כמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?
-
@י-פ כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
@דניאל כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
@י-פ
חודש???
חשבתי לוקח איזה שנתיים+
זה לא רק קריאה יש שם קצב וכו'חודש בהנחה שלמדת כמוני שהיית מתחיל את יסודות התווים וכו' עד רמה בינונית יש כאלה שמזניחים את התווים בהתחלה כי לומדים משמיעה אבל יש שלומדים תווים עד רמה בסיסית ומשם צריך ךהמשיך אם זה באופן מאסיבי שזה לפחות 3 שעות ביום על אורגן זה לא אמור לקחת שנתיים וודאי שלא אבל זה למוכשרים שקולטים מהר..ושיש רצון לדעת ולהלחם כמו שמתחילים לנגן
-
@דניאל
זה לוקח הרבה זמן, וקשה מאוד, לדעתי לדעת תווים ברמה גבוהה זה לא פחות משנה וחצי (למרות שאין לזה באמת זמן, זה תלוי בהמון דברים כישרון, השקעה ומאמץ, קביעות של אימונים ותרגול, וכו')
אבל בסופו של דבר זה לוקח המון זמן עד שאתה מתרגל וזה נכנס לראש, בעיקר גם אם זה מפתח סול ופה ביחד שזה עוד יותר זמן
ונגנים של תזמורת למדו הרבה מאוד שנים לפני גם הרבה זמן תווים בצורה רצינית, אבל גם עוד המון דברים, תאוריה וכו' -
@elazar-miller כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
@דניאל
זה לוקח הרבה זמן, וקשה מאוד לדעתי לדעת תווים ברמה גבוהה זה לא פחות משנה וחצי
זה לוקח זמן עד שאתה מתרגל וזה נכנס לראש, בעיקר גם אם זה מפתח סול ופה ביחד שזה עוד יותר
ונגנים של תזמורת למדו הרבה מאוד שנים לפני כן גם הרבה זמן תווים אבל גם עוד המון דבריםתאמת שיכול להיות שאני לא אובייקטיבי בגלל שלמדתי פסנתר בתווים ואחר כך נטשתי ואז חזרתי ולמדתי חודש וחצי אהל גם כיום למצב של קריאה שוטפת מודה אני שלקרוא גם עברית לא לוקחת חודש כמו שאומר אלעזר
-
אני אישית עדיין לומד תווים במשך איזה שנה וחצי, מפתח סול אני יודע די חלק, מפתח פה אני התחלתי לשלב רק לפני איזה 4 חודשים ויש לי עוד מה להתקדם אבל כבר השגתי בזה רמה מסויימת.
מה שהכי חשוב זה לקבוע זמן לאימונים קבועים!! ללמוד את היסודות של איך עובד התווים ומה המשמעות של הכל, ולא לוותר זה דרך ארוכה אבל שווה!!
צריך הרבה מוטיבציה ורצוןטיפ חשוב מאוד זה לעבוד חזק על הקצב, יש חוברות מיוחדות לזה זה מקדם מאוד וחשוב מאוד.
-
@elazar-miller כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
אני אישית עדיין לומד תווים במשך איזה שנה וחצי, מפתח סול אני יודע די חלק, מפתח פה אני התחלתי לשלב רק לפני איזה 4 חודשים ויש לי עוד מה להתקדם אבל כבר השגתי בזה רמה מסויימת.
מה שהכי חשוב זה לקבוע זמן לאימונים קבועים!! ללמוד את היסודות של איך עובד התווים ומה המשמעות של הכל, ולא לוותר זה דרך ארוכה אבל שווה!!
אני עדיין לא במפתח פה
אבל ממה שאני יודע כל למידה של תווים כמו שאמר אלעזר דרושה את ההתלהבות של ההתחלה ללמוד לא כי אתה חייב והתווים משעממים אותך כי אם כן זה יכול לקחת כמה שנים -
@י-פ כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
@דניאל כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
מקווה שאני אצליח נראה לא פשוט.
אגב מותר להתאמן על זה ב3 השבועות?
כי מבחינת הנאה אין בזה למה זה מחרפןבדיוק מחרפן .טיפ שאני הייתי מתחיל (בתווים) זה היה לא מהנה זה הרבה תרגול ואחרי שאתה יושב מול הדף אפילו חצי שעה הכל כבר מבולבל אז עצה שלי שים הפסקות קטנות באמצע לנגינה של כמה שיריפ קצביים פשוטים ואז אתה מגיע שוב חדש אם רצון לדעת בנוגע לשלושת השבועות נראה לי שאסור לנגן כי בסופו של דבר אסרו לנגן אז אסרו אין מה להתפלפל
-
@Yossile כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
@י-פ לצורכי לימוד (לימוד רציני כמו זה, לא שיבוא מישהו ויגיד שבשבילו לנגן באורגן סתם זה לימוד) מותר עד ר"ח אב (ככה אני יודע, אולי יש שיטות אחרות) אבל בכל מקרה זה רק עד השקיעה היום.
יכול להיות אבל כל מה שהתירו ללמוד זה לצרכי פרנסה אם זה לצרכי פרנסה אחלה שיהיה בהצלוחה דניאל!
-
@שמואל-הרציון
אבי דרור עושה שיעורים על נגינה מתווים? -
@שמואל-הרציון אבי דרור בעצמו לא יודע תווים. הקורס הוא על נגינה חלקה באורגן לפי שמיעה.
-
מצידי מספיק לתרגל שמיעה
אני לא קורא תוים ואני יודע לנגן מצויין (על פי שמיעה) -
@אהרון-יוסף-בבייב אבל אם אתה רוצה לפתוח תזמורת או להקליט נגנים אז מה זה עוזר אתה הרי בסופו של דבר צריך לרשום תווים לנגנים
כמדומני זו היתה המטרה של השאלה שלו