עבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE
-
@Hagai-Habani יהיה מענין מה אתה אומר על האיגור שלדעתי הוא לגמרי שקוף…
-
יש לי המוווון מה לכתוב
אבל קודם נחכה ל @Hagai-Habani וכן ל @SHLNX
בוידאו הזה טמון בעצם את כל התאוריה שלי על הסאונד האנלוגי.@Studio-Bit לצערי עוד לא מצאתי ממש זמן לראות את הסרטון, אבל בקבוצה אחרת של מוזיקאים בדיוק עלה שם דיון סביב הסרטון הזה…
אעתיק משפט שכתב שם אחד מטכנאי המיקס שאני מאוד מעריך: ״אוי אני כל כך אוהב סרטונים כאלה לנפץ מיתוסים. לשמור על הכסף שלנו״
אותו טכנאי טוען, שגם הסרטון שהוא עשה לגבי מיקרופונים הוא מאוד נכון.
אותו טכנאי גם סיפר, שהיה לו המון ציוד שהוא אסף במהלך השנים ועם הזמן הוא הבין שאין באמת כמעט הבדל (ההבדל שיש הוא מינורי שלא שווה את הסכומים של אותם מוצרים) ולכן הוא מכר את הציוד האנלוגי שלו ועובד היום In the boxאת דעתי אוכל להגיד אחרי שאראה את הסרטון שלו
מה שכן, אני לא בטוח שאני סומך ב-100% על האוזניים שלי, אבל זה כבר דיון אחר…
-
@Studio-Bit לצערי עוד לא מצאתי ממש זמן לראות את הסרטון, אבל בקבוצה אחרת של מוזיקאים בדיוק עלה שם דיון סביב הסרטון הזה…
אעתיק משפט שכתב שם אחד מטכנאי המיקס שאני מאוד מעריך: ״אוי אני כל כך אוהב סרטונים כאלה לנפץ מיתוסים. לשמור על הכסף שלנו״
אותו טכנאי טוען, שגם הסרטון שהוא עשה לגבי מיקרופונים הוא מאוד נכון.
אותו טכנאי גם סיפר, שהיה לו המון ציוד שהוא אסף במהלך השנים ועם הזמן הוא הבין שאין באמת כמעט הבדל (ההבדל שיש הוא מינורי שלא שווה את הסכומים של אותם מוצרים) ולכן הוא מכר את הציוד האנלוגי שלו ועובד היום In the boxאת דעתי אוכל להגיד אחרי שאראה את הסרטון שלו
@Hagai-Habani כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
אני גם לא סומך על זה ב100 אחוז בגלל היוטיוב אי אפשר לדעת מה זה עבר בדרך
אבל זה לא האוזניים זה הוייב - כתבתי כאן כמה פעמים שאצלי מי ששר באולפן בוחר את הפראמפ והמיקרופון (כמובן לקוחות קבועים שרגילים כבר לסאונד ויודעים להבחין) זה דברים מאד פשוטים עם מה אתה נשמע טוב וכיף לך עם זה. לא צריך אוזנים של פיל -
אבל זה לא האוזניים זה הוייב - כתבתי כאן כמה פעמים שאצלי מי ששר באולפן בוחר את הפראמפ והמיקרופון (כמובן לקוחות קבועים שרגילים כבר לסאונד ויודעים להבחין) זה דברים מאד פשוטים עם מה אתה נשמע טוב וכיף לך עם זה. לא צריך אוזנים של פיל@Studio-Bit וואלה, בסרטון, אני לא שמעתי הבדל בין הכרטיס קול של ה 800 שח שהיה לו, לבין הניב.
מה הפשט? -
@Studio-Bit וואלה, בסרטון, אני לא שמעתי הבדל בין הכרטיס קול של ה 800 שח שהיה לו, לבין הניב.
מה הפשט?@מייבין-באקורדים כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
וואלה, בסרטון, אני לא שמעתי הבדל בין הכרטיס קול של ה 800 שח שהיה לו, לבין הניב.
