המלחינים 4
-
@חכם_בלילה כתב בהמלחינים 4:
בהזדמנות זו רציתי להודות לכל מי שבחר לתמוך בי
מעודד ביותר ונתן לי הרגשה טובה – תודה
כנראה שלא אמשיך בתחרות יש פער די גדול ביני לבין ה 2 שיעלו
אם הייתי יודע לפני מה יהיה אופי התחרות יתכן והייתי מתנהל אחרתבגלגל הצלה אמנם עשיתי השתדלות דרך הפורומים -משפחה -חברים
אבל כנראה לא ברמה של האחרים גם זה היה בערבון מוגבל
כי דיי התביישתי לדוגמה לתלות מודעה בבי"הכנ או בדף היומי
שיש הרבה אנשים – הם מכירים אותי כמבוגר מכובד ורציני
והתביישתי שיגלו שהשתתפתי בתוכנית ריאליטי של קלות דעת
פשוטו כמשמעו בכל המובנים
גם לא מצאתי לנכון להתפלל על זה בגלל המחשבה שכל זה אולי "עצת יצ"הר " ---- אבל למדתי מזה הרבה דברים לטוב ולמוטב – והכל לטובה -
חברה מה דעתכם על הקונספט הזה של המלחינים?
לדעתי לחנים זה דבר הזוי לשפוט כי כל אחד יש לו טעם שונה. כל מוזיקאי מתחיל יודע שהתוכנית הזאת לא הגיונית…
מה דעתכם? אפשר לשפוט לחן??? -
לדעתי לחנים זה דבר הזוי לשפוט כי כל אחד יש לו טעם שונה. כל מוזיקאי מתחיל יודע שהתוכנית הזאת לא הגיונית…
מה דעתכם? אפשר לשפוט לחן???@Studio-Bit בגדול אני מסכים איתך.
רק נקודה קטנה, יש דברים בלחן שהם לא נכונים.
לדוג’ בריחה לא הגיונית בקצב שלא מתכתבת עם שאר השיר, או מהלכים מלודיים לא תקינים.מה שכן, מכאן ועד לעשות על זה תחרות זה קצת מוגזם. אישית, לא ראיתי ולא שמעתי כלום מהמלחינים כי זה נשמע לי קצת אבסורדי…
-
מה דעתכם? אפשר לשפוט לחן???פוסט זה נמחק! -
הגישה של התחרות הזאת מאד מסחרית. פחות אומנותית. הם אומרים את זה במפורש כל פעם מחדש- “ישירו את זה בחתונות או לא?” זה המדד העיקרי שלהם.
(יש אמנם שופטים שלא, אבל זה הקו המנחה, זה לא יעזור) -
מה דעתכם? אפשר לשפוט לחן???@Studio-Bit כתב בהמלחינים 4:
זו הבעיה --או אולי זו לא בעיה --שחוץ מהלחן מסתכלים על עוד דברים שמתאימים לשיטתם
כמו – לוק ונראות --גיל – סגנון – עדתיות — ודתיות וכ"ו
ויש לי הרבה מה לפרט בעניין – "ודוק והבן " -
@Studio-Bit כתב בהמלחינים 4:
זו הבעיה --או אולי זו לא בעיה --שחוץ מהלחן מסתכלים על עוד דברים שמתאימים לשיטתם
כמו – לוק ונראות --גיל – סגנון – עדתיות — ודתיות וכ"ו
ויש לי הרבה מה לפרט בעניין – "ודוק והבן "@אילן-פ יש משהו בנושא של לחנים בימינו שהנושא הוא לא טיב הלחן אלא ‘האם הוא יהיה להיט’ וזה בהחלט תלוי בהגשה היח"צנית של המלחין,
כי כמו שברור שזמר יעדיף לחן ממלחין מפורסם על פני מלחין עלום שם - כי המלחין המפורסם יותר סביר שהלחן הבא שלו יהפוך ללהיט, כמו שהקודמים הצליחו, משא"כ במלחין טרי שאין שום תקדים להניח שהלחנים שלו יצליחו,
אז אם כבר כן מסתכלים על מלחינים חדשים - מנסים לראות מי יותר ‘נראה’ מתאים ל’דמות’ של ‘המלחין האגדי’. -
@אילן-פ יש משהו בנושא של לחנים בימינו שהנושא הוא לא טיב הלחן אלא ‘האם הוא יהיה להיט’ וזה בהחלט תלוי בהגשה היח"צנית של המלחין,
כי כמו שברור שזמר יעדיף לחן ממלחין מפורסם על פני מלחין עלום שם - כי המלחין המפורסם יותר סביר שהלחן הבא שלו יהפוך ללהיט, כמו שהקודמים הצליחו, משא"כ במלחין טרי שאין שום תקדים להניח שהלחנים שלו יצליחו,
אז אם כבר כן מסתכלים על מלחינים חדשים - מנסים לראות מי יותר ‘נראה’ מתאים ל’דמות’ של ‘המלחין האגדי’.יש משהו בנושא של לחנים בימינו שהנושא הוא לא טיב הלחן אלא ‘האם הוא יהיה להיט’ וזה בהחלט תלוי בהגשה היח"צנית של המלחין,
זה הכי כואב לי – כי זה הוריד את המוזיקה מאומנות — לדבר שאין לו ערך בפני עצמו
אלא השאלה איך הוא תורם לי ? – למסחרה ותעשיה – ויחצנות --וכסף – ורייטינג וכ"ו
חבלללללללללללל -
יש משהו בנושא של לחנים בימינו שהנושא הוא לא טיב הלחן אלא ‘האם הוא יהיה להיט’ וזה בהחלט תלוי בהגשה היח"צנית של המלחין,
זה הכי כואב לי – כי זה הוריד את המוזיקה מאומנות — לדבר שאין לו ערך בפני עצמו
אלא השאלה איך הוא תורם לי ? – למסחרה ותעשיה – ויחצנות --וכסף – ורייטינג וכ"ו
חבלללללללללללל@אילן-פ וזה לא רק לגבי המלחין, זה כל המוזיקה, ובעצם זה האוירה הכללית בדורינו, הכל תלוי ביח"ץ, ולא מחפשים איכות לצערינו…
נצטרך להתנחם בכך שיש עדיין הרבה שאוהבים מוזיקה איכותית, אבל מה לעשות שהם לא מיח"צנים את שאיפתם… כך או כך, מי שיוצר מוזיקה טובה בימינו, זה רק מתוך הובי ולא מתוך כוונה להרויח יותר מדי… -
@אילן-פ יש משהו בנושא של לחנים בימינו שהנושא הוא לא טיב הלחן אלא ‘האם הוא יהיה להיט’ וזה בהחלט תלוי בהגשה היח"צנית של המלחין,
אז אם כבר כן מסתכלים על מלחינים חדשים - מנסים לראות מי יותר ‘נראה’ מתאים ל’דמות’ של ‘המלחין האגדי’.@רה-מינור כתב בהמלחינים 4:
יש משהו בנושא של לחנים בימינו שהנושא הוא לא טיב הלחן אלא ‘האם הוא יהיה להיט’ וזה בהחלט תלוי בהגשה היח"צנית של המלחין,
ווואו זה כ’'כ נכון…