האם מותר ליצור מוזיקה ווקאלית?
-
-
ככל הידוע לי בימאהה רוב הסאונדים הם עיבוד עם הרבה אפקטים וכדו' ולא ממש דגימה אמיתית
-
@הצ-יזוכר-המנגן אם זה נשמע סאונד של ווקאלי, גם אם זה עם אפקטים אין בעיה.
-
מנין לך??
-
@הצ-יזוכר-המנגן כתב בהאם מותר ליצור מוזיקה ווקאלית?:
ככל הידוע לי בימאהה רוב הסאונדים הם עיבוד עם הרבה אפקטים וכדו' ולא ממש דגימה אמיתית
קל יותר ליצור קולות וואקליים אמיתיים דרך הפה
מאשר ליצור אותם עם אפקטים ועירבולים -
@קורג-PA-700-אלוף מצטער לאכזב. למיטב ידיעתי - ברגע שזה נכנס לאורגן - זה מוגדר כצליל - וא''כ אין שום היתר לנגן על זה, כמו שאין היתר לנגן בפסנתר..
מותר לחלוק עלי. כך רק ידוע לי.. -
@קורג-PA-700-אלוף מחלוקת בין מרן לרבינו. וכל אחד ינהג ע''פ רבותיו. סוף פסוק.
רבי חנניה בן עקשיה וכו' -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@י-פ כתב בהאם מותר ליצור מוזיקה ווקאלית?:
@מיכאל כתב בהאם מותר ליצור מוזיקה ווקאלית?:
@קורג-PA-700-אלוף מצטער לאכזב. למיטב ידיעתי - ברגע שזה נכנס לאורגן - זה מוגדר כצליל - וא''כ אין שום היתר לנגן על זה, כמו שאין היתר לנגן בפסנתר..
מותר לחלוק עלי. כך רק ידוע לי..בקשר לטענה שלך אני יודע שאתה מחכה שיחלקו עליך אבל אני רק משתף את דעתי מסברא -אם יקליטו את הפס קול שלי ויכניסו אותו לאורגן זה נחשב צליל או שזה הקול שלי מוקלט עכשיו גם אם זה נחשב צליל עדיין גם הקול שלך זה צליל וכל דבר שמשמיע סאונד זה צליל אז אם כן צריך לאסור כל אחד לשיר שיר בשלושת השבועות או לדבר
עכשיו אני חושב שיש להחמיר בזה נטו כי היום ווקאלי זה לא כמו פעם אלא אם כן זה מלכות וכו'..
אבל ווקאלי למשל של יונתן שטרן ושרולי ונתאנל על זה פחות אפשר לסמוך.. -
אבל ווקאלי למשל של יונתן שטרן ושרולי ונתאנל על זה פחות אפשר לסמוך..
אין מה להשוות ביניהם כלל וכלל. יונתן שטרן ממעיט מאוד באפקטים (יחסית) ובהרבה דברים הוא עושה בדווקא שישמע אנושי כמו הבס למשל שהוא לא מוריד אותו אוקטבה אלא משאיר אותו כמו שהוא.
לעומת זאת שרולי ונתנאל שמים ים של אפקטים, משנים את הפיץ' של הצלילים, מורידים ומעלים אוקטבות בשביל שישמע יותר אמיתי וכו' וכו' עד שאין לי מושג למה בכלל הם קוראים לזה ווקאלי.
(כאן יש וולוג שלהם שהם מראים איך הם עשו את הווקאלי של תיכף יבוא). -
@Yossile כתב בהאם מותר ליצור מוזיקה ווקאלית?:
אבל ווקאלי למשל של יונתן שטרן ושרולי ונתאנל על זה פחות אפשר לסמוך..
אין מה להשוות ביניהם כלל וכלל. יונתן שטרן ממעיט מאוד באפקטים (יחסית) ובהרבה דברים הוא עושה בדווקא שישמע אנושי כמו הבס למשל שהוא לא מוריד אותו אוקטבה אלא משאיר אותו כמו שהוא.
לעומת זאת שרולי ונתנאל שמים ים של אפקטים, משנים את הפיץ' של הצלילים, מורידים ומעלים אוקטבות בשביל שישמע יותר אמיתי וכו' וכו' עד שאין לי מושג למה בכלל הם קוראים לזה ווקאלי.
(כאן יש וולוג שלהם שהם מראים איך הם עשו את הווקאלי של תיכף יבוא).אני מסכים איתך שיש הבדל בין שרולי ונתאנל ליונתן שטרן התכוונתי רק לומר שאצלם זה נשמע עיבוד כמו של מקצב הם גם עושים ביטבוקס(כמו תופים בפה)מה שאין כן מלכות שרק עושים נטו שירה וליווי
-
@מיכאל כתב בהאם מותר ליצור מוזיקה ווקאלית?:
ברגע שזה נכנס לאורגן - זה מוגדר כצליל - וא''כ אין שום היתר לנגן על זה, כמו שאין היתר לנגן בפסנתר..
מה א"כ ההבדל בין זה לכל מקצב ווקאלי רגיל הרי ברור שמקליטים רק פעם אחת ואח"כ מכפילים/משנים/מנגנים על זה בתוכנה וא"כ מאי שנא.
למעשה ברור שמוזיקה ווקאלית זה שטות והמצאה לא עבירה הלכתית וודאי לא איך שזה נשמע היום כמו שכבר דובר