עזרה דחופה בסולמות בפסנתר
-
אני כבר הרבה זמן רוצה לעשות קובץ PDF , שיוכל ללמד את כל המתחילים (וגם מתקדמים) איך מנגנים על כל הסולמות בפסנתר,
(אם יש כזה קובץ אשמח שיעלו מהר!!! אני לא מצאתי כזה קובץ...)אני בעצם רוצה לעשות שיראו בקובץ , ציור לכל אחד מהאקורדים הבסיסים שבסולם AM , למשל
שבעצם הוא מראה איך עושים את האקורד, איך הוא נקרא, ואיך הוא נקרא בסולם AM (שזה בעצם בסוגריים)
אבל יש לי כמה בעיות.- אני לא יודע לעצב ברמה נורמלית 2. אני מנסה לחפש ציור כזה-
ששם יש יותר מאוקטבה אחת! 3. אני רוצה שהלחצנים השחורים יהיו ריקים כדי שאני יוכל למלא אותם בסימון איפה צריך ללחוץ 4. אני לא יודע מה האקורדים בכל הסולמות, כך שאני לא יוכל לעשות כזה קובץ.
פעם ניסתי לשאול כמה אנשים איך אני יכול ללמוד סולמות , והם אמרו לי שצריך לעבור תו אחד .
אבל זה עבודת נמלים וגם קשה לזכור את זה, לכן אני רוצה לעשות קובץ שיסביר במדויק איך מנגנים למשל את האקורד G בסולם FM
אשמח לעזרה!!!!!
(@המעבד-המתאבד @למדן @elazar-miller @חכם_בלילה @אהרון-יוסף-בבייב אולי תוכלו לעזור לי?)
אם לא הסברתי ברור , אז תשאלו שאלות כדי שאני יוכל להסביר ברור - אני לא יודע לעצב ברמה נורמלית 2. אני מנסה לחפש ציור כזה-
-
@אני-ואני כתב בעזרה דחופה בסולמות בפסנתר:
זו תורה שלמה של תאוריה של מוזיקה --שחסרה כלכך היום גם אצל קלידינים גדולים --לא שאני גאון אבל מבין קצת במושגים -- הסבר על רגל אחת
יש מושג חובה בהבנת סולמות -- טון -וחצי טון
וצריך ללמוד כל סוג של סולם --מגור --מינור --מזרחי וכ"ו
מה המרחקים בטונים בין צליל לצליל - שחוזר בעצם בכל בכל הסולמות
מאותו סוג --ואחרי שלומדים את זה --אז אפשר בעצם לנגן על כל סולם
כי היחסים בין הצלילים נשמרים אותו דבר
לדוגמא שאלתך ---אקורד G בלה מינור איך נקרא בFM
אז אם המרחק בין A ל G ---הוא בטון יותר נמוך
אז טון יותר נמוך מ F -- זה Eb---שזה בעצם ביחסיות G בסולם A
וככה גם מזהים גם את אקורדים המתאימים בכל סולם
לזכור אוטומטי --זה קשה ובא עם התרגול -
@אני-ואני כתב בעזרה דחופה בסולמות בפסנתר:
@אילן-פ לא ממש הבנתי , אבל תודה רבה
אבל אני רוצה לעשות מילון אקורדים לכל הסולמות.
כקובץ ולא כהסבר.
תודה רבה!אני יכול להבין שלא כלכך הבנת כי יותר נכון לשבת מול פסנתר
ולשמוע את ההסבר הנ"ל ואז הרבה יותר קל להבין
ואם ממש היית מבין מה כתבתי נ"ל
היית יכול עם קצת סבלנות די בקלות לעשות מילון סולמות ואקורדים