לאיפה העולם מתקדם במוזיקה
-
ביפן פתחו הופעה לפני כמה שנים של רובוט שמנגן יצירות פסנתר מורכבות
ברמה מדהימה,
בהופעה הראשונה -טירוף במכירת הכרטיסים, סולד אאוט ואולם מלא.
הופעה שנייה -רוב האולם היה ריק…
א"א לדעת מה יהיה עם הAI, אבל מה שבטוח שההערכה תישאר גם תישאר ,לפסנתרנים ולנגנים מקצועיים .
גם היום זה קצת ככה עם כל המוזיקה האלקטרונית וכו"… ועם כל זה האומנות קיימת ונשארת. -
אני הייתי אומר שמי שלומד סאונד כדי להתפרנס בלבד-שיחשוב על תחום אחר, אבל מי שהוא מוזיקאי ונהנה מזה, ורוצה להתמקצע כדי להנות יותר ממה שהוא עושה, ימצא את הנישה שלו בסוף, כי הוא לא יעזוב את התחום מכל שינוי וזעזוע
-
אני הייתי אומר שמי שלומד סאונד כדי להתפרנס בלבד-שיחשוב על תחום אחר, אבל מי שהוא מוזיקאי ונהנה מזה, ורוצה להתמקצע כדי להנות יותר ממה שהוא עושה, ימצא את הנישה שלו בסוף, כי הוא לא יעזוב את התחום מכל שינוי וזעזוע
פוסט זה נמחק! -
חבל לפתוח עוד נושא …
יש כל כך הרבה נושאים פה בפורום שמדברים על זה… -
אכן כן הAI הולכת לשנות לנו עולם אבל כמו שהזכירו פה, שהעבודה הכי טובה לבן אדם זה מה שהוא מחובר אליו, מהאובי שלו, אם הוא נהנה מיזה ,ואם המקום שלו זה מוזיקה וממנה הנפש שלו צורכת חמצן לא משנה אם הוא מרוויח או לא מרוויח שישאר שם
-
חבל לפתוח עוד נושא …
יש כל כך הרבה נושאים פה בפורום שמדברים על זה…@מאיר-מיוזיק. לפעמים כדי לפתוח נושא כדי לחדד משהו ספציפי
-
פשוט מאד, תסתכל על השינויים שקרו עד היום,
כשיצאה המצלמה כנראה היו בטוחים שהציירים סוגרים את הבסטה טוטאלי,
למעשה גם כיום אנשים מוכנים לשלם הון תועפות על ציור של ירושלים למשל, ופחות מתעניינים בתמונה שרואים את אותו נוף…
כי יש כזה מושג ששמו אומנות,
אז ברור שדברים משתנים כל דור, אבל הציבור תמיד יעדיף לראות ולשמוע עבודה של אומן אנושי, על פני מוצר מלאכותי - גם אם המלאכותי הוא יותר איכותי (כמו בדוגמא של תמונה וציור, התמונה היא הכי אותנטית ומושלמת, ואנשים מעדיפים את הציור האנושי על ‘מגרעותיו’) -
פשוט מאד, תסתכל על השינויים שקרו עד היום,
כשיצאה המצלמה כנראה היו בטוחים שהציירים סוגרים את הבסטה טוטאלי,
למעשה גם כיום אנשים מוכנים לשלם הון תועפות על ציור של ירושלים למשל, ופחות מתעניינים בתמונה שרואים את אותו נוף…
כי יש כזה מושג ששמו אומנות,
אז ברור שדברים משתנים כל דור, אבל הציבור תמיד יעדיף לראות ולשמוע עבודה של אומן אנושי, על פני מוצר מלאכותי - גם אם המלאכותי הוא יותר איכותי (כמו בדוגמא של תמונה וציור, התמונה היא הכי אותנטית ומושלמת, ואנשים מעדיפים את הציור האנושי על ‘מגרעותיו’)@רה-מינור רקמה, שפעם שילמו הון לתמונה משפחתית כי ציור של דיוקן היה הון עתק.
והיום אין ציירי דיוקן שמרוויחים ביום-יום כמו אז… -
@רה-מינור רקמה, שפעם שילמו הון לתמונה משפחתית כי ציור של דיוקן היה הון עתק.
והיום אין ציירי דיוקן שמרוויחים ביום-יום כמו אז…@מייבין-באקורדים ברור שהתחום משתנה, אבל ממש לא נגמר…
אבל למען האמת- האם לפני מאה שנה היו כל כך הרבה מוזיקאים, והם היו מרויחים כל כך הרבה??? זה משהו שהתפתח במאה האחרונה, ובעשרות האחרונות עם התפתחות האינטרנט זה הפך להיות ממש המוני, כך שהעולם בסה"כ כנראה יחזור קצת לפרופורציות בנושא, והרבה מוזיקאים כנראה ינטשו את המערכה, אבל מי שהוא באמת מוזיקאי בנשמתו - יישאר. ככה אני חושב -
כולם מדברים שהAI יהפוך את העולם וכו’
הAI הוא עוד כלי משמעותי בעולם המוזיקה אבל ברור שלעולם הוא לא יהווה תחליף לעבודה אנושית…
זה כמו כל מיני חידושים שהביאו לעולם וחשבו שהעולם נגמר - פשוט יהיו אנשים שמומחים לעבוד עם הAI אבל שלא יהיו יותר מוזיקאים הכל יהיה בינה ??? -
מה קורה חברים יש לי שאלה שמאוד מפריעה לי לאחרונה אני רואה הרבה סרטונים של הפקות אם הAI סונו ועוד שמביא לנו אופציה שבמקום לעבוד על עיבוד להקליט ואז שוב ולחפש לחן ולחפש להלחין קטע לפתיח שלנו פשוט אפשר אם הAI להגיעה למוצר מוצלח בקצת זמן, שמעתי בסונו בסרטונים גיטרה פסנתר תופים ועוד ברמה פסיכית ועוד מלא אלקטורני שנשמע ממש טוב וכמובן תחשבו איך זה אולך להישמע בעוד שנה,
אז אני שואל תעצמי בשביל מה ללכת ללמוד מיקס מטורף הפקה בשביל מה ללמוד סאונד ולהתעסק וללמוד כל הזמן שיש סיכוי שעוד חצי שנה כבר לא יהיה צורך בזה, הסונו יעשה לך מיקס נקי אתה כמובן תכון אותו,
כאילו מרגיש לי שלא תהיה מספיק הבנה של מוזיקה אמיתית של זה שישבת מרוכז על הפסנתר שעות ולמדת מלא סולמות ועוד
מה דעתכם בנושא אשמח לשמוע@B-הפקות לאחרונה ראיתי סרטון שמסביר בצורה הכי הגיונית למה הai לא יחליף אותנו…
הוא טוען שבסוף הרי רק אדם מוכשר יידע לומר מה נשמע טוב לזמר או לשיר הספציפיים האלו, ואיזה אווירה לעשות פה או פה.
אז הai ייתן כמה וריאציות - אבל רק המוזיקליים יידעו לעשות את ההתאמה המושלמת…
מעבדים שילמדו היום את כל עולם המוזיקה בai יובילו עוד כמה שנים.
זה לא אומר שכל בן אדם יוכל ליצור שירים - זה אומר שהai יעשה חיים קלים למעבדים שגם ככה צריכים להיות מוזיקליים ומוכשרים.