עבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE
-
@מייבין-באקורדים כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
ולכן אני שואל, למה אצלך באולפן אתה כותב “שאצלי מי ששר באולפן בוחר את הפראמפ והמיקרופון”.
ראינו שאין לזה שום משמעות…המטרה שלי כשהעלתי את הפוסט לכאן זה שתפתח את האוזניים ואל תיקח את המובן מאליו, כך שזה לא באמת משנה מה אני יענה לך כאן
לגבי מה ששאלת יש משמעות לפרה אמפ זה ברור. ספציפית כרגע אני מקליט עם API כי הNEVE נמצא בתיקון כך שאני לא יכול לומר בוודאות של 100 אחוז -כי אחרי מה שהוא הוציא לא יצא לבדוק שוב את הNEVE בשביל להבין. אבל כאמור זה לא משנה.@Studio-Bit האם יש הבדל משמעותי בסאונד בין “טייק” שהוקלט מראש על פרה אמפ לבין טייק שעבר אח"כ?
אני שואל על שניהם [אנלוג ודיגיטל]
-
@Studio-Bit האם יש הבדל משמעותי בסאונד בין “טייק” שהוקלט מראש על פרה אמפ לבין טייק שעבר אח"כ?
@natinati כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
האם יש הבדל משמעותי בסאונד בין “טייק” שהוקלט מראש על פרה אמפ לבין טייק שעבר אח"כ?
כמו שתצלם במצלמה מטורפת תמונה שצולמה במצלמה של ילדים…
-
@Studio-Bit האם יש הבדל משמעותי בסאונד בין “טייק” שהוקלט מראש על פרה אמפ לבין טייק שעבר אח"כ?
[אנלוג ודיגיטל]
לצערי לא זכיתי להבין מה כל הרעיון בפלאגינים של פרה אמפ בגלל אלף ואחד סיבות
(היחיד שהייתי ממליץ לבדוק את זה את של אנלוג אובססשן שהוא משווה את הווליום תמיד ורק נותן הרמוניה)
https://analogobsession.com/color-preamp-saturation/ -
האם יש הבדל משמעותי בסאונד בין “טייק” שהוקלט מראש על פרה אמפ לבין טייק שעבר אח"כ?
@Studio-Bit כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
אבל לא ברור לי למה. כי אם הטייק הוקלט באיכות גבוהה אז תמיד יהיה אפשר להוסיף צבע. לא?!
@Studio-Bit כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
(היחיד שהייתי ממליץ לבדוק את זה את של אנלוג אובססשן שהוא משווה את הווליום תמיד ורק נותן הרמוניה)
כנ"ל. למה לא אפשרי לעשות פרוסס אח"כ. ושיצא באותה איכות?
-
@natinati זה כמו שתנסה לפתח פלאגין של כרטיס קול…
מגבר נועד להגביר ווליום יש לו סאונד משלו ואיכות סאונד משלו.
1.פלאגינים לא יכולים להגביר ווליום ולהגיע לנקודה האדומה מבלי להרוס את הסאונד (נקודה אדומה זה מושג שנלקח מהSSL שנדלק נורה אדומה ברגע שזה מגיע לדיסטורשן והטכנאים אוהבים לראות את זה)
2. לגבי שרשור לפרה אמפ אחרי הקלטה אתה בהחלט יכול לשרשר אבל זה אופי זה לא רק ‘דרייב’ אתה מגביר משו מוגבר? -
@Studio-Bit לצערי עוד לא מצאתי ממש זמן לראות את הסרטון, אבל בקבוצה אחרת של מוזיקאים בדיוק עלה שם דיון סביב הסרטון הזה…
אעתיק משפט שכתב שם אחד מטכנאי המיקס שאני מאוד מעריך: ״אוי אני כל כך אוהב סרטונים כאלה לנפץ מיתוסים. לשמור על הכסף שלנו״
אותו טכנאי טוען, שגם הסרטון שהוא עשה לגבי מיקרופונים הוא מאוד נכון.
