ז'אנרים במוזיקה
-
@גיבסון-לס-פול נראה לי שכיום מה שמחפשים בפופ זה את הצעקה עם הדרמה וגם אם זה לא מדבר על חופש הרפתקאות וכו וכו’
-
@natinati כל אחד וטעמו…
למרות שאתה יכול למצוא למשל את Ed Sheeran ו-the weeknd ששרים פופ יותר עדין ומהעבר השני את Imagine Dragons ו-Charlie Puth שהם יותר צורחים -
בלוז - BLUES:
הבלוז: שורש עמוק במוזיקה האמריקאית. זוהי שפה מוזיקלית מורכבת שמבטאת רגשות של כאב, געגוע, ותקווה, תוך שימוש בסולמות פנטטוניים ייחודיים עם “תווים כחולים” - צלילים מונמכים שמעניקים לו את האופי המלנכולי. במקור, הבלוז היה קולם של אפרו-אמריקאים שחיו בדרום ארצות הברית, אך עם הזמן הוא התפתח והסתעף, וספג השפעות מז’אנרים שונים כמו ג’אז, רוק, ואפילו היפ-הופ.
הכוח של הבלוז טמון בפשטות שלו - “שילוש הכלים המקודש”(שמאפיין גם רוק- ע"ע) של גיטרה בס, תופים וגיטרה חשמלית, מאפשר חופש יצירתי עצום. נגנים הרחיבו את הצלילים באמצעות כלי נשיפה, סינתיסייזרים ואפקטים כמו דיסטורשן, וואה-וואה ופלנג’ר. הגיוון הזה יצר ספקטרום רחב של סגנונות - מבלוז שקט ומהורהר, ועד לבלוז רועש וסוחף, מנגינות שמחות ועצובות, וקטעים ווקאליים ואינסטרומנטליים.
טיפים קצרים לנגני בלוז בכמה כלים:
גיטרה: למדו את סולם הבלוז (פנטטוני מינורי) ואת מבנה 12 התיבות. תרגלו כיפוף צלילים, ויברטו וסליידים.
האזינו לאמני בלוז ותלמדו מהם:)
מפוחית: למדו טכניקות כיפוף צלילים ונגינה בסולמות בלוז.
התמקדו בנגינה בסולמות בלוז.
פסנתר: למדו אקורדים ומהלכים הרמוניים בבלוז.
תרגלו נגינת בוגי-ווגי וסווינג.
בס: למדו את קווי הבס הקלאסיים של הבלוז.
התמקדו בנגינה מקצבית ויציבה.
תופים: למדו מקצבים בסיסיים של בלוז כמו שאפל וסווינג.
התמקדו ביצירת גרוב יציב ומתאים לנגינה.חבר’ה לא לעניין שרק אני מעלה ז’אנרים:)
מעוניין לראות השתתפות מצידם של מוכשרי הפורום…
-
@גיבסון-לס-פול כתב בז'אנרים במוזיקה:
למדו את סולם הבלוז (פנטטוני מינורי)
כמעט.
הבלוז הוסיף גם את הדרגה השניה וחצי.
למשל בסולם דו-
דו, רה, רה דיאז, מי, סול, לה. -
D david התייחס לנושא זה ב
-
@איש-אחד כתב בז'אנרים במוזיקה:
@גיבסון-לס-פול כתב בז'אנרים במוזיקה:
למדו את סולם הבלוז (פנטטוני מינורי)
כמעט.
הבלוז הוסיף גם את הדרגה השניה וחצי.
למשל בסולם דו-
דו, רה, רה דיאז, מי, סול, לה.לא מדויק
התו המדובר הוא תוספת מאוחרת יותר וזה הכוונה “התווים הכחולים”
ולמעשה זה אותו סולם עם תוספת קטנה של תו ביניים -
@יצחק-1 מצד שני זה מה שמבדיל כיום את הפנטטוני מינורי מהבלוז המינורי.
-
פאנק - PUNK:
פאנק, יותר מסתם ז’אנר מוזיקלי, מהווה תופעה סוציו-תרבותית מובהקת שהתפרצה באמצע שנות ה-70 כרדיקליזציה של השיח המוזיקלי והחברתי. כתגובת נגד לרוק . הוא מתאפיין במבנים שירים מינימליסטיים, טמפו גבוה, ומרקם סאונד דיסוננטי המושג באמצעות דיסטורשן קיצוני ופידבק מכוון.