מה הפשט?בדיוק לזה הוא התכוון שאין חילוק ואנשים חיים בסרט (או בשיר
) -
@מייבין-באקורדים כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
וואלה, בסרטון, אני לא שמעתי הבדל בין הכרטיס קול של ה 800 שח שהיה לו, לבין הניב.
מה הפשט?בדיוק לזה הוא התכוון שאין חילוק ואנשים חיים בסרט (או בשיר
)@Studio-Bit ,ולכן אני שואל, למה אצלך באולפן אתה כותב “שאצלי מי ששר באולפן בוחר את הפראמפ והמיקרופון”.
ראינו שאין לזה שום משמעות… -
@Studio-Bit ,ולכן אני שואל, למה אצלך באולפן אתה כותב “שאצלי מי ששר באולפן בוחר את הפראמפ והמיקרופון”.
ראינו שאין לזה שום משמעות…@מייבין-באקורדים כתב בעבודה באוזניים - פרה אמפ NEVE:
ולכן אני שואל, למה אצלך באולפן אתה כותב “שאצלי מי ששר באולפן בוחר את הפראמפ והמיקרופון”.
ראינו שאין לזה שום משמעות…המטרה שלי כשהעלתי את הפוסט לכאן זה שתפתח את האוזניים ואל תיקח את המובן מאליו, כך שזה לא באמת משנה מה אני יענה לך כאן
לגבי מה ששאלת יש משמעות לפרה אמפ זה ברור. ספציפית כרגע אני מקליט עם API כי הNEVE נמצא בתיקון כך שאני לא יכול לומר בוודאות של 100 אחוז -כי אחרי מה שהוא הוציא לא יצא לבדוק שוב את הNEVE בשביל להבין. אבל כאמור זה לא משנה. -
אבל זה לא האוזניים זה הוייב - כתבתי כאן כמה פעמים שאצלי מי ששר באולפן בוחר את הפראמפ והמיקרופון (כמובן לקוחות קבועים שרגילים כבר לסאונד ויודעים להבחין) זה דברים מאד פשוטים עם מה אתה נשמע טוב וכיף לך עם זה. לא צריך אוזנים של פיל@Studio-Bit הכוונה שלי שאני עדיין לא מרגיש בטוח במה שאני שומע בכללי - גם כשאני ממקסס או עושה סאונד
אוקיי, נגררתי עכשיו וראיתי את הסרטון
דבר ראשון: חייב לציין שהוא עשה עבודת נמלים ומחקר ברמה של חודשים עבודה. זה לא דבר של מה בכך
דבר נוסף: הוא הצליח לשכנע אותי בכל מה שהוא אמר, מה שכן, עדיין אנילא יכול להגיד שאני מאמין לו במאה אחוז, אבל זה ברור ששאר הדברים שהוא הזכיר בסרטון (לדוג׳ מיקום של המיקרופון וכדו׳) - הרבה יותר משפיעים מבחינת הסאונד.עכשיו הייתי רוצה לשתף אותכם בבדיקת A/B
אני מצרף לכאן קובץ שיש בו שני טייקים מדוייקים של אותו סאונד. אחד הוא הוקלט בכרטיס קול של MOTU והשני עבר דרך Pre-Amp אנלוגי UA 610.
מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים, מה עבר דרך ה-610 ומה הנקי (אני חושב שיש הבדל ביניהם)
פתחתי נושא חדש כדי לעשות סקר בנושא.
ניתן להיכנס לסקר כאן. -
סליחה על היהירות אבל אני בתחילת הסרטון אבל כבר בהתחלה הוא חטא לאמת… זה נכון שאם אני אשים מיקרופון מול המגבר ויעבד את הסאונד דרך DAW אין יותר מידי הבדל בסאונד בטח לא אם הכלים הדיגטילים שיש היום דוגמת מדמה המגברים שיש לי QUAD CORTEX שהוא מפלצת, בכל מובן של המילה. הסאונד הדיגיטלי שהוא מוציא זהה לסאונד של ציוד אנולגי שהוקלט.
