שירת הלויים של יונתן רזאל
-
@elazar-miller זה לא הענין של הידע אלא לדעתי לשמוע שיעורים מוקלטים זה קשה כי זה לא מחייב להקשיב ולדעת
הממה יגידו זה בעיה שלך ואם אתה רוצה לדעת מוזיקה אז תקשיב לשיעורים ,אז זה לא נכון כי גם למדתי אצל מורה וגם דרך שיעורים מוסרטים וזה הבדל שמים וארץ. -
@אני-ואני
אני למדתי גם שיעורים אצל מורה, וגם בוידאו אצל ערן סלומון,
ודאי שאם אתה רוצה חוויה יותר חזקה כדאי לקחת מישהו פרטי אבל המחירים מאוד יקרים ואם תשלם מאה שקל ל45 דקות תקבל מישהו שבשיעור אחד של ערן סלומון אתה מרגיש הרבה יותר מובן ומקודם מאשר המורה הפרטי כמובן אם תיקח מורה ב300 שקל פרטי זה יכול לעשות הבדל מסויים אבל מה שאני בעיקר ממליץ על ערן סלומון זה הידע העצום שהוא מעניק לך ובאמת יוצאים מאוד ברורים.
ובסופו של דבר אני לא חושב שצריך מחייב, כי מי שלומד מוזיקה לומד את זה כי הוא אוהב את זה ולכן כשלומדים את זה צריך ללמוד את זה מהאבה של המוזיקה ולא מתוך שעמום -
@elazar-miller
ובסופו של דבר אני לא חושב שצריך מחייב, כי מי שלומד צריך ללמוד מרצון ומאהבה למוזיקה ולא להרגיש מזה משעמם
וזה בדיוק מה שכתבתי אבל אני חולק על זה כי נכון שרוצים ללמוד אבל לכל אחד קשה ואם זה מגיע בסרטה אז דוחים את זה להמשך אבל בשיעור פ ים אל פנים חיבים וזהו
-
@אני-ואני
בקיצור זה מבט אישי ובאמת יש כאלה שלא בנויים לשיעורים מוידאו ואני אישית נהנתי מכל שיעור ולא דחיתי לראות אותם
ומה שבאתי לומר זה שסרטונים של לימוד ברמה גבוהה כמו של ערן סלומון יכולים לקדם וללמד המון(ככה אני רואה את זה אחרי שעשיתי אצלו ומבחינתי הסרטונים שלו מלאים ומובנים ואין לי מורה טוב ממנו)אבל כמו שאתה אומר זה באמת חשוב שיעורים פנים אל פנים כדי שהמורה יוכל לראות אותך באופן אישי ולתת לך את מה שאתה צריך לרמה שלך
-
@elazar-miller כתב בשירת הלויים של יונתן רזאל:
אבל כמו שאתה אומר זה באמת חשוב שיעורים פנים אל פנים כדי שהמורה יוכל לראות אותך באופן אישי ולתת לך את מה שאתה צריך לרמה שלך
כשפתחתי את האשכול חשבתי על זה, וזו היתה אחת ההתלבטויות שלי בינו לבין שירת הלויים (מחיר לעומת פנים בפנים, מלבד הרמה הרוחנית כמו שכתבתי בהתחלה).
-
@אורגו-מדלי כתב בשירת הלויים של יונתן רזאל:
@איש-אחד חבר שלי היה שם מקום נחמד אל יותר לציבור המיזרוחניק פחות לחרדי מיינסטרים מבני ברק הבנת?
בדיוק לכן שאלתי. אתה הראשון שעונה לעניין...
כי בתמונות שלהם רואים גם אברכים חסידיים וכו', השאלה מה הם עשו שם.
מה זה אומר שזה יותר בשבילם? -
@איש-אחד אני לא רוצה להגיד סתם כי לא אני הייתי שם ממש אבל חבר שלי מזרוחניק והוא הלך עם עוד כמה חברים שלו וגם המורים שם באותו סיגנון אבל לפי דעתי לא נראה לי שיהיה בעיה מה היתכונת שמרת אם זה טוב מבחינת מה?
זה ממוקם באקדמיה למוסיקה, שזה מקום לא כל כך בשבילנו.
מלבד זאת שבסרטון שלהם וכן במפרט הכללי יש מדי הרבה סטריאוטיפים חרדיים (לימוד ספרי מחשבה אודות הנגינה, קומזיץ נשמה בכל שבוע, הם כל הזמן אומרים שם שהנגינה היא חכמה אין סופית והיא מקרבת את האדם לקב"ה, וכן על זו הדרך).
כאחד שכבר למד קורס במקום חרדי רשמי, אני יודע שכשהחומר באמת חרדי לא צריך לשווק אותו ככזה...
לכן זה היה נשמע לי מעט טעון בדיקה. -
@איש-אחד מחר תשלח לפה הודעה ותתייג אותי שאני יזכור אני ידבר עם חבר שלי ואשאל אותו על כל המכללה בסדר?
תודה רבה!
-
@איש-אחד למה אתה רוצה דווקא שם?
אני מתלבט. זה העניין.
כי אני חייב ללמוד את הדבר הזה, וחיפשתי מקום שמותאם גם מבחינה לימודית וגם מבחינה ערכית, ולאחר בירור הגעתי לשתי האפשרויות הללו- או הם או ערן סולומון. ולכל אחד מעלות וחסרונות.
לכן שאלתי כאן אם מישהו יודע, שכך אוכל להיות יותר ממוקד ולא סתם להוציא כספים ואנרגיות ולגלות שזה היה לחינם. -
...בסדר גמור!!
תודה רבה! -
פוסט זה נמחק!
-
@אורגו-מדלי רק להזכיר לך... (לא יכולתי לכתוב לך מתי שסיכמנו בגלל ההכנות לשבת).
גם אם לא תזכור עכשיו- מקסימום יהיה אחרי פסח, לא בוער.
תודה רבה! -
@איש-אחד דיברתי איתו הוא אמר שהוא לא יודע להעריך אם זה טוב או לא כי הוא לא מכיר את רמת ההחמרה שלך וכדו...
אבל לפי דעתי אם אתה גר קרוב תלך ותסתכל או שתתקשר ותשאל בכל מקרה מקווה שעזרתי ולילה טוב ופסח כשר ושמח!!!
ראשית תודה שזכרת מזה אפילו בלי שהזכרתי לך!
אני לא גר באזור בכלל. אני גר בעומק הדרום.
וזה בדיוק מה שעשיתי- שאלתי כאן אם מישהו יודע... כי אני לא מכיר אנשים מהסביבה שלי שהיו שם.
בכל אופן שוב תודה רבה ופסח כשר ושמח!!