אז רק אני מצמצם את ההדרום. -
@לוי-ל כתב בטיפים למיקס קולות רקע:
נו, לכן ציינתי שכדאי להשתמש בסייף מוד של פרו ל, ולדחוס דרכו שלא יווצר קליפינג…
אגב לא כ’'כ הבנתי מה באמת הפיצ’ר הזה אשמח להסבר…
-
@Studio-Bit כתב בטיפים למיקס קולות רקע:
בקצרה, כל לימיטר מייצר דיסטורשן בשלב מסוים, הסייף מוד, מאפשר להיות בטוח (=סייף באנגלית) ולדחוס בלי שום דיסטורשן לא משנה כמה תדחף אותו…
-
באלאנס בין הקולות.
גם יכול להיות שהאפקטים שאתה שולח אליהם לא מוגדרים טוב גורמים שזה ישמע יותר בלוע במיקס או שהשליחות לאפקטים לא מאוזנות.@Hagai-Habani כתב בטיפים למיקס קולות רקע:
איקיו
וזהו…מסכים עם הפרוסס שלך, מקהלות זה משהו עדין בלי יותר מידי דברים. למרות שיונתן הביא בשיר ותעורר לבבינו קונספט מאד מעניין ופתוח למקהלות משו יחודי שעוד ידברו על זה https://www.youtube.com/watch?v=oIpR2vTE2V8
(למי שלא מכיר יונתן אמר הוא טכנאי אצל בנט עם עתיד מזהיר אחד המוכשרים וראש פתוח) -
@Studio-Bit מבחינת מה זה חדשני?, לא ממש הבנתי למה התכוונת, זה כן נשמע מקהלה חסידית עם מיקס פצצה אבל לא הבנתי מה החדשנות
-
@Studio-Bit מבחינת מה זה חדשני?, לא ממש הבנתי למה התכוונת, זה כן נשמע מקהלה חסידית עם מיקס פצצה אבל לא הבנתי מה החדשנות
מבחינת מה זה חדשני?, לא ממש הבנתי למה התכוונת
תקשיב טוב למקהלות:
הם פתוחים ברורים לא נלחמים יש להם מקום מאד טוב במיקס מצד אחד.
ומצד שני הם מאחורה ומלווים את הזמר בצורה כיפית ונעימה
שזה מבחינתי מה שאמור להיות בקולות רקע
חוץ מזה שהשיר מאד דינמי הוא לא רץ לקמפרס מיד כל דבר…