סו"ס סאונד של ימאהה באורגני קורג, סט מטורף בסגנון של מוישי מנדלסון לאורגני קורג
-
בכדי לבחון את הנפח של המקצב, צריך לשמוע את זה על האורגן עצמו או במערכת הגברה, כי בהקלטה אף פעם אי אפשר לקבל אינדיקציה נכונה, ובפרט בהקלטות באורגן קורג, שמשום מה הקיק תמיד נשמע אחרת בהקלטה, אבל ביחס מול שאר סטים הנמכרים לקורג, אני חושב שהסט הזה מביא את הנפח של הבס והקיק כמו שצריך, ולדעתי הוא הכי קרוב בבחינה הזאת לימאהה.
אבל שוב פעם הנושא תמיד ניתן לויכוח, כל אחד והטעם שלו. -
@מקצבים-2024 כתב בסו"ס סאונד של ימאהה באורגני קורג, סט מטורף בסגנון של מוישי מנדלסון לאורגני קורג:
בכדי לבחון את הנפח של המקצב, צריך לשמוע את זה על האורגן עצמו או במערכת הגברה,
וכדי לשמוע אותו על האורגן עצמו צריך לקנות את הסט. וד"ל.
-
@מקצבים-2024 אוקיי אשמח
-
@חובבן צור איתנו קשר דרך ההנהלה hamusicay@gmail.com
-
@מקצבים-2024 כתב בסו"ס סאונד של ימאהה באורגני קורג, סט מטורף בסגנון של מוישי מנדלסון לאורגני קורג:
ולדעתי הוא הכי קרוב בבחינה הזאת לימאהה.
אם כל כך מחפשים את הסאונד של ימאה
אולי נלך כבר למקור?
לא הבנתי את הקטע -
@מקצבים-2024 אני רוצה לשמוע מיקצבים בסגנון כילים לייב
-
אם כל כך מחפשים את הסאונד של ימאה
אולי נלך כבר למקור?
לא הבנתי את הקטעא. מי שמנגן לייב שכידוע הלייב נשמע הרבה יותר טוב בקורג, ובכל זאת מתעקש גם לדאנס אלקטרוני מלא, עם נפח והרמוניה מלאה במקצב, שכידוע שבאורגני ימאהה קל מאוד למלאות מקצב, (מספיק להכניס כמה לידים והמקצב מלא), בשביל זה בדיוק נועד הסט שלנו לרצות את שני הצדדים, אנחנו פיתחנו שיטה איך להביא גם את הקורג לרמה הזאת, ולמלאות את המקצב בהרמוניה מלאה, עם נפח בבס, וקיק בועט.
ב. מי שלא רוצה להשקיע יותר מדאי כסף ולרכוש אורגן טיירוס, יכול לרכוש אורגן קורג, ואפי' דגם PA600, ועם הסט שלנו, הוא יעלה את רמת האורגן שלו לרף הרבה יותר גבוה. -
@מקצבים-2024 אני רוצה לשמוע מיקצבים בסגנון כילים לייב
העלתי כאן הקלטת דמו מהמקצבי לייב.
-
זה כמו אפל וסמסונג להבדיל
ימאאה לפשוטי עם וקורג למקצוענים
אבל עדיין יש את סאונד של הקטרון שמאוד מבוקש בציבור החרדי והצליחו להמיר אותו במדויק (כמעט)
רק ליממאה אבל בעצם הקורג למי שיודע להשתמש בו הוא מקצועי יותר -
@שלום-קריגר א. הדוגמא שהבאת לא נכונה כי אפל וסמסונג שניהם חברות מצוינות ולכל אחת את המעלה שלה וכך גם בקורג וימאהה אין חולק שלשניהם יש מעלות וחסרונות אין דבר שהוא יותר טוב הכל בעיני המתבונן ב.אפילו בעלי קורג יודו כמו שנאמר כאן בנושא קורג בסאונד של טיירוס ג. איך זה קשור לנושא הזה בכלל?
-
אני חושב שמי שבאמת מבין שומע מיד הבדל גם אם מישהו הוא בעל אורגן קורג זה לא אומר שהוא מבין אני מיד שמעתי קורג
ושנית זה מאווווד קשור לנושא אולי לא קראת את שורת הנושא -
@שלום-קריגר כתב בסו"ס סאונד של ימאהה באורגני קורג, סט מטורף בסגנון של מוישי מנדלסון לאורגני קורג:
זה כמו אפל וסמסונג להבדיל
ימאאה לפשוטי עם וקורג למקצוענים
אבל עדיין יש את סאונד של הקטרון שמאוד מבוקש בציבור החרדי והצליחו להמיר אותו במדויק (כמעט)
רק ליממאה אבל בעצם הקורג למי שיודע להשתמש בו הוא מקצועי יותרזכור לי שעדי נתנאלי אמר משהו דומה בהקלידנים , תקנו אותי אם אני טועה !
-
@אני-ואני כן רק הפוך - שימאהה זה כמו אפל וקורג זה כמו סמסונג.
כלומר - שבימאהה הכל סגור וצריך ללכת לתוכנה ולעשות הכל בכפוף לאופצייה שהם נותנים ובקורג אפשר לתכנת כמה שרוצים ולעבוד על האורגן עצמו ולא רק בתוכנה ולתכנת מחדש את רוב הפרמטרים.
ע"כ מה שהוא אמר בהקלידנים. -
@שלום-קריגר כתב בסו"ס סאונד של ימאהה באורגני קורג, סט מטורף בסגנון של מוישי מנדלסון לאורגני קורג:
אתה בקטע שסמסונג יותר טוב?
א. לא בהכרח, אבל אפל שהיא אולי יותר טובה מגיעה כחבילה עם העובדה שהיא יותר סגורה.
ב. כל מה שאמרתי זה ציטוט של עדי נתנאלי מהקלידנים ולא בהכרח דעתי האישית. -
@שלום-קריגר רק שיוסלה סובר שאפל זה ימאהה (לא באמת הוא סובר כך אלא עדי נתנאלי) שזה דבר טוב אבל יותר סגור ואתה סובר שקורג זה אפל וזה לא מה שעדי נתנאלי טען זהו
-
@י-פ טוב, נעשה פה קצת סדר
מה שאני אמרתי שקורג זה דומה יותר לאפל זה סתם כי דוגמא לזה שזה יותר טוב, בלי שום קשר לסגור וכו', מה שהוא אמר שעדי הביא כזאת דוגמא בהקלידנים (מה שאני לא ראיתי) לגבי זה שימאאה יותר סגור ולקורג יש יותר אופציות
ולכן , מה שאני חושב זה שקורג יותר מתאים ליוצרים שכך יש לך הרבה יותר אופציות אבל החיסרון זה בסאונדים האלו שלא הצליחו להמיר
אבל ב''לייב'' וב''DJ'' הקורג יכול להביא תוצאות מטרפות (למקצוענים),
(אל תדאג יש לי ימאאה רק בגלל הסאונדים של הקטרון והסולטון) -
@שלום-קריגר אני בסך הכל ניסיתי להסביר לך שמה שאמרת לעיל שנראה לך שאתה אומר אותו דבר כמו יוסלה בסך הכל אמרתי שהטענה שלו ושלך לא אותו דבר ואני מקווה שהבנת ודרך אגב אני חולק עליך וסובר שדי ג'יי ובכל סגונן הדאנס ימאהה טובה יותר מקורג בוודאי אפשר להסכים בנוגע ללייב אבל קורג לא טובה יותר בפער בלייב