הפאנק הוליד קשת רחבה של התפתחויות סגנוניות, החל מפאנק רוק פרוטוטיפי בעל מאפיינים אגרסיביים ומהירים, דרך פוסט-פאנק בעל נטיות אוונגרדיות וסגנון אפל ומורכב יותר, ועד לסקא-פאנק המשלב אלמנטים של סקא ורגאיי באנרגיה פאנקית.היבטים טכניים וקונספטואליים למוזיקאים:
גיטרה: ויתור על וירטואוזיות טכנית לטובת אימפקט סוני ומרקם. שימוש דומיננטי באקורדי פאוור כבסיס הרמוני וריתמי. חקירה של דיסוננס באמצעות מרווחים לא קונבנציונליים ושימוש אגרסיבי באפקטי דיסטורשן ופאז. ניצול פידבק כאלמנט סוני מכוון.
בס: תפקיד הבס בפאנק חורג לעיתים קרובות מתפקידו המסורתי כבסיס הרמוני. קווי בס ליניאריים ומונוטוניים המדגישים את הפולס הריתמי. שימוש בטכניקת פריטה במפרט ליצירת סאונד מונוליטי ודוחף. חקירה של טונים נמוכים ורוטטים ליצירת תחושת אי-שקט.
תופים: דגש על אינטנסיביות ומהירות על חשבון מורכבות פוליריתמית. שימוש במקצבים בסיסיים וישרים המשרתים את האנרגיה המתפרצת של השיר. שמירה על טמפו גבוה כמרכיב מרכזי באסתטיקה הסונית. חקירה של דינמיקה קיצונית ושימוש בהשהיות דרמטיות.
טיפ קריטי ומשמעותי לנגני פאנק:
פאנק לא חייב להיות קיר רעש אחיד. שינויים דינמיים פתאומיים - מעברים משקט יחסי לפיצוץ אנרגטי, שימוש בהפסקות דרמטיות (“ברייקים”) - יכולים להעצים את האימפקט הרגשי והפיזי של המוזיקה שלכם. הקשיבו לאופן שבו להקות פאנק קלאסיות משתמשות בשקט ובעוצמה כדי ליצור מתח ופורקן. אל תפחדו להשתמש במרחב שבין הצלילים כדי להדגיש את הנוכחות של כל כלי ולתת למוזיקה לנשום. שליטה בדינמיקה ובמרחב הסוני תרים את ה"גולמיות" של הפאנק שלכם לרמה אמנותית עוצמתית יותר. -
@גיבסון-לס-פול אתה בטוח שדיברת על פאנק? המהירות המקובלת של פאנק נעה בין 90-115 BPM, לא יותר בדר"כ, היא מאוד עממית וממש לא רדיקלית.
הדיסטורשן לא מדי נוכח בה, ומפנה את מקומו לטובת ה-וואה וואה.
אתה בטוח שהתכוונת לזה?אגב, כמדומני שהאיות הינו funk.
-
@איש-אחד אתה מדבר על Funk. הוא דיבר על Punk שזה ז’אנר שונה לחלוטין.
-
@Hagai-Habani אה, לכן התבלבלתי, כי האיות בעברית הוא אותו איות (את punk אני לא מכיר…)
-
לא כותבים את זה ככה - Phonk ?
-
כפי ש @Hagai-Habani אמר:
- פאנק (Funk) - סגנון מוזיקלי עם דגש על קצב (“גרוב”) חזק, בדרך כלל שמח ומרקיד (וואה וואה, 90-115 BPM וכו’).
- פאנק (Punk) - סגנון מוזיקלי מהיר ואגרסיבי(ע"ע) ,בד"כ עם מסרים של מחאה אלימה.
@הקלידן-הצפוני מסתבר שלא כותבים את זה Phonk אלה Funk
-
@גיבסון-לס-פול כנראה שגם אני לא מכיר את הסגנון הזה וחשבתי שאתה מתכוון לfunk
זה סוג של פאנק רוק? (כי לפי התיאורים זה נשמע משהו בסגנון) -
@גיבסון-לס-פול
אני התכוונתי ל - פונק
וודאי שלא ל- פאנק -
-
@יעל-דיין כתב בז'אנרים במוזיקה:
@הקלידן-הצפוני כתב בז'אנרים במוזיקה:
@גיבסון-לס-פול
אני התכוונתי ל - פונקמה זה?