כמה אתם גובים על שעת אולפן???
-
@Studio-Bit לדעתי כל אחד צריך להרגיש כמה שווה הערך של המוצר שהוא מביא ולהיות בטוח בזה ב100 אחוז! אז לא משנה כמה תיקח אף פעם אל תרד אלא אם כן זה חשיפה מטורפת ששווה לך לעבוד בשביל עצמך…
-
לסיכום: שעת הקלטה פחות מ150 שקל לשעה אסור לקחת. 180\200 זה בסדר. 220 זה הגבול???.
@Studio-Bit כתב בכמה אתם גובים על שעת אולפן???:
לסיכום: שעת הקלטה פחות מ150 שקל לשעה אסור לקחת. 180\200 זה בסדר. 220 זה הגבול???.
לדעתי האישית זה לא ממש קשור לגבול מסוים,
ואני אישית יודע מה זה נקרא עבודת אולפן וכו’ וכו’, ולכן תיקח עד כמה שהשוק מעריך את זה,
ואני יסביר,
זה שאתה יודע שהעבודה שלך שווה הרבה הרבה יותר, לא מחייב שתוכל גם לקחת בפועל את המחירים האלה, כי הלקוחות לא מספיק מעריכים את זה,
ולכן אין לך ברירה אלא לקחת כמה שהשוק כן מעריך, ואם לדעתך הסכום הוא לא במינימום שאתה מוכן לעבוד בשבילו, אז זה דילמה רצינית, כי פשוט אין לך כרגע אופציה אחרת,
ועוד נקודה חשובה, מה שהשוק מעריך או לא מעריך, אין לו שום קשר למציאות משום כיון ואופן שהוא, כמובן, שהגדולים והמאסטרים (כמעט) תמיד יקחו הרבה יותר, אבל גם שם משום מה יש פערים גדולים שלא תמיד מוסברים בהגיון פשוט, למה פה המחיר כך ולמה פה כך, למה ההוא לוקח יותר וההוא לוקח פחות,
והתשובה לכל זה היא, שבכל עסקה יש קונה ויש מוכר ואם הקונה לא מבין את הערך של המוצר, הוא פשוט לא יקנה, וגם אם המוכר יטען (ובצדק) שזה עוולה, והמוצר שווה הרבה הרבה יותר, עדיין, בלי קונה אין עסקה,
ולכן נוצר כיום תעשייה שלמה איך לגרום לאנשים להעריך מוצרים, לפעמים אפילו יותר מהשווי האמיתי שלהם,
וזה ע"י אמרגנים וקליפים ויח"צ וכו’ וכו’, דברים שבאמת לא גורמים לאדם להתמקצע יותר, אלא רק לאנשים לשלם עליו יותר, אין חולק שהוצאת דיסק לא עושה את האדם מקצוען יותר, אלא רק מיוחצן יותר,
ולכן, כיום בדור הזה כדי להעלות מחירים (לפחות עד לרמה שלדעתך אתה באמת שווה), חייבים להשקיע קצת במחלקת היח"צ וההתחנפויות וכו’ וכו’, אני אישית שונא את החלק הזה, אבל מאד מאד קשה בלעדיו,
ולכן לדעתי השיח על כמה עבודת אולפן שוה, זו הגדרה לא מדויקת, אלא, כמה אני יכול לדרוש על זה, ועדיין יהיו לי לקוחות, ויש אנשים מוכשרים מאד שדווקא בחלק הזה הם לא חזקים במיוחד, וזה מה שתוקע אותם,
יכול להיות שני זמרים עם אותם כישורים פלוס מינוס, ואעפ"כ אחד לוקח פי שנים מהשני, ולמה? כי הוא הוציא דיסק והשני לא, ואם נפרט מה זה כולל בדיוק להוציא דיסק, זה אומר, שהוא לקח משכנתא מהבנק, והלך לחפש שירים שאחרים הלחינו, וביחד עם המפיק הוא בחר מה לקנות ממה שהשני הלחין, ואח"כ הלכו למעבד בעל שם מפורסם וביחד חשבו על הקונספט של כל שיר ושיר, וישבו עם הזמר ודייקו אותו איך לשיר בדיוק, וגם אח"כ תיקנו את הזיופים הקטנים שלו, ואז פרסמו בכל מקום שאפשר וגם התראיינו בכל מקום שאפשר, והנה, עכשיו כבר מובן למה הוא העלה את המחיר שלו כ"כ הרבה, אפילו שלדעתי הדבר היחיד שהוא עשה והתאמץ זה במשכנתא שלקח, ואת האירועים הוא מבצע באותה רמה כמו קודם בדיוק,
וזהו, זה מצב הדור מעודכן 2026,
לסיכום, המחיר לדעתי לא משקף את הערך של המוצר כלל וכלל, ובהקשר לכמה בפועל לקחת, זה פשוט כמה שאתה יכול לקחת (לפחות עד לאיפה שאתה שווה לדעתך), וכמובן בשילוב ראיה אסטרטגית (כגון, שזה שאני לוקח יותר יגרום לזה להראות שווה יותר וכו’ וכו’),אשמח לתגובות,