אותו טכנאי גם סיפר, שהיה לו המון ציוד שהוא אסף במהלך השנים ועם הזמן הוא הבין שאין באמת כמעט הבדל (ההבדל שיש הוא מינורי שלא שווה את הסכומים של אותם מוצרים) ולכן הוא מכר את הציוד האנלוגי שלו ועובד היום In the boxאת דעתי אוכל להגיד אחרי שאראה את הסרטון שלו
מה שכן, אני לא בטוח שאני סומך ב-100% על האוזניים שלי, אבל זה כבר דיון אחר…
@Hagai-Habani כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
חושב שיום אחד מישהו ימציא מדריך איך לבדוק תוצר אם הוא טוב. זה ייראה בערך ככה:
קח את המוצר המוגמר, ותאזין לו במערכת מולטימדיה ברכב מסוג מרצדס דגם … או אהודי דגם …
לאחר מכן תקשיב לזה באולפן עם אוזניות מדגם …
ולאחר מכן ברמקולים מסוג…
וכו’
לאחר כל זה, תאסוף 10 בחורים בצורה מדגמית, ותבקש את חוות דעתם על הסאונד.לאחר כל התהליך תוכל לדעת האם המוצר שלך מושלם…
-
@Hagai-Habani כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
חושב שיום אחד מישהו ימציא מדריך איך לבדוק תוצר אם הוא טוב. זה ייראה בערך ככה:
קח את המוצר המוגמר, ותאזין לו במערכת מולטימדיה ברכב מסוג מרצדס דגם … או אהודי דגם …
לאחר מכן תקשיב לזה באולפן עם אוזניות מדגם …
ולאחר מכן ברמקולים מסוג…
וכו’
לאחר כל זה, תאסוף 10 בחורים בצורה מדגמית, ותבקש את חוות דעתם על הסאונד.לאחר כל התהליך תוכל לדעת האם המוצר שלך מושלם…
@מוזיקה-ללב כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
לאחר כל זה, תאסוף 10 בחורים בצורה מדגמית, ותבקש את חוות דעתם על הסאונד.
בעיניי זה המבחן האמיתי
-
@מוזיקה-ללב כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
לאחר כל זה, תאסוף 10 בחורים בצורה מדגמית, ותבקש את חוות דעתם על הסאונד.
בעיניי זה המבחן האמיתי
@Studio-Bit
תסביר למה -
@Studio-Bit
תסביר למה@מוזיקה-ללב כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
תסביר למה
אם אתה רוצה לדעת אם השיר שעשית הוא טוב או לא תקח מישו שאתה מכיר - לא מוזיקאי גדול. תשמיע לו את השיר ותשים לב איך הוא מגיב לשיר שלך תוך כדי האזנה זה המבחן האמיתי. את אף אחד לא מענין עם איזה פרהאמפ או מיקרופון השתמשת
-
טוב, אני תמיד חשדתי אבל עדיין מתקשה להאמין שזה המצב. לא אחת ולא פעמיים לקחתי מיקס מאסטר עם קומפרסור שקוף ופשוט הוספתי לו סטורציה, טייפ ולפעמים אפילו דיסטורשן עדין עדין. זה נשמע אחלה ולא בהכרח דומה לצבע שאני מקבל עם קומפרסור ״אגדי״, אבל זה תמיד מייקס מי וונדר. הבעיה היא שאני פשוט זורם עם המומחים וחושש לעשות נסיונות, לפחות לא על המיקס מאסטר
-
טוב, אני תמיד חשדתי אבל עדיין מתקשה להאמין שזה המצב. לא אחת ולא פעמיים לקחתי מיקס מאסטר עם קומפרסור שקוף ופשוט הוספתי לו סטורציה, טייפ ולפעמים אפילו דיסטורשן עדין עדין. זה נשמע אחלה ולא בהכרח דומה לצבע שאני מקבל עם קומפרסור ״אגדי״, אבל זה תמיד מייקס מי וונדר. הבעיה היא שאני פשוט זורם עם המומחים וחושש לעשות נסיונות, לפחות לא על המיקס מאסטר
@zZzAx כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
הבעיה היא שאני פשוט זורם עם המומחים וחושש לעשות נסיונות, לפחות לא על המיקס מאסטר
כל המומחים הם אנשים שפתחו את האוזניים שלהם ולא קיבלו את המובן מאליו אני טועה?
-
@zZzAx כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
מייקס מי וונדר.
מיקס מי אנד איי אם וונדרינג? Mix me and I’m wondering