עכשיו הטוויסט אאאאאבבבבבבללללללל כל זה בהקלטה דיגיטילית של סאונד אנלוגי, אבל שאתה עומד בחדר ומחבר את הגיטרה למגבר דיגיטלי או מדמה מגברים או פלאגין, ואחרי זה למסה בוגי\טווי רייברב של פנדר\פרה אמפים דוגמת טיובמן\מארשל למינהם ונותן על המיתרים פריטה… ושמישהו בעולם יגיד לי שאין הבדל, אז אני מזמין אותו אלי הביתה השקעתי הון להביא קבינות ומגברי כח שיחד עם המדמה מגברים שלי ידמו ציוד אנלוגי וזה עדיין הבדל ניכר מאוד(אני מעדיף אותו ולא ציוד אנלוגי כי יש בו מעל 40 סוגי מגברים אנלוגים שנדמו ברמה הגבוהה ביותר ורבה יותר נח לבית מאש ציוד אנלוגי כבד) …
בדוק ומנוסה. -
סליחה על היהירות אבל אני בתחילת הסרטון אבל כבר בהתחלה הוא חטא לאמת… זה נכון שאם אני אשים מיקרופון מול המגבר ויעבד את הסאונד דרך DAW אין יותר מידי הבדל בסאונד בטח לא אם הכלים הדיגטילים שיש היום דוגמת מדמה המגברים שיש לי QUAD CORTEX שהוא מפלצת, בכל מובן של המילה. הסאונד הדיגיטלי שהוא מוציא זהה לסאונד של ציוד אנולגי שהוקלט.
עכשיו הטוויסט אאאאאבבבבבבללללללל כל זה בהקלטה דיגיטילית של סאונד אנלוגי, אבל שאתה עומד בחדר ומחבר את הגיטרה למגבר דיגיטלי או מדמה מגברים או פלאגין, ואחרי זה למסה בוגי\טווי רייברב של פנדר\פרה אמפים דוגמת טיובמן\מארשל למינהם ונותן על המיתרים פריטה… ושמישהו בעולם יגיד לי שאין הבדל, אז אני מזמין אותו אלי הביתה השקעתי הון להביא קבינות ומגברי כח שיחד עם המדמה מגברים שלי ידמו ציוד אנלוגי וזה עדיין הבדל ניכר מאוד(אני מעדיף אותו ולא ציוד אנלוגי כי יש בו מעל 40 סוגי מגברים אנלוגים שנדמו ברמה הגבוהה ביותר ורבה יותר נח לבית מאש ציוד אנלוגי כבד) …
בדוק ומנוסה.@skman4 אם תשים לב הוא מדבר כאן על דבר אחד בלבד: Pre Amps
לא מגברים לגיטרה או כל כלי אנלוגי אחר (גם לא קומפרסורים וכדו׳).
מה שהוא בא להראות, שאם תיקח את אותו הסאונד שאתה מנסה לקלוט ותעביר אותו דרך Pre Amp אנלוגי או דרך כרטיס קול למחשב, זה ישמע אותו דבר או כמעט בצורה לא משמעותית -
אגב.
עיקר השאלה היא
לא האם לפרא-אמפ יש צבע,
אלא האם כשממקסס מקבל קטע מוקלט בפרא אמפ אנלוגי ובכרטיס קול דיגיטלי, ועושה לזה פרוססינג איכותי.
האם אחרי זה הוא יגיד
שלמה שהוקלט בפרא אמפ יש משהו יותר טוב ממה שיצא במה שהוקלט עם כרטיס קול פשוט
ושהסאונד הרצוי אליו הוא חותר יכול להיווצר רק (או יותר בקלות) עם האנלוג