לימודי סאונד בבית פרוג.
-
-
@elazar-miller כתב בלימודי סאונד בבית פרוג.:
שלום.
אני כרגע מברר על לימודי סאונד ואולפן בפרוג, אשמח לשמוע ממי שלמד או לומד שמה על הקורס,אני חושב שכבר דיברנו על זה...
איך המורים, העברה של החומר, ועד כמה זה לימודים מקצועיים.
המורים פצצה, כוללים את אסף רטוביץ על הקלטות אודיו, פוסטפרודקשן לסרטים, ומיקס; את שרוליק מנדלסון על מוסיקה אלקטרונית, ואת אלי אוסדון על מידי בכלים לייב. ישנן גם סדנאות אמן שונות, כגון שני מפגשים באולפני בנט לראות את הדברים קורים בפועל, כמו"כ מפגש אחד עם אריק שחר על הקלטות גיטרות ומפגש עם דור אסרף על כלי נשיפה (לנו בגלל סיבה טכנית הוא התקיים בגל קול. הלוואי תמיד כאלו סיבות טכניות...). אך שים לב שלעיתים המפרט נתון לשינויים, במחזור שלנו לבד השתנו מרצים לפחות פעמיים. (עמית שמן היה אמור למסור פוסטפרודקשן ויורם וזאנה מקול ברמה היה אמור למסור סדנת אמן במיקס, אבל עמית שמן בוטל מחוסר עניין לציבור במחזור קודם ושני שיעורי מיקס (למיטב הבנתי) עם יורם וזאנה הוחלפו בשיעור אחד עם חיים גוטסמן).
כל אחד מהם נחשב לענק בתחומו, החל מאסף רטוביץ שכבר כתבתי אודותיו בעבר- שימש כטכנאי ההקלטות של האלבומים הכי נחשבים בציבור שלנו מתוקף תפקידו כטכנאי הקלטה באולפני בנט; את שרוליק מנדלסון והאלקטרוני כמדומני שלא צריך להציג, ואלי אוסדון הוא אחד הגדולים בציבור שלנו (אם לא הגדול ביניהם) בתחום המידי, הוא חוקר את זה מאז שזה התחיל (מעל עשרים שנה).
ומובן שהחומר שהם מעבירים הוא מקצועי ביותר, ואף מועבר באופן די ברור.
אך שים לב לדבר חשוב, שהלימודים שם מאוד אינטנסיביים ומרוכזים יחסית, אתה מקבל בפעם אחת מבול של ידע ולא תמיד אתה קולט הכל בפעם הראשונה. בשביל זה השיעור מוקלט (כשהוא התקיים בזום) וניתן לצפות בו לאחר מכן שוב. אך קח את זה בחשבון מראש, כך שאם אין לך סבלנות וריכוז גבוהים יחסית אתה עלול "לאבד את עצמך" יחסית מהר.ודבר חשוב לי לשאול זה כמה זה יצא במחיר אחרי כל מיני מלגות שקיבלתם
המחיר המקורי הוא 12,800. אך לאחר הנחה שקיבלתי ממפתח (המכונה כיום "כיוון") קיבלתי החזר של 67%, אם אני לא טועה. שים לב שההחזר הרביעי (האחרון) מותנה בתעודת עוסק פטור או שכיר בתחום האולפן.
מקווה שעניתי של כל השאלות...
-
@elazar-miller
אני לומד שם גם אבל אני אוחז לקראת סוף העמצע ואני לא יודע את התמונה המלאה של הקורס
אבל עד עכשיו אני מאוד נהנה המרצים מקצועיים ונחמדים [אסף רטוביץ יסודות הסאונד, שרוליק מנדלסון מוזיקה אלקטרונית(מה שהיה לי עד עכשיו)]
וגם מלמדים שם את כל הדברים שיש באולפן כמו הקלטות בניית פליבקיים אלקטרוני ומידי ומיקס פוסט פרודקשן
בקיצור נותנים בקורס את כל מה שצריך לדעת כדי לתפעל אולפן@elazar-miller כתב בלימודי סאונד בבית פרוג.:
ודבר חשוב לי לשאול זה כמה זה יצא במחיר אחרי כל מיני מלגות שקיבלתם,
במקום 12800 משהוא כמו 5800 ואם מביאים אישור הכנסה אחרי הקורס זה הנחה של עוד 2/3 אלף
זה מה שעכשיו במחזור שלי יכול להיות שזה ישתנה
-
@דוד-אור כתב בלימודי סאונד בבית פרוג.:
לגבי הקורס בפרוג,
עם איזה ידע אני צריך לבוא לקורס?
נגינה באיזו רמה?
וכל המפגשים הם היברידיים?
תודה לכם
@איש-אחד @מעבד-צעיררמה מינימלית (מה זה רבעים, חצאים, מה זה פעימות ומה זה קצב. דברים ממש בסיסיים).
נגינה- כל המרבה הרי זה משובח, אבל רמה בסיסית גם טוב. היו איתי בקרוס כאלו שלא ידעו לנגן בכלל.
כמעט כל המפגשים בזום, למעט המפגשים באולפני בנט ועוד כמה בהמשך. אבל השיעורים על מיקס כולם פרונטליים אצלם במגדל הכשרת היישוב בב"ב. -
@מרים-מרים כתב בלימודי סאונד בבית פרוג.:
תודה...
יש אולי למישהו את המספר שלו?שרוליק מנדלסון
0527180580 -
@פייביש כתב בלימודי סאונד בבית פרוג.:
כמה זמן זה ללמוד?
משהוא כמו שנה וקצת
לגבי הקורס בפרוג,
עם איזה ידע אני צריך לבוא לקורס?@איש-אחד כתב בלימודי סאונד בבית פרוג.:
רמה מינימלית (מה זה רבעים, חצאים, מה זה פעימות ומה זה קצב. דברים ממש בסיסיים).
[וגם את זה מלמדים שם בפרט אצל מנדלסון]
-